Соус песто
Вам буде потрібно:
- свіжий базилік 100 г
- сир пармезан 80 г
- кедрові горіхи 80 г
- часник 5 великих зубчиків
- оливкова олія
- сіль
Соус песто - це соус італійської кухні і смакота з розряду «себе побалувати». Чудова приправа до макаронних виробів і для намазування на бутерброди, грінки, печені овочі. Ще не пробувала, але має бути смачно в свіжих салатах.
За класикою песто готується в ступці, але в блендері набагато швидше і зручніше. Окремо подрібнити пармезан і кедрові горіхи. Базилік вимити, висушити і подрібнити в блендері з невеликою кількістю оливкової олії - так краще перемелюється в кашку. Потім додати туди вже подрібнені пармезан і горіхи, видавити кілька зубчиків часнику (часник краще поступово додавати за смаком), сіль за смаком, оливкова олія до бажаної консистенції - і все разом гарненько в тому ж блендері перемішати.
Я робила соус песто густішою, як масло, щоб можна було мазати на хліб. Якщо додавати його в пасту і макарони, то розбавити до більш рідкого стану його можна безпосередньо перед цим.
Соус песто виходить красивого зеленого кольору. Існує ще так званий червоний песто, в який, крім базиліка, додаються в'ялені томати. Не знаю, чому таке поєднання називають «червоним» ... Колір у нього виходить, м'яко кажучи, дещо нагадує ... Тут вже, хоч як крути, але червоне з зеленим іншого дати не може :) Але на цей неестетізм варто піти заради смаку і аромату, тому що у песто з томатами він виходить дуже гідним.
Зелений соус з перерахованих вище інгредієнтів я розділила навпіл і в другу половину додала 30 г томатів сушених різаних і ще раз прокрутила все це в блендері. Томати надали соусу приємну кислинку і зробили ще більш апетитним аромат.
рецепти зі спеціями, прянощами, приправами