Сочевична запіканка

Автор: Лариса Полищук, г. Киев Дата: 16.01.2014 Просмотров: 5246 Комментарии : 0

Чечевичная запеканка Вам буде потрібно (на 2 порції):

  • 34 чашки чорної сочевиці
  • копчений сир «Вапнярка»
  • 2 шт. томатів консервованих у власному соку
  • заморожена овочева суміш (наприклад, горошок, кукурудза і стручкова квасоля)
  • прянощі: чабер, мелений коріандр, чебрець

1. Відварити сочевицю до готовності, злити воду, посолити і додати чабер, коріандр і чебрець.
2. Скляний посуд змастити вершковим маслом і перекласти в неї сочевицю.
3. Додати заморожену овочеву суміш, томати без шкірки і перемішати.
4. У розігрітій духовці запікати близько 20 хвилин сочевицю (посуд накрити фольгою).
5. Зняти фольгу і посипати запіканку тертим копченим сиром. Через пару хвилин вимкнути духовку.

Не рекомендую використовувати звичайний твердий сир, так як аромат копченого сиру прекрасно покращує прісність сочевиці.
Не обов'язково використовувати чорну сочевицю, але з нею блюдо виглядає більш ефектно.
Заморожені овочі вибирайте на свій смак - це можуть бути і баклажани, і кабачки, і брокколі.

Коріандр незамінний не тільки в м'ясних стравах, його приємний солодкуватий аромат з деревними нотками - справжня знахідка і для страв з сочевицею, особливо в поєднанні з чебрецем, який підкреслює смак сочевиці. Ну, а чабер - це класика для страв з бобових.


рецепти зі спеціями, прянощами, приправами, страви з сочевицею

Теги: коріандр , чебрець , чабер

Связанные товары