Папрікаш з курки

Автор: Ольга Ковмир Дата: 18.04.2012 Просмотров: 5190 Комментарии : 0

Паприкаш из курицы Вам буде потрібно:

  • куряче філе, можна грудки - 500-700 г
  • 1 великий червоний болгарський перець (паприка)
  • 1 велика цибулина
  • кілька зубчиків часнику
  • півчашки сметани
  • борошно 1 ст. л.
  • сіль
  • рослинне масло для смаження
  • спеції: паприка мелена, лист лавровий мелений, перець чилі мелений, майоран

Курячий папрікаш - класичне блюдо угорської кухні. Дуже ситне і смачне до неподобства.

Я паприкаш готую відразу в двох сковорідках, щоб швидше. Причому смажити все треба під закритими кришками, щоб не випарювалася волога, вона нам потрібна. В одну ставимо гаситися порізане невеликими шматочками і підсолене куряче філе, і забуваємо про нього на деякий час, нехай гаситься до готовності.

Над другою сковорідкою починаємо шаманів. Спочатку обсмажуємо до золотистого кольору цибулю, потім висипаємо туди порізану крупною соломкою свіжу паприку і тушкуємо її практично до готовності. Волога не випаровуємо. Коли паприка практично готова, відвалів туди кілька зубчиків часнику, за смаком. Пересипаю в цю ж сковорідку куряче філе, перемішую. Залишаю гаситься все разом на пару хвилин і в цей час готував спеції.

Меленої паприки нам потрібно багато, як мінімум столова ложка з гіркою. Трохи меленого лаврового листа, за смаком гострого перцю чилі і майоран. З трав рекомендую саме майоран, інших трав додавати не потрібно. Майоран додасть страві приємну ароматну солодкість, яка в цій композиції продуктів буде дуже доречна. Тільки з ним головне не перестаратися, майоран - травичка сильна, може перебити аромат всього іншого.

Отже, додаю в блюдо всі перераховані вище спеції, перемішую і знову залишаю під кришкою. З сухої меленою паприкою потрібно звертатися обережно. Її не можна смажити на гарячому маслі, тому що вона дуже швидко почне підгоряти. Тому блюдо все ще має гаситися в сковорідці, а не смажитися. Якщо волога випарується, долийте трохи гарячої кип'яченої води.

І тепер в самому кінці висипаємо 1 столову ложку борошна в чашку зі сметаною, перемішуємо і викладаємо цю суміш в сковорідку до всього іншого. Все перемішуємо, якщо необхідно - доливаємо води до стану густого соусу, досолюємо до потрібного смаку і тушкуємо все разом ще кілька хвилин.

Подавати паприкаш найсмачніше з макаронними виробами або просто з хлібом. Каші, картопля та інші гарніри навряд чи будуть з ним поєднуватися.


рецепти зі спеціями, прянощами, приправами, курячий папрікаш

Теги: лист лавровий , майоран , паприка , перець чилі

Связанные товары