Макарони з мідіями і хуацзеей
Вам буде потрібно:
- макарони
- мідії
- цибуля ріпчаста
- рослинна олія
- спеції: перець чорний мелений, імбир сушений мелений, цибуля сушена мелена, бадьян мелений (або готова приправа Хуацзея з нашого магазину)
Люблю страви, які готуються швидко, просто, а на смак виходять такими, що відірватися не можна. Чари часто полягає в простих речах - у спеціях.
Отже, одне з моїх улюблених швидких страв - це макарони з мідіями. Готую їх в сковорідці.
Спочатку обсмажуємо до золотистого кольору на рослинній олії велику цибулину. Я вважаю за краще білий лук. Ріжу не дрібний кубиками, а соломкою, щоб відчувати його присутність в страві, тому що цибуля теж виходить смачний. Паралельно вже варяться макарони. Коли цибуля притомленим - закидаю туди мідії (попередньо їх відварювати не потрібно), солю і під закритою кришкою тушу мідії до готовності. Вологу повністю випарювати не треба. І вже в кінці - саме диво - приправа хуацзея.
Хуацзея - класична приправа китайської кухні для страв з морепродуктів. Повинна сказати, китайці знають толк в смакових відчуттях. Змішуючи, на наш класичний європейський смак, що не змішуються - отримують чудові поєднання. У Хуацзи входить сушений мелений цибуля, чорний перець, сушений мелений імбир і бадьян. Ось вам улюблене китайське поєднання: солодке, гірке, гостре, кисле і пряне одночасно. І все це як не можна краще гармонує з мідіями.
Отже, вже в практично готові мідії додаємо приправу хуацзея. Тут головне не переборщити. Приправа дуже сильна, в першу чергу завдяки солодкому смаку бадьяна. Невелика щіпка вже дає відчутний аромат. А в готовій страві сама приправа, особливо бадьян, відчуватися не повинна. Готову страву на смак виходить таким, про яке, досить примруживши очі, кажуть: «тут в смаку щось таке, щось таке ...», а ось що - незрозуміло. Так що приправте трохи, перемішайте, понюхайте. Якщо здасться мало - ще додайте і перемішайте. Ще не зловите «букет». Потім висипаєте в сковорідку вже зварені макарони, пару хвилин обсмажуємо все разом, отставляете в сторону під закритою кришкою і даєте страви відпочити кілька хвилин і перепропітаться запахами. Готово.
рецепти зі спеціями, прянощами, приправами