Лимонний кекс з куркумою

Автор: Елена Орлова, г. Киев Дата: 06.05.2014 Просмотров: 6677 Комментарии : 0

Лимонный кекс с куркумой На цей рецепт мене надихнула Олена Левицька: до того я ніколи не пробувала додавати куркуму в солодку випічку. Вийшло просто неймовірно!

Для кексу Вам потрібно:

  • 2 склянки борошна
  • 1/2 склянки цукру (краще коричневого)
  • 100 мл рослинного масла без запаху
  • 1 склянка ізюму
  • 3/4 склянки лимонних цукатів
  • 2 ст.л. лимонного соку
  • 1 стакан води
  • 1ч.л. куркуми
  • 1ч.л. меленого коріандру
  • 1ч.л. соди

Крім цього, для глазурі:

  • 2 ст.л. сметани
  • 2 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. Кероб (порошок з плодів ріжкового дерева, замінник какао)

Замість глазурі можна зробити Кардамонови пудру. Для цього нам буде потрібно:

  • 1,5 цукру
  • 3 зернятка зеленого кардамону (цілком)

Лимонні цукати можна приготувати самостійно, проварити з цукром дрібно нарізані лимонні скоринки. Важливо, щоб готові цукати не гірчить. Або ж можна зрізати верхній шар з кірочок, залишивши тільки цедру, і додати в кекс замість цукатів лимонну цедру.

Отже, замішуємо тісто. Змішуємо всі сухі інгредієнти - борошно, цукор, куркуму, коріандр, соду. Додаємо масло і розтираємо руками, щоб не було грудочок. Додаємо воду, лимонний сік, лимонні цукати (або цедру) і попередньо трохи вимочений родзинки, добре перемішуємо. Тісто має вийти швидше рідким, ніж густим. Ми залишаємо його в кімнаті на 30 хвилин, а потім випікаємо в духовці при 160-180 градусах близько півгодини.

Для глазурі змішуємо сметану, цукор і кероб, доводимо до кипіння і охолоджуємо.

Щоб зробити Кардамонови пудру, потрібно всього лише перемолоти цукор разом з кардамоном в електричній кавомолці.

Трохи остиглий кекс полити глазур'ю або посипати пудрою - і дивовижний десерт готовий! Дуже рекомендую подавати з масала-чаєм (наприклад, кориця - гвоздика - шафран - запашний перець - мускатний горіх).


рецепти зі спеціями, прянощами, приправами, кекс лимонний, випічка

Теги: кардамон , коріандр , куркума , ріжкове дерево

Связанные товары