Хліб на кефірі з анісом і кмином
Автор: Лариса Полищук, г. Киев Дата: 10.11.2012 Просмотров: 5146 Комментарии : 0
вам буде потрібно
- 50 г кукурудзяного борошна
- 50 г вівсяних пластівців (подрібнити)
- 200 г цільнозернового борошна (або білої пшеничної)
- 400 мл кефіру
- 1 яйце
- 1/8 ч.л. кмину
- 1/8 ч.л. анісу
- 25 г цукру
- 1 ч.л. розпушувача
- 0,5 ч.л. соди
- 0,75 ч.л. солі
Змішати сухі інгредієнти, додати спеції - аніс і кмин. Збити злегка яйце з кефіром і вилити до сухим інгредіентам.Размешать тісто і вилити в форму (тісто однорідне і рідке).
Випікати 30 хвилин при 180 градусах.
Дістати хліб з форми і випікати вже без неї на деку ще 10 хвилин.
Готовий хліб можна заморожувати і потім використовувати для тостів.
Вихід - буханець вагою 600 г.
рецепти зі спеціями, прянощами, приправами, хліб та випічка