Торт з кабачків
вам буде потрібно
- 3 кабачка
- 1 склянка борошна
- 3 яйця
- 2 плавлений сирка
- 3 ст. л. сметани або майонезу
- 2-3 зубчики часнику або часник сушений мелений 1-2 ч.л.
- 2 великих помідора
- спеції: коріандр мелений, кріп, петрушка, цибуля мелений, часник мелений або часник гранули манка, орегано, перець чорний, перець білий, перець рожевий, перець зелений, перець духмяний, цибуля-порей.
- або ж: приправа для баклажан і кабачків.
Насамперед нам потрібно приготувати для нашого торта коржі, а в даному випадку це будуть кабачкові млинці. Натираємо на крупній тертці кабачки, солимо їх. Можна почекати, поки пустять сік, і трохи його злити, щоб на тісто пішло менше муки. Потім вбиваємо туди 3 яйця і додаємо спеції: мелений коріандр, кріп, петрушку, сушений мелений цибуля, сушений мелений часник або ж часник гранули манка, орегано, мелену суміш п'яти перців (перець чорний, перець білий, перець рожевий, перець зелений, перець духмяний ). Або ж відразу беремо нашу готову і, треба сказати, дуже популярну приправу для баклажан і кабачків. Її потрібно приблизно 1 чайна ложка з гіркою, можна трохи більше - за смаком. Все перемішуємо і потім додаємо борошно. Тісто по консистенції має бути як густа сметана, в загальному, таким, щоб наш млинець не розвалювався при перевертанні. Смажимо на сковорідці 3 великих круглих млинця.
Натираємо на тертці плавлені сирки, додаємо до них сметану або майонез і перемішуємо. Любителі часнику видавлюють сюди ж 2-3 зубчики цього дуже корисного, смачного і ароматного продукту ;-), ті ж, хто не переносить запах свіжого часнику, можуть його не додавати або ж замінити на часник сушений мелений. Сушений часник примітний тим, що він вже не володіємо тим уїдливим і дуже стійким запахом, яким примітний свіжий часник. У нього свій, дуже апетитний і нерізкий аромат, який надає їжі певну «смачность», при цьому не залишаючи після себе «слідів» на багато годин, через які часто доводиться утримуватися від вживання часнику при виході в люди.
Ріжемо тонкими кружальцями свіжі помідори.
І тепер починаємо збирати наш тортик. Кабачковий млинець намазуємо сумішшю з плавлених сирків і сметани, викладаємо зверху порізані кружальцями помідори, посипаємо меленої сумішшю п'яти перців, кропом, петрушкою, цибулею-пореєм і трохи орегано і викладаємо зверху другий кабачковий млинець. Процедуру повторюємо. Останній млинець теж змащуємо плавленими сирками і прикрашаємо горошинами рожевого перцю. До речі, рожевий перець зовсім не гострий, він тільки ароматний, і його зовсім не страшно розкушувати.
Зібраний тортик з кабачків ставимо хвилин на 10 в гарячу духовку, щоб сирки розплавилися і все разом запеклось.
Я думаю, деяким здасться, що спецій в це блюдо пропонується класти занадто багато, і що на деяких етапах можна обійтися і без них. Але я готую саме так. І вважаю, що всі ці прянощі доречні. Смак готового блюда виходить дуже насиченим і апетитним, а що саме з спецій додавалося - розібрати вже складно.
рецепти зі спеціями, прянощами, приправами, торт з кабачків