Пряний гарбузово-айвовий суп-пюре
Вам буде потрібно (на 2 порції):
- вода - 200 мл
- часник - 1 зуб.
- кориця - 0,5 ч.л.
- гвоздика - 3 шт.
- цибуля-порей (біла частина) - 1 шт.
- перець болгарський червоний - 55 г
- айва - 100 г
- гарбуз - 150 г
- калінджі (нигелла, чорнушка) - 0,5 ч.л.
- морська сіль - за смаком;
- масло рисових висівок або будь-яку рослинну - 1 ст.л.
Лук, гарбуз, айву, болгарський перець почистити, помити і нарізати невеликими кубиками.
Часник очистити, помити і дрібно нарубати. У сковороду влити олію, додати корицю, гвоздику, часник. Як тільки почуєте аромат спецій і часнику, додати цибулю, смажити 3 хвилини. Потім додати гарбуз, айву, болгарський перець, потомить хвилин п'ять і влити склянку води. Посолити, додати калінджі. Томити на невеликому вогні до готовності овочів. Якщо википить вода - можна додати трохи, але вона повинна залишитися в невеликій кількості для кращого збивання в блендері.
Готову масу вилити в блендер, пюрировать. Насипати суп-пюре в тарілки і подати до столу. За бажанням можна додати йогурт.
Мої коментарі:
калінджі додавайте потроху і пробуйте блюдо, тому що він має гостроту, тим самим робить їжу гострої.
рецепти зі спеціями, прянощами, приправами, суп пюре з гарбуза
Теги: гвоздика , калінджі , кориця , сіль
Поділитись:
Связанные товары
Калінджі (нігелла, чорнушка, чорний кмин)
Країна-виробник - Індія. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 60 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 150 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 300 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 600 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити калінджі (нігелла, чорнушка, чорний кмин), а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото чорного кмину (нігелли) відповідає реальному продукту. ..
Сіль гімалайська рожева (середнього помолу)
Країна-виробник - Індія-Пакистан. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - необмежений. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 120 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 300 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 600 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 1200 г Помол середньої фракції 0,5-1 мм. Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці Гімалайська рожева сіль містить за різними даними від 82 до 92 мікроелементів. Зміст Застосування гімалайської рожевої солі в кулінарії. Відмінність рожевої гімалайської солі від звичайної кухонної, і чим вона краща для їжі. Як відрізнити підробку від справжньої рожевої солі. Рожева і чорна гімалайські солі. Застосування гімалайської рожевої солі в кулінарії. Рожева сіль має свій індивідуальний смак і аромат. Її насичений смак прекрасно доповнить смак самих страв, в тому числі сирих страв і салатів. Аромат рожевої солі не має специфічних відтінків, як, наприклад, у чорній солі, тому може застосовуватися в будь-яких стравах без обмежень. У складі рожевої солі, багатої мікроелементами, вміст безпосередньо хлориду натрію менше, ніж в кухонної солі. Тому рожева сіль вважається менш шкідливою, ніж кухонна сіль, але при цьому вона володіє і корисними властивостями для організму. Це робить рожеву сіль ідеальним замінником кухонної солі, особливо для любителів солоненького, які при цьому піклуються про своє здоров'я. Видобуток гімалайської солі ведеться ручним способом, вона не піддається процесам нагрівання і рафінування, тому зберігає всі необхідні для організму людини корисні речовини. А колоїдна структура солі робить їх добре засвоюваними в організмі на клітинно-мембранному рівні. Відмінність рожевої гімалайської солі від звичайної кухонної, і чим вона краща для їжі. Рожева сіль смачніше. По впливу на смакові рецептори смак рожевої солі відчувається як більш насичений, багатий, з присмаком моря. У той час як смак кухонної солі відчувається як «прісний», якщо можна так сказати про солі. Ця різниця відчувається в страві. Оскільки в порівнянні з кухонною сіллю солоність рожевої гімалайської солі здається більш насиченою, солити нею потрібно менше. Рожева сіль багата мікроелементами, до 92. Тоді як в кухонної солі їх тільки два - натрій і хлор. Рожева і кухонна солі мають різну кристалічну структуру. При цьому рожева сіль легко засвоюється організмом при вживанні в їжу, регулюючи водно-сольовий баланс і не викликаючи набряклості. Як відрізнити підробку від справжньої рожевої солі. Нам не доводилося мати справу з підробками, тому ми не можемо сказати, за якими ознаками відрізнити саме підробку. Але ми можемо сказати, які відмінні ознаки має справжня харчова гімалайська сіль. Колір і неоднорідність. Гімалайська рожева сіль неоднорідна за кольором і має ряд відтінків від персикового до рожевого різного ступеня насиченості. Це добре видно на великих шматках солі, і це також помітно на кристалах солі різного ступеня помолу. Також в солі помітні включення мінералів. Колір і розмір помолу. Чим дрібніше помол - тим в своїй масі сіль світліше. Рожева сіль дуже дрібного помолу типу екстра буде виглядати практично білою з легким пастельно-рожевим відтінком. Для пояснення причини цього відішлемо Вас до інформації про фізичні властивості заломлення світла, яку Ви можете знайти самостійно. Рожева сіль забарвлює воду. Рожева сіль забарвлює воду. Так і має бути. Ті мінерали, які надають рожевий колір солі, надають той самий колір і воді. До того ж, розчин гімалайської солі мутнуватий за рахунок тих само неорганічних природних мінеральних домішок. Якщо сольовий розчин відстояти якийсь час, ці домішки утворюють осад на дні, а верхній шар розчину солі стане прозорим. Смак і запах. Справжня гімалайська рожева сіль має ледь вловимий запах моря і насичений смак, що нагадує смак моря, але нейтральний, приємний, без відчуття присмаку якоїсь хімії. Рожева і чорна гімалайські солі. Рожева і чорна сіль мають спільну природу і історію виникнення. Обидві ці солі утворилися 250 мільйонів років тому в період формування Гімалайських гір і висихання древніх морівю Процес цей супроводжувався вулканічною активністю, поклади солі змішувалися з магмою, отримуючи свій унікальний мінеральний склад і колір. Рожева і чорна сіль видобуваються в різних родовищах Гімалаїв і мають дещо відмінний хімічний склад і властивості. Великі кристали і шматки чорної солі, яку також називають кала намак, мають буро-чорний колір. Мелена ж чорна сіль на вигляд брудно-рожевого кольору, при намоканні темніє. У той же час кристали рожевої гімалайської солі мають саме рожевий колір, а в молотому вигляді рожева сіль стає майже білою, з легким кремовим рожевим відтінком. Відмітна риса чорної солі - насиченість сірководнем, що надає їй яскраво-виражений яєчний запах. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити справжню Гімалайську рожеву сіль середнього помолу, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото гімалайської солі відповідає реальному продукту. Гімалайська рожева сіль - чиста природно-кристалічна нерафінована сіль рожевого кольору, яка не містить брудних домішок, що утворилася в глибині Гімалайських гір 250 мільйонів років тому. Рожева сіль містить за різними даними від 82 до 92 мікроелементів. Детальніше почитати опис гімалайської рожевої солі, дізнатися про її хімічний склад і властивості, про застосування в косметології і для лікування, які в неї користь і шкода, і як її правильно використовувати можна в нашій статті в Енциклопедії спецій . ..
Гвоздика ціла
Країна-виробник - Мадагаскар. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 35 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 85 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 170 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 340 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити цілу гвоздику, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото прянощі гвоздика відповідає реальному продукту. ..
Сіль гімалайська рожева шматочки
Країна-виробник - Індія-Пакистан. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - необмежений. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 120 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 300 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 600 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 1200 г Велика фракція 3-5 мм c домішкою більш дрібної. Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці Гімалайська рожева сіль легко засвоюється організмом і нормалізує його водно-сольовий баланс. Зміст Застосування гімалайської рожевої солі в кулінарії. Відмінність рожевої гімалайської солі від звичайної кухонної, і чим вона краща для їжі. Як відрізнити підробку від справжньої рожевої солі. Рожева і чорна гімалайські солі. Застосування гімалайської рожевої солі в кулінарії. Рожева сіль має свій індивідуальний смак і аромат. Її насичений смак прекрасно доповнить смак самих страв, в тому числі сирих страв і салатів. Аромат рожевої солі не має специфічних відтінків, як, наприклад, у чорної солі, тому може застосовуватися в будь-яких стравах без обмежень. У складі рожевої солі, багатої мікроелементами, вміст безпосередньо хлориду натрію менше, ніж в кухонній солі. Тому рожева сіль вважається менш шкідливою, ніж кухонна сіль, але при цьому вона володіє і корисними властивостями для організму. Це робить рожеву сіль ідеальним замінником кухонної солі, особливо для любителів солоненького, які при цьому піклуються про своє здоров'я. Видобуток гімалайської солі ведеться ручним способом, вона не піддається процесам нагрівання і рафінування, тому зберігає всі необхідні для організму людини корисні речовини. А колоїдна структура солі робить їх добре засвоюваними в організмі на клітинно-мембранному рівні. Відмінність рожевої гімалайської солі від звичайної кухонної, і чим вона краща для їжі. Рожева сіль смачніше. По впливу на смакові рецептори смак рожевої солі відчувається як більш насичений, багатий, з присмаком моря. У той час як смак кухонної солі відчувається як «прісний», якщо можна так сказати про солі. Ця різниця відчувається в страві. Оскільки в порівнянні з кухонною сіллю солоність рожевої гімалайської солі здається більш насиченою, солити нею потрібно менше. Рожева сіль багата мікроелементами, до 92. Тоді як в кухонній солі їх тільки два - натрій і хлор. Рожева і кухонна солі мають різну кристалічну структуру. При цьому рожева сіль легко засвоюється організмом при вживанні в їжу, регулюючи водно-сольовий баланс і не викликаючи набряклості. Як відрізнити підробку від справжньої рожевої солі. Нам не доводилося мати справу з підробками, тому ми не можемо сказати, за якими ознаками відрізнити саме підробку. Але ми можемо сказати, які відмінні ознаки має справжня харчова гімалайська сіль. Колір і неоднорідність. Гімалайська рожева сіль неоднорідна за кольором і має ряд відтінків від персикового до рожевого різного ступеня насиченості. Це добре видно на великих шматках солі, і це також помітно на кристалах солі різного ступеня помолу. Також в солі помітні включення мінералів. Колір і розмір помолу. Чим дрібніше помол - тим в своїй масі сіль світліше. Рожева сіль дуже дрібного помолу типу екстра буде виглядати практично білою з легким пастельно-рожевим відтінком. Для пояснення причини цього відішлемо Вас до інформації про фізичні властивості заломлення світла, яку Ви можете знайти самостійно. Рожева сіль забарвлює воду. Рожева сіль забарвлює воду. Так і має бути. Ті мінерали, які надають рожевий колір солі, надають той самий колір і воді. До того ж, розчин гімалайської солі мутнуватий за рахунок тих само неорганічних природних мінеральних домішок. Якщо сольовий розчин відстояти якийсь час, ці домішки утворюють осад на дні, а верхній шар розчину солі стане прозорим. Смак і запах. Справжня гімалайська рожева сіль має ледь вловимий запах моря і насичений смак, що нагадує смак моря, але нейтральний, приємний, без відчуття присмаку якоїсь хімії. Рожева і чорна гімалайські солі. Рожева і чорна сіль мають спільну природу і історію виникнення. Обидві ці солі утворилися 250 мільйонів років тому в період формування Гімалайських гір і висихання древніх морів Процес цей супроводжувався вулканічною активністю, поклади солі змішувалися з магмою, отримуючи свій унікальний мінеральний склад і колір. Рожева і чорна сіль видобуваються в різних родовищах Гімалаїв і мають дещо відмінний хімічний склад і властивості. Великі кристали і шматки чорної солі, яку також називають кала намак, мають буро-чорний колір. Мелена ж чорна сіль на вигляд брудно-рожевого кольору, при намоканні темніє. У той же час кристали рожевої гімалайської солі мають саме рожевий колір, а в молотом вигляді рожева сіль стає майже білою, з легким кремовим рожевим відтінком. Відмітна риса чорної солі - насиченість сірководнем, що надає їй яскраво-виражений яєчний запах. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити Гімалайську рожеву сіль шматочками, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото гімалайської солі відповідає реальному продукту. Гімалайська рожева сіль - чиста природно-кристалічна нерафінована сіль рожевого кольору, яка не містить брудних домішок, що утворилася в глибині Гімалайських гір 250 мільйонів років тому. Рожева сіль містить за різними даними від 82 до 92 мікроелементів. Детальніше почитати опис гімалайської рожевої солі, дізнатися про її хімічний склад і властивості, про застосування в косметології і для лікування, які в неї користь і шкода, і як її правильно використовувати можна в нашій статті в Енциклопедії спецій . ..
Кориця мелена в/г
Країна-виробник - Індонезія. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 55 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 135 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 270 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 540 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці Араби, що привозили в давнину корицю на захід, зберігали її походження в суворій таємниці і огортали його безліччю міфів, охороняючи таким чином місця її походження, підігріваючи до кориці містичний інтерес і піднімаючи ціни на неї. Застосування кориці в кулінарії. Кориця має солодкий, теплий, ні з чим не зрівняний пряний аромат, що огортає, і злегка пекучий терпкий солодко-пряний смак. У західній кухні кориця - це в першу чергу пряність для кондитерських виробів і різних солодких страв і напоїв. Мелену корицю додають в тісто при випічці печива, кексів, пряників, фруктових пирогів, млинців, у фруктові салати, сирні маси, молочні каші і солодкі плови, в муси, желе і варення, морозиво. Кориця - найкраща і популярна приправа для печених яблук і яблучних пирогів. Ароматизують корицею компоти, лікери, пунші, гроги, вино і пиво. Паличка кориці прекрасно доповнить чорний чай, а щіпка меленої кориці - каву і шоколад. У східній та азіатській кухнях кориця застосовується ширше. Використовують її при приготуванні других страв з овочів і бобових, пловів, страв з м'яса і птиці, деяких супів (наприклад, харчо). Кладуть корицю в заливану рибу, в маринади для овочів, грибів, м'яса, в соуси і кетчупи, в кефір і кисле молоко. Особливо улюбленою є кориця в індійській і китайській кухнях, де її додають в страви у великій кількості, а також в числені суміші прянощів - карі, масали та інші. Входить кориця і в традиційні європейські суміші спецій, наприклад, суміш з кориці, гвоздики, імбиру і мускатного горіха в рівних пропорціях. Додається ця суміш не тільки в кондитерські страви, а й в страви з м'яса і дичини. Кориця добре поєднується з багатьма спеціями і входить в різні традиційні приправи і суміші прянощів. Наприклад, мароканська пряна суміш, що складається з кориці, чорного перцю, імбиру, куркуми і мускатного горіха. У китайській кухні перевага віддається касії - більш гострому різновиду кориці, яка входить в китайську суміш «п'ять спецій» (касія, гвоздика, сичуаньській перець, бодян, фенхель в рівних частинах). В харчовій промисловості корицю використовують для приготування ковбас, паштетів, пряних маринованих оселедців, консервів, соусів. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити мелену корицю вищого гатунку, а також інші натуральні прянощі, приправи і кондитерські добавки в нашому інтернет-магазині спецій за розумною ціною, що відповідає якості. Упаковка включена у вартість товару. Фото кориці відповідає реальному продукту. Кориця - одна з найдавніших спецій. Це кора тропічного вічнозеленого дерева родини лаврових. Традиційна кондитерська пряність, що водночас широко застосовується в багатьох несолодких стравах, особливо в східних кухнях. Добре поєднується з багатьма спеціями і входить до складу національних сумішей прянощів і приправ. Детальніше дізнатися про характеристику кориці, як вона росте і використовується, про її хімічний склад, лікувальні властивості, користь і шкоду, про застосування в кулінарії і медицині можна в нашій статті в Енциклопедії спецій. ..
Кориця мелена преміум КВВС
Кориця з дуже насиченим пряним ароматом і солодким, трохи пекучим смаком. Близька по аромату і смаку до кориці цейлонської справжньої. Виготовляється із шматочків кори, очищених від залишків деревини, і поділяється на два сорти - КАВС і КВВС в залежності від того, який шар кори використовується, і, відповідно, скільки ефірних масел містить кориця. Сорт КАВС багатший ефірними маслами в 1,5-2 рази, ніж кориця сорту КВВС. Країна-виробник - Індонезія. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 50 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 125 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 250 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 500 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці Геродот писав про великих птахів-фенікс, які збирають десь безцінні гілочки кориці і приносять їх в свої гнізда. І щоб здобути цю корицю, доводилося згодовувати птахам великі і важкі шматки м'яса, під вагою яких обрушувалися їх гнізда і дозволяли зібрати безцінну пряність. Застосування кориці в кулінарії. Кориця має солодкий, теплий, ні з чим не зрівняний, огортаючий пряний аромат і злегка пекучий терпкий солодко-пряний смак. У західній кухні кориця - це в першу чергу пряність для кондитерських виробів і різних солодких страв і напоїв. Мелену корицю додають в тісто при випіканні печива, кексів, пряників, фруктових пирогів, млинців, у фруктові салати, сирні маси, молочні каші і солодкі плови, в муси, желе і варення, морозиво. Кориця - найкраща і популярна приправа для печених яблук і яблучних пирогів. Ароматизують корицею компоти, лікери, пунші, гроги, вино і пиво. Паличка кориці прекрасно доповнить чорний чай, а щіпка меленої кориці - каву і шоколад. У східній та азіатській кухнях кориця застосовується більш широко. Використовують її при приготуванні других страв з овочів і бобових, пловів, страв з м'яса і птиці, деяких супів (наприклад, харчо). Кладуть корицю в заливну рибу, в маринади для овочів, грибів, м'яса, в соуси і кетчупи, в кефір і кисле молоко. Особливо полюбляють корицю в індійській і китайській кухнях, де її додають в страви у великій кількості, а також в числені суміші прянощів - карі, масали та інші. Входить кориця і в традиційні європейські суміші спецій, наприклад, з кориці, гвоздики, імбиру і мускатного горіха в рівних пропорціях. Додається ця суміш не тільки в кондитерські страви, а й страви з м'яса і дичини. Кориця добре поєднується з багатьма спеціями і включена в різні традиційні приправи і суміші прянощів. Наприклад, марокканська пряна суміш, що складається з кориці, чорного перцю, імбиру, куркуми і мускатного горіха. У Китайській кухні перевага надається касії - більш гострому різновиду кориці, яка входить в китайську суміш «п'ять спецій» (касія, гвоздика, сичуанський перець, бодян, фенхель в рівних частинах. У харчовій промисловості корицю використовують для приготування ковбас, паштетів, пряного маринованого оселедця, консервів, соусів. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити мелену корицю КВВС преміум якості, а також інші натуральні прянощі, приправи, кондитерські добавки, сушені овочі, корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій за розумною ціною, що відповідає якості. Упаковка включена у вартість товару. Фото кориці преміум класу відповідає реальному продукту. Кориця - одна з найдавніших спецій. Це кора тропічного вічнозеленого дерева родини лаврових. Традиційна кондитерська пряність, що, тим не менш, широко застосовується в багатьох несолодких стравах, особливо в східних кухнях. Добре поєднується з багатьма спеціями і входить до складу національних сумішей прянощів і приправ. Детальніше дізнатися про характеристику кориці, як вона росте і використовується, про її хімічний склад, лікувальні властивості, користь і шкоду, про застосування в кулінарії і медицині можна в нашій статті в Енциклопедії спецій. ..