Квасолеві рагу з кавою і шоколадом

Автор: Лариса Полищук, г. Киев Дата: 16.01.2014 Просмотров: 6150 Комментарии : 0

Фасолевое рагу с кофе и шоколадом Вам буде потрібно (на 4 порції):

  • 1.5 чашки сухої чорної квасолі
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 1 морква
  • 1 червоний солодкий перець
  • 1 кореневої селера
  • 2 ч.л. розчинна кава)
  • 4 шт. томатів консервованих у власному соку і 1 чашка томатного соку
  • 10 г чорного шоколаду (можна замінити на какао терте)
  • спеції: орегано, сухий часник мелений, мелений коріандр, паприка солодка мелена, чилі сухий або кайенский перець

1. Заздалегідь відварити квасолю.
2. На розпечену сковороду з маслом кинути сухий часник, коріандр, паприку, орегано і гострий перець.
3. Через хвилину додати нарізану цибулю, потім моркву, селеру і солодкий перець. Додати трохи води і тушкувати під кришкою 20 хвилин.
4. Потім додати квасолю, кава і томати без шкірки. Розмішати і влити сік.
5. Гасити рагу ще 10 хвилин. Після цього зняти з плити і додати шоколад, розмішати. Дати страві настоятися і подавати.

Окремо можна приготувати м'ясо або курку, але такий вегетаріанський варіант хороший і сам по собі.
Кава додає легку гіркоту, а шоколад -аромат, але вони не змінюють кардинально смак рагу.
Кайенскийперець більш гострий і більш пекучий, тому любителям гострої їжі я рекомендую використовувати його замість червоного пекучого чилі.
Якщо гостра їжа не дуже до смаку, то краще використовувати мелений чорний перець. Рагу краще приготувати заздалегідь і дати йому настоятися, щоб смак став більш насиченим.


рецепти зі спеціями, прянощами, приправами, страви з квасолею, бобові

Теги: коріандр , орегано , паприка , перець чорний , перець чилі , часник , какао

Связанные товары