Морква, запечена з Фенугрек і чебрецем
Вам буде потрібно:
- 500 г моркви
- 1/4 ч.л. солі
- 1/2 ч.л. фенугрека меленого (шамбали, пажитника)
- 1/4 ч.л. чебрецю
- суміш перців, або перець чорний, або перець зелений
- 1 ч.л. патоки (або меду)
Очищену моркву нарізати великими брусками. Скласти в посуд і перемішати з сіллю, перцем, чебрецем і Фенугрек.
Розігріти духовку до 190. Деко застелити пергаментом і налити столову ложку кукурудзяної олії. Викласти моркву на деко і запікати 15 хвилин.
Через 15 хвилин перемішати морква, зменшити вогонь і запікати ще 10 хвилин. Потім полити морква 1 ч.л. патоки і через 5 хвилин вимкнути духовку.
500 г моркви - це 4 штуки, і якщо здасться, що це дуже багато, то після запікання виходить всього жменю.
Така морква дуже смачна сама по собі, а ще її можна використовувати для будь-яких салатів, наприклад з кольрабі.
Кольрабі очистити, нарізати брусочками, посолити і додати столову ложку соку лимона, листя салату і морква.
Йогурт змішати з перцем, сіллю і цедрою лимона, збити і заправити салат.
рецепти зі спеціями, прянощами, приправами, салат з морквою запеченої
Теги: перець зелений , перець чорний , суміш п'яти перців , чебрець , фенугрек , цедра лимона
Поділитись: