Суп-пюре з брокколі
Вам буде потрібно:
- брокколі свіжа або заморожена 500-600 г
- курячий бульйон - 1-1,5 л
- цибуля ріпчаста 2 шт.
- вершкове масло
- сметана 2 ст. л. або вершки
- сіль
- спеції: мускатний горіх, чебрець, коріандр, лавровий лист мелений, перець зелений або чорний
Спочатку готуємо бульйон з курки. Зазвичай я відварюю в підсоленій воді пару курячих грудок, які потім йдуть для інших страв, як правило, для салатів. Так що курячий бульйон виходить як побічний продукт виробництва. Бульйонні кубики використовувати не раджу, тоді вже краще просто готувати на воді, хоча на натуральному курячому бульйоні, звичайно, смачніше.
Потім в бульйон закладаю суцвіття брокколі. Рідини повинно бути стільки, щоб покривати брокколі, і не більше. Поки капуста вариться, пасерують на сковорідці на вершковому маслі дрібно порізану цибулю, і потім закидаю його до брокколі і проварюю все разом. В цілому брокколі вариться недовго.
Через 15-20 хвилин знімаю наш майбутній суп з вогню і додаю туди спеції: дрібку меленого мускатного горіха, чебрець, який додасть супу приємний запашний солодкуватий аромат, трохи меленого коріандру і меленого лаврового листа, і перець чорний або зелений. Я кладу зелений перець, тому що він має більш тонкий аромат, ніж перець чорний, і на мій смак, більше підходить до решти інгредієнтів супу. До того ж, він такий же зелений, як і наш суп :)
Туди ж додаю 2 столові ложки самої жирної сметани. Сметану можна замінити вершками. Потім всю нашу суміш переливаю в блендер і подрібнюю до стану пюре. Борошно додавати не потрібно, суп і так виходить досить густий. Повертаю все назад в каструлю і доводжу до кипіння - наш суп-пюре з брокколі готовий.
Повинна сказати, що суп цей дуже простий і швидкий в приготуванні, при цьому дуже ситний і вишуканий на смак.
рецепти зі спеціями, прянощами, приправами, суп-пюре з брокколі
Теги: коріандр , лавровий лист , мускатний горіх , перець зелений , перець чорний , чебрець
Поділитись: