Бездріжджовий кукурудзяний хліб з шавлією і калінджі

Автор: Лариса Полищук, г. Киев Дата: 26.11.2012 Просмотров: 4749 Комментарии : 0

Бездрожжевой кукурузный хлеб с шалфеем и калинджи

Вам буде потрібно:

  • 1 яйце
  • 1 чашка молока (або кефіру, або йогурту)
  • 1/4 чашки рослинного масла або розтопленого вершкового
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1/4 ч.л. соди
  • 1/5 ч.л. солі
  • 1/4 ч.л. цукру
  • 1 чашка кукурудзяного борошна
  • 1 чашка білого борошна
  • 1 ст.л. шавлії
  • 1 ч.л. калінджі (нигелла, чорнушка)

Змішати всі інгредієнти і викласти тісто у форму.

Випікати близько 30 хвилин при 180 0 С

Неодноразово пекла кукурудзяний хліб і не підозрювала, що традиційно його випікають саме з шавлією. Мені дуже сподобався такий хліб - ароматний (завдяки шалфею) і пряний (завдяки калінджі). У теплому вигляді дуже смачно (та й навряд чи він залишиться і охолоне - порція невелика).

Ps Якщо у Вас немає калінджі, то настійно рекомендую замовити в цьому магазині, так як смак калінджі з ринку, який у мене був куплений раніше - значно програє смаку калінджі з цього магазину.


рецепти зі спеціями, прянощами, приправами, бездріжджовий хліб кукурудзяний

Теги: калінджі , шавлія

Связанные товары