Енциклопедія спецій
В нашій енциклопедії спецій ви зможете дізнатися про те, що являє собою та чи інша пряність, звідки вона родом і як її виробляють. Тут описані корисні для здоров'я властивості спецій та їх застосування в кулінарії. В енциклопедії зібрана та інформація, яка допоможе вам розібратися в цьому морі смаків і ароматів і наповнити ними ваш будинок і ваше життя. Приємного прочитання!
імеретинський шафран
Імеретинській ШАФРАН - це пряність, що отримується з усім нам відомих квітів - чорнобривців (або Чорнобривців). Аромат імеретинського шафрану яскраво виражений, пряно-квітковий, сильний, але при цьому тонкий і ніжний, з фруктовими тонами. Також ця пряність має сильні фарбують властивості, страви з імеретінскійм шафраном набувають жовтого кольору.
Аніс
АНИС - трав'яниста рослина сімейства зонтичних. Ці прянощі з характерним освіжаючим запахом і солодкуватим смаком - родич кропу, кмину і фенхелю. Насіння анісу найчастіше додають в солодкі страви і випічку, однак ці спеції в кулінарії мають більш широке застосування, а також мають важливі корисні властивості.
Асафетида
АСАФЕТІДА - висушений молочний сік кореня рослини асафетида, який має вигляд смоли і виливає дуже різкий запах, що нагадує суміш часнику і цибулі. Асафетида продається або у вигляді смоли, або у вигляді порошку. Асафетида може бути прекрасною заміною цибулі і часнику. Незмінна приправа індійської і азіатської кухні.
бадьян
Бадьян - плоди дерев сімейства Бадьяновие, що представляють собою гарну 8-променеву зірку. Це класична кондитерська пряність у нас і в Європі, і найпопулярніша з спецій Китаю. Дуже ароматна пряність з запахом, схожим на анісовий. Особливою славою користується чорний чай з бадьяном, а також китайська суміш п'яти спецій.
базилік
Базилік - трав'яниста рослина з пряним солодким ароматом і слідкувати-гіркуватим смаком. Універсальна пряність, яка широко використовується як в європейських, так і в азіатських кухнях і підходить практично до будь-якої страви. Базилік має кілька різновидів, що відрізняються забарвленням листя і запахом.
барбарис
БАРБАРИС - терпко-кисла ягода чагарнику сімейства барбарисових. Це прекрасна приправа до багатьох східних страв - шашлику, люля-кебаб, м'ясних бульйонів, східному плову. Його кладуть в кондитерські вироби, компоти, киселі, супи, роблять з нього джеми, сиропи і різні напої. Дуже корисний для здоров'я.
ваніль
ВАНИЛЬ - неперевершений природний ароматизатор. Це плоди багаторічної ліани сімейства орхідейних, що мають форму стручка. Дорога пряність, дуже складна і трудомістка в вирощуванні і заготівлі, але без якої вже важко уявити багато кондитерських виробів.
Матерія Гарама
Гарама МАСАЛА - найпопулярніша і відома приправа Індії. Вона чудово доповнює практично будь-які страви: овочеві, бобові, рисові, м'ясні, соуси і підливи, салати зі свіжих овочів. Додають гарам Масалов і в кондитерські вироби - печива, кекси, пироги, в тісто для фритюру. Готують з гарам масалой чай.
Гімалайський рожева сіль
Гімалайський РОЗОВАЯ СІЛЬ - це чиста природно-кристалічна нерафінована морська сіль рожевого кольору, яка утворилася в глибині Гімалайських гір 250 мільйонів років тому. Ця сіль містить до 92 мікроелементів і має колоїдальну структуру, що означає її гарну засвоюваність в організмі на клітинно-мембранному рівні.
Гімалайський чорна сіль
Гімалайський ЧОРНА СІЛЬ - природна вулканічна кам'яна сіль, що утворилася в період формування Гімалайських гір і висихання древніх морів 250 мільйонів років тому. Відмітна риса чорної солі - насиченість сірководнем, що надає їй яскраво-виражений яєчний запах.