Нутовая млинці з куркумою
Вам буде потрібно (на 5 шт.)
- 35 г білого борошна (3 ст.л.)
- 60 г нутовой борошна
- 50 г молока
- 205 г холодної води
- 8 г оливкової олії
- сіль
- куркума
1. Всі інгредієнти з'єднати і залишити тісто на 30 хвилин (мінімум).
2. Порції тіста виливати на сковороду і пекти млинці.
Куркума додасть млинців сонячний жовтий колір і ніжний пряний аромат.
Прекрасні! Я дуже задоволена.
Порцію тесту краще подвоїти.
Подавала з ікрою мойви.
рецепти зі спеціями, прянощами, приправами, млинці з нутовой борошна
Поділитись:
Связанные товары
Куркума мелена в/г
Країна-виробник - Індія. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 60 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 150 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 300 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 600 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці Турмерик (куркумін) – не дуже стійкий барвник. Якщо ви забруднили турмериком дошку або стіл, не засмучуйтесь і не витрачайте сили на відтирання жовтих плям - фарба швидко вицвіте під дією сонячних променів. Властивості і застосування куркуми в кулінарії. Куркума — унікальна пряність, яка одночасно виконує функцію спеції та натурального барвника. Її смак характеризується ніжною гіркотою, легкою пекучістю і теплими нотами злегка пряної пікантності. Запах куркуми є насиченим, теплим, пряним, квітковим, злегка мускусним, з нотками дерева та землі і тонами імбиру. Саме ці характеристики додають стравам глибини й неповторного аромату. Однак використовувати кукруму треба помірно і обережно, оскільки у великій кількості куркума може зробити страву гіркою. Наприклад, середня доза для плову становить 1/4 чайної ложки на 1 кг рису. Завдяки її здатності надавати продуктам яскравий золотисто-жовтий колір, куркума знайшла широке застосування в кулінарії, харчовій промисловості та навіть кондитерському виробництві як природний барвник і ароматична добавка. В домашній кулінарії куркума є незамінним інгредієнтом у таких стравах. М'ясні, рибні та овочеві страви. Її додають до рагу, до смаженого та запеченого м’яса й риби, до страв на грилі, омлетів, картоплі. Куркума чудово поєднується з бобовими, такими як сочевиця, нут та квасоля. Куркума додає яскраво-жовтий колір різним супам, бульйонам із домашньої птиці, світлим соусам та підливам. Її також використовують у маринадах для овочів разом із оцтом, приправляють куркумою овочеві салати. Рис та макарони. Куркума додає рисовим і пастовим стравам красивого золотистого кольору та легкого пряного смаку, що особливо цінується в країнах Азії та Середнього Сходу. Окрім традиційної кулінарії, куркума стає популярною в сучасній гастрономії як інгредієнт у випічці, кондитерських виробах і навіть десертах. Її теплі нотки чудово підходять для створення незвичайних ароматичних профілів у пудингах, печиві, тістечках чи мусах, а її фарбувальні властивості надають їм привабливого зовнішнього вигляду. Завдяки антиоксидантним властивостям куркума часто використовується також у смузі, чаях та напоях, таких як "золотий латте". Золотий латте – це кокосове, вівсяне або натуральне молоко з медом і такими прянощами як куркума, імбир, кориця і перець. Або наш варіант - чай для імунітету - куркума, імбир, кориця, гвоздика. Куркума гармонійно поєднується з усіма іншими спеціями, що робить її універсальною приправою. У харчовій промисловості. Куркума широко застосовується для фарбування масла, маргарину, сирів, йогуртів, солодких напоїв і лікерів. Її додають у склади гірчичних соусів, салатних заправок і сироваткових продуктів. Завдяки жиророзчинності куркуміну (фарбувального компонента куркуми) її використовують для збереження яскравих кольорів у багатьох харчових продуктах, навіть при тривалому зберіганні. Куркума також відіграє важливу роль у консервації продуктів, адже її природні антисептичні властивості сприяють тривалому зберіганню страв. Завдяки цим властивостям її використовують у виробництві соусів, консервів і маринадів. Корисні властивості куркуми. До складу куркуми входять такі корисні речовини як куркумін, глутатіон, цинеол, тумерон, холін, ефірні олії, вітаміни групи В, вітамін С, калій, кальцій, фосфор, йод, залізо. ефективна антибактеріальна дія, що особливо актуально в період сезонних застуд протизапальна властивість антипаразитарна дія запобігання появі злоякісних клітин нормалізація рівня інсуліну і цукру в крові зниження рівня холестерину, профілактика атеросклерозу антиоксидантна властивість, виводить токсини з організму антивікові властивості, поліпшення стану шкіри, уповільнення формування зморшок покращення роботи травної системи і внутрішніх органів, зокрема нирок і печінки, нормалізація обміну речовин нормалізація роботи серцево-судинної системи стимуляція роботи мозку і покращення пам’яті загальне зміцнення імунітету Куркума — це багаторічна трав'яниста рослина, яку вирощують заради ароматних кореневищ, які широко використовуються в кулінарії, медицині та косметології. Це унікальна пряність, яка одночасно виконує функцію спеції та натурального барвника. Універсальна приправа для будь-яких страв. Багата на лікувальні властивості. Детальніше дізнатися про куркуму, її походження, вирощування, властивості та застосування можна в нашій статті в Енциклопедії спецій. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити мелену куркуму вищого гатунку, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото меленої куркуми відповідає реальному продукту. ..
Куркума корінь цілий
Корінь куркуми очищений. Країна-виробник - Індія. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 160 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 320 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 640 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці Латинська назва походить від арабського латинізованого kurkum – шафран. Вважається також, що англійська назва куркуми – turmeric походить від латинського terre merita – «гідна, корисна земля». Властивості і застосування куркуми в кулінарії. Куркума — унікальна пряність, яка одночасно виконує функцію спеції та натурального барвника. Її смак характеризується ніжною гіркотою, легкою пекучістю і теплими нотами злегка пряної пікантності. Запах куркуми є насиченим, теплим, пряним, квітковим, злегка мускусним, з нотками дерева та землі і тонами імбиру. Саме ці характеристики додають стравам глибини й неповторного аромату. Однак використовувати кукруму треба помірно і обережно, оскільки у великій кількості куркума може зробити страву гіркою. Наприклад, середня доза для плову становить 1/4 чайної ложки на 1 кг рису. Завдяки її здатності надавати продуктам яскравий золотисто-жовтий колір, куркума знайшла широке застосування в кулінарії, харчовій промисловості та навіть кондитерському виробництві як природний барвник і ароматична добавка. В домашній кулінарії куркума є незамінним інгредієнтом у таких стравах. М'ясні, рибні та овочеві страви. Її додають до рагу, до смаженого та запеченого м’яса й риби, до страв на грилі, омлетів, картоплі. Куркума чудово поєднується з бобовими, такими як сочевиця, нут та квасоля. Куркума додає яскраво-жовтий колір різним супам, бульйонам із домашньої птиці, світлим соусам та підливам. Її також використовують у маринадах для овочів разом із оцтом, приправляють куркумою овочеві салати. Рис та макарони. Куркума додає рисовим і пастовим стравам красивого золотистого кольору та легкого пряного смаку, що особливо цінується в країнах Азії та Середнього Сходу. Окрім традиційної кулінарії, куркума стає популярною в сучасній гастрономії як інгредієнт у випічці, кондитерських виробах і навіть десертах. Її теплі нотки чудово підходять для створення незвичайних ароматичних профілів у пудингах, печиві, тістечках чи мусах, а її фарбувальні властивості надають їм привабливого зовнішнього вигляду. Завдяки антиоксидантним властивостям куркума часто використовується також у смузі, чаях та напоях, таких як "золотий латте". Золотий латте – це кокосове, вівсяне або натуральне молоко з медом і такими прянощами як куркума, імбир, кориця і перець. Або наш варіант - чай для імунітету - куркума, імбир, кориця, гвоздика. Куркума гармонійно поєднується з усіма іншими спеціями, що робить її універсальною приправою. У харчовій промисловості. Куркума широко застосовується для фарбування масла, маргарину, сирів, йогуртів, солодких напоїв і лікерів. Її додають у склади гірчичних соусів, салатних заправок і сироваткових продуктів. Завдяки жиророзчинності куркуміну (фарбувального компонента куркуми) її використовують для збереження яскравих кольорів у багатьох харчових продуктах, навіть при тривалому зберіганні. Куркума також відіграє важливу роль у консервації продуктів, адже її природні антисептичні властивості сприяють тривалому зберіганню страв. Завдяки цим властивостям її використовують у виробництві соусів, консервів і маринадів. Корисні властивості куркуми. До складу куркуми входять такі корисні речовини як куркумін, глутатіон, цинеол, тумерон, холін, ефірні олії, вітаміни групи В, вітамін С, калій, кальцій, фосфор, йод, залізо. ефективна антибактеріальна дія, що особливо актуально в період сезонних застуд протизапальна властивість антипаразитарна дія запобігання появі злоякісних клітин нормалізація рівня інсуліну і цукру в крові зниження рівня холестерину, профілактика атеросклерозу антиоксидантна властивість, виводить токсини з організму антивікові властивості, поліпшення стану шкіри, уповільнення формування зморшок покращення роботи травної системи і внутрішніх органів, зокрема нирок і печінки, нормалізація обміну речовин нормалізація роботи серцево-судинної системи стимуляція роботи мозку і покращення пам’яті загальне зміцнення імунітету Куркума — це багаторічна трав'яниста рослина, яку вирощують заради ароматних кореневищ, які широко використовуються в кулінарії, медицині та косметології. Це унікальна пряність, яка одночасно виконує функцію спеції та натурального барвника. Універсальна приправа для будь-яких страв. Багата на лікувальні властивості. Детальніше дізнатися про куркуму, її походження, вирощування, властивості та застосування можна в нашій статті в Енциклопедії спецій. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити корінь куркуми очищений, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото цілого кореня куркуми відповідає реальному продукту. ..
Сіль гімалайська рожева (середнього помолу)
Країна-виробник - Індія-Пакистан. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - необмежений. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 120 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 300 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 600 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 1200 г Помол середньої фракції 0,5-1 мм. Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці Гімалайська рожева сіль містить за різними даними від 82 до 92 мікроелементів. Зміст Застосування гімалайської рожевої солі в кулінарії. Відмінність рожевої гімалайської солі від звичайної кухонної, і чим вона краща для їжі. Як відрізнити підробку від справжньої рожевої солі. Рожева і чорна гімалайські солі. Застосування гімалайської рожевої солі в кулінарії. Рожева сіль має свій індивідуальний смак і аромат. Її насичений смак прекрасно доповнить смак самих страв, в тому числі сирих страв і салатів. Аромат рожевої солі не має специфічних відтінків, як, наприклад, у чорній солі, тому може застосовуватися в будь-яких стравах без обмежень. У складі рожевої солі, багатої мікроелементами, вміст безпосередньо хлориду натрію менше, ніж в кухонної солі. Тому рожева сіль вважається менш шкідливою, ніж кухонна сіль, але при цьому вона володіє і корисними властивостями для організму. Це робить рожеву сіль ідеальним замінником кухонної солі, особливо для любителів солоненького, які при цьому піклуються про своє здоров'я. Видобуток гімалайської солі ведеться ручним способом, вона не піддається процесам нагрівання і рафінування, тому зберігає всі необхідні для організму людини корисні речовини. А колоїдна структура солі робить їх добре засвоюваними в організмі на клітинно-мембранному рівні. Відмінність рожевої гімалайської солі від звичайної кухонної, і чим вона краща для їжі. Рожева сіль смачніше. По впливу на смакові рецептори смак рожевої солі відчувається як більш насичений, багатий, з присмаком моря. У той час як смак кухонної солі відчувається як «прісний», якщо можна так сказати про солі. Ця різниця відчувається в страві. Оскільки в порівнянні з кухонною сіллю солоність рожевої гімалайської солі здається більш насиченою, солити нею потрібно менше. Рожева сіль багата мікроелементами, до 92. Тоді як в кухонної солі їх тільки два - натрій і хлор. Рожева і кухонна солі мають різну кристалічну структуру. При цьому рожева сіль легко засвоюється організмом при вживанні в їжу, регулюючи водно-сольовий баланс і не викликаючи набряклості. Як відрізнити підробку від справжньої рожевої солі. Нам не доводилося мати справу з підробками, тому ми не можемо сказати, за якими ознаками відрізнити саме підробку. Але ми можемо сказати, які відмінні ознаки має справжня харчова гімалайська сіль. Колір і неоднорідність. Гімалайська рожева сіль неоднорідна за кольором і має ряд відтінків від персикового до рожевого різного ступеня насиченості. Це добре видно на великих шматках солі, і це також помітно на кристалах солі різного ступеня помолу. Також в солі помітні включення мінералів. Колір і розмір помолу. Чим дрібніше помол - тим в своїй масі сіль світліше. Рожева сіль дуже дрібного помолу типу екстра буде виглядати практично білою з легким пастельно-рожевим відтінком. Для пояснення причини цього відішлемо Вас до інформації про фізичні властивості заломлення світла, яку Ви можете знайти самостійно. Рожева сіль забарвлює воду. Рожева сіль забарвлює воду. Так і має бути. Ті мінерали, які надають рожевий колір солі, надають той самий колір і воді. До того ж, розчин гімалайської солі мутнуватий за рахунок тих само неорганічних природних мінеральних домішок. Якщо сольовий розчин відстояти якийсь час, ці домішки утворюють осад на дні, а верхній шар розчину солі стане прозорим. Смак і запах. Справжня гімалайська рожева сіль має ледь вловимий запах моря і насичений смак, що нагадує смак моря, але нейтральний, приємний, без відчуття присмаку якоїсь хімії. Рожева і чорна гімалайські солі. Рожева і чорна сіль мають спільну природу і історію виникнення. Обидві ці солі утворилися 250 мільйонів років тому в період формування Гімалайських гір і висихання древніх морівю Процес цей супроводжувався вулканічною активністю, поклади солі змішувалися з магмою, отримуючи свій унікальний мінеральний склад і колір. Рожева і чорна сіль видобуваються в різних родовищах Гімалаїв і мають дещо відмінний хімічний склад і властивості. Великі кристали і шматки чорної солі, яку також називають кала намак, мають буро-чорний колір. Мелена ж чорна сіль на вигляд брудно-рожевого кольору, при намоканні темніє. У той же час кристали рожевої гімалайської солі мають саме рожевий колір, а в молотому вигляді рожева сіль стає майже білою, з легким кремовим рожевим відтінком. Відмітна риса чорної солі - насиченість сірководнем, що надає їй яскраво-виражений яєчний запах. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити справжню Гімалайську рожеву сіль середнього помолу, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото гімалайської солі відповідає реальному продукту. Гімалайська рожева сіль - чиста природно-кристалічна нерафінована сіль рожевого кольору, яка не містить брудних домішок, що утворилася в глибині Гімалайських гір 250 мільйонів років тому. Рожева сіль містить за різними даними від 82 до 92 мікроелементів. Детальніше почитати опис гімалайської рожевої солі, дізнатися про її хімічний склад і властивості, про застосування в косметології і для лікування, які в неї користь і шкода, і як її правильно використовувати можна в нашій статті в Енциклопедії спецій . ..