Цукерки "Баунті"
Вам буде потрібно:
- кокосова стружка 300-500 г
- банка згущеного молока
- шоколадка
- лікер або коньяк
Беремо кокосову стружку (скільки є, пропорції не настільки важливі) і додаємо в неї сиру згущене молоко. Згущеного молока потрібно стільки, поки це все хороше не перемішати в однорідну масу. Відставляємо на годину-дві, щоб кокосова стружка просочилася згущеним молоком і стала добре лепіться.
Викочуємо кульки з кокосової стружки.
Розтоплюємо шоколадку (чорну або молочну, за смаком). У мене під рукою виявилася шоколадка з горіхами - і так вийшло навіть краще. Щоб краще розтоплюють шоколадка, можна додати на дно каструльки трохи води, вона випарується. Знімаємо з вогню нашу рідку шоколадку і додаємо туди пару столових ложок лікеру або коньяку. Я додавала амаретто - дуже рекоменду.
Викочуємо в шоколаді кульки з кокосової стружки, розкладаємо, щоб не злиплися і ставимо на холод. Застигне - і частування готове.
рецепти зі спеціями, прянощами, приправами, цукерки баунти з кокосової стружки