Салат "Македонський"
Вам буде потрібно:
- помідори
- болгарський перець (паприка)
- цибуля салатний білий
- рослинна олія
- спеції: перець зелений, перець духмяний, перець рожевий, базилік, кріп, петрушка, барбарис, шавлія, лемон грасс, сумах і фенугрек (Шамбала, пажитник) листя або наша готова Приправа для салатів
- сіль
Цей варіант салату привезений з однойменної країни. Хоч на просторах інтернету зустрічаються салати з іншими інгредієнтами, що носять це ж назву, але в самій Македонії нас годували саме цим салатом, і я б навіть сказала, підсадили на нього.
Головна особливість цього салату в тому, що болгарський перець в ньому повинен бути не сирим, а запеченим на грилі. Запекти перуці можна на решітці в духовці, печеться вона швидко, особливо якщо в духовці є режим з конвекцією, щоб швидше випаровувалася волога. Перчик потрібно розрізати на 4 частини, покласти на решітку серединкою вгору, трохи посолити.
Поки паприка запікається, всю решту салату можна приготувати. Нарізати помідори, цибулю тонкими півкільцями, перемішати, додати спеції і рослинне масло. Солити краще в самому кінці разом з порізаною в салат паприкою, щоб помідори не сильно пустили сік.
Хочу сказати окремо про рослинній олії і спеціях. Салати такого типу стають набагато смачніше і ароматні, якщо додавати в нього не звичайне рослинне масло, нехай навіть оливкова, а масло, настояне на прянощах. Масло зі спеціями ви можете або приготувати самі, або купити його в нашому магазині.
Якщо такого масла немає, заправляємо салат звичайним маслом і додаємо в нього спеції. В нашій приправі для салатів підібраний тонкий баланс з таких складових: перець зелений, перець духмяний, перець рожевий, базилік, кріп, петрушка, барбарис, шавлія, лемон грасс, сумах і листя пажитника (фенугрека). Співвідношення розголошувати не буду, тому що ця приправа з її тонким ароматом є моєю гордістю і представляє комерційну таємницю ;-) Експериментуйте!
рецепти зі спеціями, прянощами, приправами