Морква, запечена з Фенугрек і чебрецем
Вам буде потрібно:
- 500 г моркви
- 1/4 ч.л. солі
- 1/2 ч.л. фенугрека меленого (шамбали, пажитника)
- 1/4 ч.л. чебрецю
- суміш перців, або перець чорний, або перець зелений
- 1 ч.л. патоки (або меду)
Очищену моркву нарізати великими брусками. Скласти в посуд і перемішати з сіллю, перцем, чебрецем і Фенугрек.
Розігріти духовку до 190. Деко застелити пергаментом і налити столову ложку кукурудзяної олії. Викласти моркву на деко і запікати 15 хвилин.
Через 15 хвилин перемішати морква, зменшити вогонь і запікати ще 10 хвилин. Потім полити морква 1 ч.л. патоки і через 5 хвилин вимкнути духовку.
500 г моркви - це 4 штуки, і якщо здасться, що це дуже багато, то після запікання виходить всього жменю. Така морква дуже смачна сама по собі, а ще її можна використовувати для будь-яких салатів, наприклад з кольрабі.
Кольрабі очистити, нарізати брусочками, посолити і додати столову ложку соку лимона, листя салату і морква.
Йогурт змішати з перцем, сіллю і цедрою лимона, збити і заправити салат.
рецепти зі спеціями, прянощами, приправами, салат з морквою запеченої
Теги: перець зелений , перець чорний , суміш п'яти перців , чебрець , фенугрек , цедра лимона
Поділитись:
Связанные товары
Чебрець
Країна-виробник - Єгипет. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 20 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 50 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 100 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 200 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити сушену траву чебрецю, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото чебрецю відповідає реальному продукту. ..
Перець зелений горошок
Країна-виробник - Бразилія. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 35 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 85 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 170 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 340 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці Перець зелений горошком - вибір гурманів. Застосування зеленого перцю в кулінарії. Перець зелений горошок має ту ж область застосування, що і чорний перець. Однак зелений перець заслужено вважається делікатесом, і йому надають перевагу гурмани. Зелений перець духмяніше, ніжніше, тонше, делікатніше, ніж чорний перець, смак його менш гострий. Страва, приправлена зеленим перцем, значно виграє в порівнянні з використанням чорного перцю. Зелений перець можна застосовувати до всіх тих страв і продуктів, в яких застосовується чорний перець, включно з солодкими кондитерськими виробами і напоями. Однак немає сенсу використовувати зелений перець в складі сильних пряних сумішей, в маринадах, в стравах зі складним смаком, там, де його ніжний аромат потоне і розчиниться на загальному тлі. Зелений перець краще використовувати як моно-приправу, щоб насолодитися його смаком і запахом, або в поєднанні з невеликою кількістю інших прянощів, що не переб'ють його смак. Найкраще застосовувати його для свіжих салатів і свіжих овочів, для снеків, сирів, бринзи і сиру, риби і морепродуктів, овочів і грибів, для курячих яєць, відкритих пирогів і кішів, для супів, бульйонів і соусів. Зелений перець можна вживати і для всіх видів м'яса, додавати в будь-які перші і другі страви, проте враховувати, щоб спосіб приготування не вбив ніжний аромат зеленого перцю. Найкраще перчити зеленим перцем вже готові страви, так його делікатний запах і смак збережеться і розкриється найкраще. Щоб зберегти тонкий аромат зеленого перцю, зберігати його краще у вигляді горошку і змелювати безпосередньо перед вживанням. Або змелювати невеликими порціями, які Ви зможете використовувати за короткий термін, і обов'язково тримати мелений зелений перець в герметичній ємності. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити перець зелений горошок на вагу, а також інші натуральні спеції, прянощі, приправи, кондитерські добавки, сушений овочі, суперпродукти без хімічних добавок, консервантів і підсилювачів смаку в нашому інтернет-магазині спецій за розумною ціною, що відповідає якості. Упаковка включена у вартість товару. Фото зеленого перцю в продажу відповідає реальному продукту. ..
Суміш п'яти перців
Виробник - магазин спецій і прянощів SpiceryShop Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 40 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 100 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 200 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 400 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці Склад приправи 5 перців в рівних частках: білий перець чорний перець зелений перець рожевий перець духмяний перець Застосування суміші п'яти перців в кулінарії Суміш п'яти перців - заслужено одна з найвідоміших і улюблених приправ. Ця помірно гостра приправа, що володіє вишуканим пікантним ароматом суміші з чорного, білого, зеленого, духмяного і рожевого перців - просто незамінна позиція на вашій кухні. Жоден з цих перців по-окремо не дасть такого багатого букета перцевого смаку і аромату як їх суміш. Класичний аромат і пекуча гострота чорного перцю, пікантний білий, ніжний тонкий аромат і м'який смак зеленого перцю, солодкий смак рожевого перцю з імбирно-ментоловим ароматом з відтінком смоли і цитрусових, сильний пряний аромат духмяного перцю, що поєднує в собі аромати гвоздики, кориці і мускатного горіха - все це поєднується в один гармонійний і багатий букет з безліччю корисних властивостей, який не тільки поліпшить смак їжі, але і простимулює травлення. Суміш 5 перців - це універсальна приправа, яка підходить до будь-яких страв, і просто палочка-виручалочка на кухні. Коли немає під рукою інших спецій - досить цієї приправи, щоб ваші страви набули вишуканий смак і аромат. Суміш п'яти перців можна використовувати як саму по собі, так і доповнювати нею інші приправи і суміші. Суміш з п'яти перців використовується в приготуванні м'яса, риби, птиці, морепродуктів, для супів, борщів і каш, для будь-яких видів овочевих страв, для картоплі, грибів і бобових, для закусок і салатів (салат зі свіжих овочів дивовижно змінюється з добавкою цієї приправи ), для соусів і підлив, піци, запіканок, для яєчні і омлетів, для всілякої несолодкої і солодкої випічки, для напоїв (зокрема, для екзотичних чаїв і пуншей) і десертів. Суміш п'яти перців найкраще зберігати в цілісному вигляді, горошком, і змелювати її невеликими частинами або безпосередньо перед приготуванням їжі. Так спеції краще збережуть аромат і ефірні масла, особливо такі тонкі і ніжні компоненти суміші як рожевий і зелений перці. Додавати мелену суміш перців потрібно в кінці приготування їжі або ж приправляти нею вже готову страву. Якщо ж ви закладаєте перці в цілому вигляді - робити це потрібно на початку приготування, щоб вони встигли віддати свій смак і аромат. У списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити суміш п'яти перців і інші спеції в нашому інтернет-магазині по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фотографія приправи відповідає реальному продукту. ..
Перець чорний крупного помолу (подрібнений)
Перець чорний грубого помолу з цільного зерна. Найвища категорія якості серед мелених перців. Країна-виробник - В'єтнам. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 60 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 150 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 300 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 600 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці За часів Римської імперії чорний перець використовувався як інтернаціональна валюта і вважався королем спецій. Застосування чорного перцю в кулінарії. Чорний перець - сама універсальна і відома всім приправа на нашій кухні, яка додається практично в усі страви, за винятком солодких, і яка прекрасно поєднується з іншими прянощами. Він також застосовується в усіх галузях харчової промисловості, в тому числі і в кондитерському виробництві, входячи до складу «сухих парфумів». У низці країн чорний перець додається в деякі види печива або пряників, рецепти яких полюбилися вже і у нас, в шоколад, а на Сході ним приправляють чай, каву і деякі коктейлі. Чорний перець має сильний строгий пряний аромат з холодними нотками і пекучий гіркий смак. Загострює смак їжі, робить його більш шляхетним. Чорний перець горошок застосовується переважно для приготування перших страв, соусів, маринадів, алкогольних напоїв. Чорний перець, як і будь-яку пряність, краще зберігати в цілісному вигляді і змелювати безпосередньо перед вживанням. Таким чином в перці краще збережуться летючі ефірні масла, а смак і запах свіжозмеленого перцю буде більш інтенсивним. Якість меленого чорного перцю. Якщо ж Ви купуєте мелений чорний перець, тут дуже важлива його сортність і якість. Залежно від тієї сировини, з якої змелюється перець, і кількості домішок в ньому (лушпиння, гілочок, пустотілих зерен) перець підрозділяється на ряд сортів від вищого до третього сорту. Ціна перцю кожного сорту буде відповідною, як і його якість. Ми пропонуємо своїм клієнтам мелені прянощі тільки вищих сортів, найбільш багаті ефірними оліями, з вираженим смаком і ароматом. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити перець чорний мелений вищої якості на вагу, а також інші натуральні спеції, прянощі, приправи, сушені овочі та інші корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій за розумною ціною, що відповідає якості. Упаковка включена у вартість товару. Фото чорного перцю в продажу відповідає реальному продукту. Перець чорний - недостиглі висушені плоди деревовидної ліани сімейства перцевих, що володіють пекучим смаком. Сама універсальна приправа на нашій кухні. Залежно від того, на якій фазі дозрівання зібрані плоди, і якій обробці вони піддавалися, перці поділяють на чорний, білий, зелений і червоний (не плутати з рожевим). Детальніше дізнатися про чорний перець, його походження і характеристики, вирощування, хімічний склад, про різновиди і способи заготовки перцю, про його корисні і лікувальні властивості, вживання в кулінарії, медицині і косметології можна в нашій статті в Енциклопедії спецій. ..
Пажитник (шамбала, фенугрек, метхі, чаман) мелений
Країна-виробник - Індія. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 70 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 175 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 350 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 700 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці Фенугрек з давніх часів вважався засобом від облисіння і до цього дня використовується в цих цілях. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити мелене насіння пажитника (шамбали, фенугрека, метхі, чаману), а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото меленого пажитника відповідає реальному продукту. Пажитник, фенугрек, шамбала, чаман, метхі - трав'яниста рослина сімейства бобових. Як спеції використовуються як насіння, так і молода зелень рослини. Входить в приправи каррі, масала, в хмелі-сунелі та інші. Пажитник особливо популярний в Індії та інших країнах Сходу, звідки й походить його назва «шамбала». Детальніше дізнатися про пажитник, його походження, властивості та застосування можна в нашій статті в Енциклопедії спецій. ..
Перець червоний горошок Пондічеррі
Червоний перець горошок - один з рідкісних преміум різновидів чорного перцю (перцева ліана Píper nígrum). Має фруктовий солодкий смак з квітковими нотками і вираженою гостротою. Країна-виробник - В'єтнам. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 60 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 150 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 300 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 600 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці Що таке перець червоний горошок Пондічеррі. Перець червоний горошок - один з різновидів перців (разом з чорним, зеленим і білим), що отримують з перцевої ліани Píper nígrum. Цей різновид перцю ще носить назву Пондічеррі (Pondicherry peppercorns) на ім'я основного регіону його походження і розведення. Не плутати червоний перець з рожевим перцем, який є плодами дерева Шінус, а не ягодами перцевої ліани. Іноді в мережі ви можете зустріти плутанину, коли при описі перцю червоного горошку наводиться фотографія рожевого перцю - це помилка. Перець червоний горошок відноситься до преміум сортів через свою незвичність, дефіцит, красивий темно-бордовий колір, унікальний смак і аромат. У той час як чорний перець легше виробляти і транспортувати, виробництво червоного перцю відрізняється більшою складністю. Для отримання чорного або зеленого перцю ягоди збирають незрілими, після чого вони піддаються різним способам обробки. Червоний же перець залишається на ліані до повного дозрівання, на що йде близько чотирьох додаткових місяців зростання. Протягом цього часу урожай схильний до ризику через погодні чинники і напади птахів і шкідників. Зрілі ягоди більш крихкі і схильні до пошкоджень, і мають тенденцію швидко псуватися, якщо не оброблені вчасно і належним чином. Білий перець також отримують із зрілих ягід, але у них повністю вилучена оболонка. Але саме стигла червона оболонка, яка зберігається у перцю червоного горошку і є дуже крихкою і важкою для обробки і транспортування, і надає перцю легку солодкість і квітковий смак, а також більшу гостроту, ніж у білого перцю. Застосування червоного перцю горошку в кулінарії. Смак червоного перцю горошку характеризується як солодкий, фруктовий, з квітковими нотками і приємною теплотою, яка повільно стає гострою і зберігає післясмак. Прихильники цього типу перцю - це в основному шеф-кухарі гурмани і кухарі-аматори, які люблять використовувати в своїй домашній кухні унікальні інгредієнти. Червоний перець можна використовувати як більш вишукану альтернативу чорному перцю. Але в першу чергу його рекомендують для риби і страв з морепродуктів, для свіжих салатів і салатів з куркою і сиром. Він знайшов застосування в десертах і випічці, фруктових салатах, особливо в поєднанні з цитрусовими. Прекрасно доповнюють смак червоного перцю лайм і свіжий імбир. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити перець червоний горошок, а також інші прянощі і приправи в нашому інтернет-магазині спецій SpiceryShop. Ціна актуальна. Упаковка включена у вартість товару. Фото червоного перцю Пондічеррі відповідає реальному продукту. ..