Пряний гарбузово-айвовий суп-пюре

Автор: Мила Иванова, г. Киев Дата: 24.02.2015 Просмотров: 5885 Комментарии : 0

Пряный тыквенно айвовый суп пюре Вам буде потрібно (на 2 порції):

  • вода - 200 мл
  • часник - 1 зуб.
  • кориця - 0,5 ч.л.
  • гвоздика - 3 шт.
  • цибуля-порей (біла частина) - 1 шт.
  • перець болгарський червоний - 55 г
  • айва - 100 г
  • гарбуз - 150 г
  • калінджі (нигелла, чорнушка) - 0,5 ч.л.
  • морська сіль - за смаком;
  • масло рисових висівок або будь-яку рослинну - 1 ст.л.

Лук, гарбуз, айву, болгарський перець почистити, помити і нарізати невеликими кубиками.

Часник очистити, помити і дрібно нарубати. У сковороду влити олію, додати корицю, гвоздику, часник. Як тільки почуєте аромат спецій і часнику, додати цибулю, смажити 3 хвилини. Потім додати гарбуз, айву, болгарський перець, потомить хвилин п'ять і влити склянку води. Посолити, додати калінджі. Томити на невеликому вогні до готовності овочів. Якщо википить вода - можна додати трохи, але вона повинна залишитися в невеликій кількості для кращого збивання в блендері.

Готову масу вилити в блендер, пюрировать. Насипати суп-пюре в тарілки і подати до столу. За бажанням можна додати йогурт.

Мої коментарі:
калінджі додавайте потроху і пробуйте блюдо, тому що він має гостроту, тим самим робить їжу гострої.


рецепти зі спеціями, прянощами, приправами, суп пюре з гарбуза

Теги: гвоздика , калінджі , кориця , сіль

Связанные товары