Домашній мармелад "Фруктовий"
Вам буде потрібно:
2 ч.л. агар-агар
1 стакан фруктового пюре
1 стакан фруктового соку
1 стакан цукру (можна менше)
2 ст.л. кокосової стружки
1 паличка кориці
0,5 стручка ванілі
1 зірочка бадьяна
Розмішати 1 склянку фруктового соку з агар-агаром і дати постояти 30 хвилин. В цей час довести до кипіння пюре зі спеціями (з корицею, ваніллю, бадьяном), вимкнути вогонь і залишити настоюватися. Завдяки цьому пюре придбає дуже ніжний пряний аромат.
Довести до кипіння сік з агар-агаром, додати пюре (попередньо вийнявши корицю, бадьян і ваніль), всипати цукор і кокос, розмішувати до розчинення цукру. Розкласти по формах або як у мене просто залити в будь-яку прямокутну форму, а після застигання розрізати на невеликі шматочки.
На фото мармелад - яблучний.
рецепти зі спеціями, прянощами, приправами, фруктовий яблучний мармелад з агар-агаром
Теги: агар-агар , бадьян , ваніль , кокос , кориця
Поділитись:
Связанные товары
Ваніль натуральна стручок Мадагаскар
Країна-виробник - Мадагаскар. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Сорт - Бурбон. Ваніль у двох розмірах. 1 - довжина 12 см, середня вага - 2 г; 2 - довжина 12 см, середня вага - 1.68 г. Свіжі м'які ароматні жирні стручки. Збалансована вологість, насичений аромат. Але маленькі за розміром, зверніть на це увагу. Ваніль високої якості. Упаковка - фольга + пакет-струна РЕ. Відповідно до старовинної історії тотонаків, Ксанат, молода донька мексиканської богині достатку, була закохана в юнака з племені тотонаків. Але через свою божественну природу вона не могла вийти за нього заміж, тому вона перетворилася в рослину, що приносить задоволення і щастя - вона стала ванільною орхідеєю. Так вона могла навіки віддати себе своїй любові до земної людини і його народу. Аж до наших днів місцеві народи святкують Фестиваль Ванілі з танцями і банкетами наприкінці збору врожаю. Застосування ванілі в кулінарії. Головне застосування ванілі в кулінарії - для кондитерських виробів. Вона незрівнянна в якості ароматизації кремів, морозива, бісквітів, печива, тортів, тістечок і різної випічки, пудингів, кави, какао і шоколаду, солодких соусів, цукерок, лікерів, молочних супів, сирних виробів, фруктових салатів, молочних коктейлів. Можна додавати ваніль в компоти і киселі, у варення. Ваніль додається в тісто перед початком випікання з розрахунку приблизно 1/4 палички на 1 кг продукту. Можна просочувати ванільним сиропом готове тісто. В креми, морозиво та інші холодні продукти, які не потребують теплової обробки, додається ванільний екстракт. Якщо екстракту немає, можна його замінити і на ванільний цукор. Ванільний екстракт нескладно приготувати самостійно. Стручки ванілі подрібнюють і заливають горілкою з розрахунку 4 стручка (які потрібно розщепити) на 100 г горілки. Витримують в прохолодному місці протягом місяця. Виходить коричнева прозора рідина з сильним ванільним ароматом. Можна додавати у вироби молоко, прокип'ячене з ваніллю. Стручок для цього потрібно розкрити, бо найбільший аромат міститься в насінні і рідини, що знаходяться всередині, і прокип'ятити його в молоці. Один з найбільш зручних і швидких способів використання ванілі - це застосування її у вигляді ванільного цукру. Для цього стручок ванілі потрібно порізати на шматочки і змолоти в кавомолці разом з цукром до отримання ванільної цукрової пудри. Кількість цукру на 1 стручок - не принципово (від 0,5 склянки до 0,5 кг). Просто залежно від концентрації ванілі у цукрі додавати його буде потрібно або більше, або менше. Зберігати ванільний цукор необхідно в герметичній ємності в темному місці. Не можна забувати про те, що надмірна кількість ванілі додасть страві гіркоту, хоча так і тягне покласти її якомога більше. Однак натуральна ваніль не така гірка, як синтетичний ванілін, і в принципі зіпсувати страву ваніллю практично неможливо, навіть при великій її концентрації. Норма застосування ванілі - відносна, за смаком. У нашому інтернет-магазині спецій Ви можете купити натуральну мадагаскарську ваніль, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото ванілі відповідає реальному продукту. Ваніль - неперевершений природний ароматизатор. Це плоди багаторічної ліани сімейства орхідейних, що мають форму стручка. Дорога пряність, дуже складна і трудомістка у вирощуванні і заготівлі, але без якої вже важко уявити безліч кондитерських виробів. Детальніше дізнатися про ваніль, її походження, властивості та застосування можна в нашій статті в Енциклопедії спецій . ..
Бодян (бадьян) цілий добірний
Цілі відібрані вручну зірочки бодяну. Добірний бодян високої якості з дозрілими правильними зірочками здорового коричневого кольору. Країна-виробник - Китай. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 20 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 50 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 100 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 200 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці В багатьох культурах вірять, що бодян збільшує фізичну силу. Застосування бодяну (зірчастого анісу) в кулінарії. Аромат бодяну нагадує анісовий, солодкувато-гіркуватий, але без нудотності. В процесі теплової обробки аромат цієї пряності розкривається ще більше і залишається в готовій страві. В європейській культурі - це класична кондитерська пряність. Бодян додають в тісто при випічці печива, пирогів, кексів, де він прекрасно поєднується з корицею, імбиром, мускатним горіхом, гвоздикою і кардамоном. Кладуть зірчастий аніс у фруктові блюда зі слив і аличі, яблук, груш і айви, вишні, в пудинги. Також бодян додають в варення, завдяки чому воно довше зберігається і не зацукровується. Ароматизують бодяном різні напої: компоти, киселі, пунші, лікери, наливки та настоянки, гроги і глінтвейни. Особливою славою за свій неповторний аромат користується чорний чай з бодяном. На Сході, а особливо в Китаї, бодян - одна з найпопулярніших прянощів. Він входить до складу відомої китайської суміші п'яти спецій: бодян, кориця, гвоздика, фенхель і сичуаньський перець в рівних частках. З нею готують маринади для м'яса, знамениті китайські «чайні яйця», посипають при смаженні м'ясо і овочі. У Китаї зірчастим анісом приправляють м'ясні страви зі свинини, качки, курки. У поєднанні з цибулею, часником і перцем використовують бодян в підливах і соусах до овочевих і рисових блюд, в м'ясних і курячих бульйонах. Ця пряність використовується в харчовій і консервній промисловості при виробництві маринадів і солінь. Не гармонує бодян з рибою і може зіпсувати смак і аромат рибних страв. При цьому стравам з морепродуктів бодян надає особливу пікантність, однак застосовувати його потрібно обережно і помірно, з огляду на його інтенсивний аромат. Норма використання бодяну. Бодян - дуже ароматна пряність, тому використовувати його потрібно в малих дозах: з розрахунку 1 пелюстка зірочки на 1 л рідини, або 1 г меленої спеції на 1 порцію для м'ясних страв. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити цілі відібрані зірочки бодяну в нашому інтернет-магазині спецій і прянощів по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото зірчастого анісу відповідає реальному продукту. Бодян - плоди дерев сімейства Бодянові, що представляють собою красиву 8-променеву зірку. Це класична кондитерська пряність у нас і в Європі, і найпопулярніша зі спецій Китаю. Дуже ароматна пряність із запахом, схожим на анісовий. Детальний опис, що таке бодян, де і як вирощується, який у нього хімічний склад, корисні і лікувальні властивості, де використовується і як застосовується бодян в кулінарії і медицині, а також інші цікаві факти про пряність бодян - в нашій статті в Енциклопедії спецій . ..
Кокосова стружка
Країна-виробник - В'єтнам. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 35 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 85 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 170 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 340 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити кокосову стружку, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото кокосової стружки відповідає реальному продукту. ..
Агар-агар 1200
Країна-виробник - Іспанія, ТM Rokogel Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 60 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 150 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 300 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 600 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити агар-агар, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото агар-агару відповідає реальному продукту. ..
Кориця палички некондиція
Палички з естетичними недоліками: з явними зовнішніми дефектами кори, з надломами, деякі товсті. Продаються з уцінкою. Країна-виробник - В'єтнам. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Довжина паличок кориці - 8 см. Вид кориці - в'єтнамська касія. Застосування кориці в кулінарії. Кориця має солодкий, теплий, ні з чим не зрівняний, огортаючий пряний аромат і злегка пекучий терпкий солодко-пряний смак. У західній кухні кориця - це в першу чергу пряність для кондитерських виробів і різних солодких страв і напоїв. Мелену корицю додають в тісто при випічці печива, кексів, пряників, фруктових пирогів, млинців, у фруктові салати, сирні маси, молочні каші і солодкі плови, в муси, желе і варення, морозиво. Кориця - найкраща і популярна приправа для печених яблук і яблучних пирогів. Ароматизують корицею компоти, лікери, пунші, гроги, вино і пиво. Паличка кориці прекрасно доповнить чорний чай, а щіпка меленої кориці - каву і шоколад. У східній та азіатської кухнях кориця застосовується більш широко. Використовують її при приготуванні других страв з овочів і бобових, пловів, страв з м'яса і птиці, деяких супів (наприклад, харчо). Кладуть корицю в заливну рибу, в маринади для овочів, грибів, м'яса, в соуси і кетчупи, в кефір і кисле молоко. Особливо полюбляють корицю в індійській і китайській кухнях, де її додають в страви у великій кількості, а також в числені суміші прянощів - карі, масали і інші. Входить кориця і в традиційні європейські суміші спецій, наприклад, з кориці, гвоздики, імбиру і мускатного горіха в рівних пропорціях. Додається ця суміш не тільки в кондитерські страви, а й в страви з м'яса і дичини. Кориця добре поєднується з багатьма спеціями і входить в різні традиційні приправи і суміші прянощів. Наприклад, марокканська пряна суміш, що складається з кориці, чорного перцю, імбиру, куркуми і мускатного горіха. У китайській кухні перевага надається касії - гострішому різновиду кориці, яка входить в китайську суміш «п'ять спецій» (касія, гвоздика, сичуанській перець, бодян, фенхель в рівних частинах). У харчовій промисловості корицю використовують для приготування ковбас, паштетів, пряного маринованого оселедця, консервів, соусів. Особливості застосування кориці в паличках (трубочках). Трубочки кориці дуже зручні для ароматизації чаїв, компотів, гарячого вина (глінтвейну) та інших напоїв. Мелена кориця зробить напій каламутним, киселеподібним. Однак палички попередньо краще подробити на більш дрібні частини, щоб вони краще віддавали свій смак і аромат. Аналогічним чином їх можна додавати в маринади, варення та інші страви, прозорість яких потрібно зберегти. В домашніх умовах змелювати в порошок палички кориці досить складно, тому мелену корицю рекомендуємо купувати вже готову, у нас вона чудової якості. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити трубочки кориці, а також інші види кориці та інші натуральні прянощі, приправи, кондитерські добавки, суперфуди в нашому інтернет-магазині спецій за розумною ціною, що відповідає якості. Упаковка включена у вартість товару. Фото трубочок кориці відповідає реальному продукту. Кориця - одна з найдавніших спецій. Це кора тропічного вічнозеленого дерева родини лаврових. Традиційна кондитерська пряність, що, тим не менш, широко застосовується в багатьох несолодких стравах, особливо в східних кухнях. Добре поєднується з багатьма спеціями і входить до складу національних сумішей прянощів і приправ. Детальніше дізнатися про характеристику кориці, як вона росте і використовується, які види і сорти кориці існують, про її хімічний склад, лікувальні властивості, користь і шкоду, про застосування кориці в кулінарії і медицині можна в нашій статті в Енциклопедії спецій. ..
Бодян (бадьян) ламаний
Дрібний лом бодяну, окремі пелюстки, насіння, що залишилися після сортування для добірного бодяну. Країна-виробник - Китай. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 30 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 75 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 150 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 300 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці Бодян використовують вже не одну тисячу років. Рецепти з ним зустрічаються в стародавніх трактатах аюрведи. Застосування бодяну (зірчастого анісу) в кулінарії. Аромат бодяну нагадує анісовий, солодкувато-гіркуватий, але без нудотності. У процесі теплової обробки аромат цієї пряності розкривається ще більше і залишається в готовій страві. В європейській культурі - це класична кондитерська пряність. Бодян додають в тісто при випічці печива, пирогів, кексів, де він прекрасно поєднується з корицею, імбиром, мускатним горіхом, гвоздикою і кардамоном. Кладуть зірчастий аніс у фруктові блюда зі слив і аличі, яблук, груш і айви, вишні, в пудинги. Також бодян додають в варення, завдяки чому воно довше зберігається і не зацукровується. Ароматизують бодяном різні напої: компоти, киселі, пунші, лікери, наливки та настоянки, гроги і глінтвейни. Особливою славою за свій неповторний аромат користується чорний чай з бодяном. На Сході, а особливо в Китаї, бодян - одна з найпопулярніших прянощів. Він входить до складу відомої китайської суміші п'яти спецій: бодян, кориця, гвоздика, фенхель і сичуаньський перець в рівних частках. З нею готують маринади для м'яса, знамениті китайські «чайні яйця», посипають при смаженні м'ясо і овочі. У Китаї зірчастим анісом приправляють м'ясні страви зі свинини, качки, курки. У поєднанні з цибулею, часником і перцем використовують бодян в підливах і соусах до овочевих і рисових блюд, в м'ясних і курячих бульйонах. Ця пряність використовується в харчовій і консервній промисловості при виробництві маринадів і солінь. Не гармонує бодян з рибою і може зіпсувати смак і аромат рибних страв. При цьому стравам з морепродуктів бодян надає особливу пікантність, однак застосовувати його потрібно обережно і помірно, з огляду на його інтенсивний аромат. Норма використання бодяну. Бодян - дуже ароматна пряність, тому використовувати його потрібно в малих дозах: з розрахунку 1 пелюстка зірочки на 1 л рідини, або 1 г меленої спеції на 1 порцію для м'ясних страв. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити бодян, а також інші натуральні спеції, прянощі, приправи, пряні солі, кондитерські добавки, сушені овочі, суперфуди і інші корисні продукти без хімічних добавок в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото бодяну відповідає реальному продукту. Бодян - плоди дерев сімейства Бодянові, що представляють собою красиву 8-променеву зірку. Це класична кондитерська пряність у нас і в Європі, і найпопулярніша зі спецій Китаю. Дуже ароматна пряність із запахом, схожим на анісовий. Детальний опис, що таке бодян, де і як вирощується, який у нього хімічний склад, корисні і лікувальні властивості, де використовується і як застосовується бодян в кулінарії і медицині, а також інші цікаві факти про пряність бадьян - в нашій статті в Енциклопедії спецій . ..
Кориця палички відібрані
Відібрані із загальної маси палички кориці без принципових зовнішніх дефектів, без лома, без дуже товстих (але між собою відрізняються по товщині). Країна-виробник - В'єтнам. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 25 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 65 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 130 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 260 г Довжина паличок кориці - 8 см. На 50 г доводиться в середньому 10 паличок кориці. Вид кориці - в'єтнамська касія. Геродот писав про великих птахів-фенікс, які збирають десь безцінні гілочки кориці і приносять їх в свої гнізда. І щоб здобути цю корицю, доводилося згодовувати птахам великі і важкі шматки м'яса, під вагою яких обрушувалися їх гнізда і дозволяли зібрати безцінну пряність. Застосування кориці в кулінарії. Кориця має солодкий, теплий, ні з чим не зрівняний, огортаючий пряний аромат і злегка пекучий терпкий солодко-пряний смак. У західній кухні кориця - це в першу чергу пряність для кондитерських виробів і різних солодких страв і напоїв. Мелену корицю додають в тісто при випічці печива, кексів, пряників, фруктових пирогів, млинців, у фруктові салати, сирні маси, молочні каші і солодкі плови, в муси, желе і варення, морозиво. Кориця - найкраща і популярна приправа для печених яблук і яблучних пирогів. Ароматизують корицею компоти, лікери, пунші, гроги, вино і пиво. Паличка кориці прекрасно доповнить чорний чай, а щіпка меленої кориці - каву і шоколад. У східній та азіатській кухнях кориця застосовується більш широко. Використовують її при приготуванні других страв з овочів і бобових, пловів, страв з м'яса і птиці, деяких супів (наприклад, харчо). Кладуть корицю в заливну рибу, в маринади для овочів, грибів, м'яса, в соуси і кетчупи, в кефір і кисле молоко. Особливо полюбляють корицю в індійській і китайській кухнях, де її додають в страви у великій кількості, а також в числені суміші прянощів - карі, масали та інші. Входить кориця і в традиційні європейські суміші спецій, наприклад, з кориці, гвоздики, імбиру і мускатного горіха в рівних пропорціях. Додається ця суміш не тільки в кондитерські страви, а й в страви з м'яса і дичини. Кориця добре поєднується з багатьма спеціями і входить в різні традиційні приправи і суміші прянощів. Наприклад, марокканська пряна суміш, що складається з кориці, чорного перцю, імбиру, куркуми і мускатного горіха. В Китайській кухні перевага надається касії - гострішому різновиду кориці, яка входить в китайську суміш «п'ять спецій» (касія, гвоздика, сичуанський перець, бодян, фенхель в рівних частинах). В харчовій промисловості корицю використовують для приготування ковбас, паштетів, пряного маринованого оселедця, консервів, соусів. Особливості застосування кориці в паличках (трубочках). Трубочки кориці дуже зручні для ароматизації чаїв, компотів, гарячого вина (глінтвейну) та інших напоїв. Мелена кориця зробить напій каламутним, киселеподібним. Однак палички попередньо краще подробити на дрібніші частини, щоб вони краще віддавали свій смак і аромат. Аналогічним чином їх можна додавати в маринади, варення та інші страви, прозорість яких потрібно зберегти. В домашніх умовах змелювати в порошок палички кориці досить складно, тому мелену корицю рекомендуємо купувати вже готову, у нас вона чудової якості. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити палички кориці, а також інші види кориці та інші натуральні прянощі, приправи, кондитерські добавки, сушені овочі в нашому інтернет-магазині спецій за розумною ціною, що відповідає якості. Упаковка включена у вартість товару. Фото паличок кориці відповідає реальному продукту. Кориця - одна з найдавніших спецій. Це кора тропічного вічнозеленого дерева родини лаврових. Традиційна кондитерська пряність, що, тим не менш, широко застосовується в багатьох несолодких стравах, особливо в східних кухнях. Добре поєднується з багатьма спеціями і входить до складу національних сумішей прянощів і приправ. Детальніше дізнатися про характеристику кориці, як вона росте і використовується, які види і сорти кориці існують, про її хімічний склад, лікувальні властивості, користь і шкоду, про застосування кориці в кулінарії і медицині можна в нашій статті в Енциклопедії спецій. ..