Чебурек з помідорами і сиром
Вам буде потрібно:
Для тесту:
- 4 склянки борошна (по 250 мл);
- 1.3 склянки води (~ 320 мл);
- 1 столову ложку горілки (можна і без горілки);
- 1 куряче яйце;
- 2 стол. ложки рослинної олії (можна будь-якого масла, жиру);
- 0.5 чайної ложки солі.
Для начинки:
- м'ясний фарш
- сіль
- спеції: перець чорний мелений, коріандр, орегано, кінза свіжа
- помідори
- сир
Закип'ятити воду з сіллю і маслом (масло надає готовим чебуреками характерну "пузирчастость"). Негайно заваримо в ній 1/2 склянки борошна, намагаючись розмішати грудки, і даємо охолонути (заварювання частини борошна робить тісто м'яким і пластичним).
Додати яйце і горілку (можна без горілки, але по-моєму з горілкою краще), перемішати (яйце підвищує "пузирчастость" і міцність тесту, кілька знижуючи пластичність і м'якість). Постепено додаючи решту муки, вимісити тісто. Тісто не повинно липнути до рук, якщо липне - додати ще трохи борошна. Дати настоятися не менше 1 години (можна хоч 10). У процесі вистоювання 1 раз перемять.
Для фаршу беремо, крім самого фаршу - сіль, перець чорний мелений, коріандр, орегано, можна додати свіжої кінзи.
У розкачане тісто викладаємо фарш тонким шаром, зверху тонкі скибочки помідорів, трьом сир.
Закриваємо чебуреки, смажимо на сковороді (трохи масла) або в сотейнику (2-3 см масла).
Уважно стежте за тим, щоб краї чебуреків були Защипнути щільно.
рецепти зі спеціями, прянощами, приправами, чебуреки з м'ясом, сиром, заварне тісто
Теги: коріандр , орегано , перець чорний
Поділитись: