Бездріжджовий кукурудзяний хліб з шавлією і калінджі
Автор: Лариса Полищук, г. Киев Дата: 26.11.2012 Просмотров: 5300 Комментарии : 0
Вам буде потрібно:
- 1 яйце
- 1 чашка молока (або кефіру, або йогурту)
- 1/4 чашки рослинного масла або розтопленого вершкового
- 1 ч.л. розпушувача
- 1/4 ч.л. соди
- 1/5 ч.л. солі
- 1/4 ч.л. цукру
- 1 чашка кукурудзяного борошна
- 1 чашка білого борошна
- 1 ст.л. шавлії
- 1 ч.л. калінджі (нигелла, чорнушка)
Змішати всі інгредієнти і викласти тісто у форму.
Випікати близько 30 хвилин при 180 0 С
Неодноразово пекла кукурудзяний хліб і не підозрювала, що традиційно його випікають саме з шавлією. Мені дуже сподобався такий хліб - ароматний (завдяки шалфею) і пряний (завдяки калінджі). У теплому вигляді дуже смачно (та й навряд чи він залишиться і охолоне - порція невелика).
Ps Якщо у Вас немає калінджі, то настійно рекомендую замовити в цьому магазині, так як смак калінджі з ринку, який у мене був куплений раніше - значно програє смаку калінджі з цього магазину.
рецепти зі спеціями, прянощами, приправами, бездріжджовий хліб кукурудзяний