Чихіртма
Вам буде потрібно:
- баранина або птах
- 2 яйця
- кінза свіжа
- 1 кг ріпчастої цибулі
- спеції: бадьян, зіра, перець чорний горошок, перець чилі пластівці, томат сушений різаний, сумах.
Чихиртма - дуже смачний грузинський цибульний суп, готується як з бараниною, так і з птахом.
Спеції в нашому випадку - бадьян, зіра, перець чорний горошком, перець червоний подрібнений, в'ялений помідор подрібнений, сумах. Приготуйте з них суміш заздалегідь.
Пару годин поварите бульйон у великій каструлі, за цей час підготуйте спеції, 2 сирих яйця, промийте і нарубати пучок кінзи свіжої, дрібно порубати 1 кг цибулі ріпчастої і спассеруйте.
Пасеровану цибулю закладаємо в бульйон. Жовтки яєць заважаємо з півчашки остиглого заздалегідь бульйону і збиваємо до стану емульсії. Акуратно вводимо в уже знятий готовий суп. Чи не допускаємо кипіння. Помішуємо.
Подаємо дуже гарячим, посипаючи кінзою.
рецепти, зі спеціями, прянощами, приправами, чихиртма суп
Теги: бадьян , зіра , перець чорний , перець чилі , сумах , томат
Поділитись: