Суп курячий з вівсяно-сирними галушками
Вам буде потрібно (на 3 л каструлю):
- м'ясо домашньої курки - 300 г
- картопля - 2 шт.
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- морква - 1 шт.
- корінь селери - 100 г або 1 ч.л. сушеного
- любисток - 2 гілочки або 0,5 ч.л. сушеного
- запашний перець - 4 шт.
- лавровий лист - 2 шт.
- морська сіль - за смаком
- мелений чорний перець - за смаком
Для галушок:
- сир - 250 г
- яйце - 1 шт.
- сіль - щіпка
- коріандр мелений - 0,5 ч.л.
- борошно вівсяне - 3-4 ст.л.
У каструлю налити воду, поставити на вогонь. Куряче м'ясо добре промити, коли закипить вода, викласти м'ясо і варити до готовності.
Картопля, морква, цибуля помити і нарізати невеликими кубиками. Селера очистити, помити і натерти на крупній тертці, додати до бульйону.
Якщо у Вас свіжий любисток, помити, обсушити і дрібно порубати.
Поки вариться м'ясо зробити галушки із зазначених інгредієнтів. Сир викласти в миску, розчавити виделкою, додати сіль, коріандр, яйце, перемішати. Додати вівсяну муку і замісити тісто, таке, щоб з нього можна було сформувати галушки. Тісто викласти в харчову плівку і покласти в холодильник.
Після приготування м'яса додати в бульйон картоплю і моркву, дати проваритися до напівготовності картоплі.
Вийняти тісто, розділити на дві частини і сформувати ковбаски, потім порізати їх невеликими шайбочками. Додати в суп галушки, ріпчаста цибуля, лавровий лист, перець духмяний горошок і чорний мелений перець за смаком, варити хвилин 5-7. І на завершення приготування викласти любисток, дати ще покипіти хвилини 3, вимкнути вогонь, нарити кришкою і дати супу настоятися.
рецепти зі спеціями, прянощами, приправами, суп курячий з галушками
Теги: коріандр , лавровий лист , любисток , перець духмяний , перець чорний , селера корінь , сіль
Поділитись:
Связанные товары
Любисток трава
Країна-виробник - Польща. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 15 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 35 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 70 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 140 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити сушену траву любистку, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото любистку сушеного відповідає реальному продукту. ..
Коріандр мелений
Країна-виробник - Україна. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 50 г. Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 125 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 250 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 500 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці Коріандр - загальносвітова пряність, шанована в кухнях різних країн на всіх континентах. Застосування коріандру в кулінарії. Насіння коріандру має приємний пряний солодкуватий аромат і смак з деревними нотками. Коріандр сміливо можна назвати найуніверсальнішою і широко розповсюдженою пряністю для несолодких страв, базою і основою багатьох приправ, паличкою-рятівницею і незамінним інгредієнтом для приготування безлічі кулінарних виробів. Меленим коріандром ароматизують страви з риби і м'яса, супи, сири, ковбаси, страви з бобових, буряка, моркви і капусти, різні соуси (сацібелі, ткемалі), додають в аджику, в кисломолочні вироби. Коріандр широко використовується у вигляді добавки в кондитерській промисловості при випічці хліба і кондитерських виробів, вживається для виготовлення льодяників і мармеладу, сиропів і фруктових мусів. Зацукровані зерна коріандру є знаменитими східними солодощами. Цілі зерна коріандру додають в маринади для консервації і засолювання риби, овочів і грибів, для квашення капусти. У промисловості коріандр є обов'язковою приправою при виробництві ковбас, м'ясних і рибних консервів, сирів, солінь. Мелений коріандр входить в числені суміші прянощів, як в східні, так і в європейські, прекрасно поєднуючись з іншими спеціями і травами. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити мелене насіння коріандру, а також свіжі і якісні прянощі і приправи в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото коріандру відповідає реальному продукту. Коріандр - загальносвітова пряність, шанована в кухнях різних країн на всіх континентах. Зелень його відома як пряність під назвою кінза. Насіння коріандру має приємний солодкуватий аромат з деревними нотками. Широко застосовується як в кулінарії, так і в медицині, маючи багато властивостей, важливих для здоров'я. Детальний опис і характеристику, що це таке коріандр, де і як вирощується, який у нього хімічний склад, корисні і лікувальні властивості, де використовується, про застосування коріандру в кулінарії і медицині можна дізнатися в нашій статті в Енциклопедії спецій. ..
Перець духмяний горошок
Країна-виробник - Мексика. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 40 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 100 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 200 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 400 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці Дерева піменти лікарської, плодами якої є духмяний перець, можуть досягати у висоту 20-ти метрів. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити перець духмяний горошок, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото запашного перцю відповідає реальному продукту. Перець духмяний - плоди вічнозеленого дерева родини миртових піменти лікарської. Це дуже сильна і яскрава пряність, що нагадує поєднання запахів чорного перцю, мускатного горіха, гвоздики і кориці, і одна з найпоширеніших. Невеликої його дещиці досить, щоб змінити смак і запах страви. Детальніше дізнатися про духмяний перець, його походження, властивості та застосування можна в нашій статті в Енциклопедії спецій . ..
Сіль гімалайська чорна (кала намак) середнього помолу
Країна-виробник - Індія. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - необмежений. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 120 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 300 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 600 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 1200 г Помол середньої фракції 0,5-1 мм. Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці В Індії чорна сіль вважається аювердичним засобом і входить в домашню аптечку. Зміст Застосування індійської гімалайської чорної солі Кала Намак в кулінарії. Характерні особливості гімалайської харчової чорної солі. Рожева і чорна гімалайські солі. Чорна сіль гімалайська і чорна сіль четвергова церковна. Плутанина і відмінності. Застосування індійської гімалайської чорної солі Кала Намак в кулінарії. Чорну сіль можна використовувати для їжі точно так само, як і звичайну кухонну сіль, додаючи її в усі солоні страви. Однак, якщо вас бентежить яєчний запах і смак солі, то можна обмежитися використанням чорної солі в гарячих стравах. При термообробці і змішуванні з запахами інших продуктів в гарячій страві, смак і запах чорної солі розчиняється, роблячи смак їжі більш насиченим і апетитним. При цьому неприємна деяким специфічність аромату чорної солі вже не відчувається. А для салатів і холодних страв можна використовувати рожеву гімалайську сіль, яка не має сірководневого запаху, але при цьому також має багатий мікроелементами склад. На смак чорна сіль менш солона, ніж рожева або кухонна. Її характерний сірководневий запах і смак при приготуванні страви виконує функцію підсилювача смаку, не виділяючись на загальному тлі і не перебиваючи інші смаки і аромати. Чорна сіль багата мікроелементами, містить менше хлориду натрію, ніж звичайна кухонна сіль, легко засвоюється організмом, що робить застосування чорної солі в їжу більш корисним. Чорна сіль не затримує в організмі воду, нормалізує водно-сольовий баланс, покращує травлення і перистальтику кишківника. Характерні особливості гімалайської харчової чорної солі. Нам не доводилося мати справу з підробками чорної солі, тому ми не можемо сказати, за якими ознаками відрізнити саме підробку. Але ми можемо сказати, які відмінні ознаки має справжня харчова гімалайська чорна сіль. Колір і неоднорідність. Гімалайська чорна сіль неоднорідна за кольором і має ряд відтінків від брудно-бурого до чорного, з фіолетовим відтінком. Це добре видно на великих шматках солі, на солі крупного помолу. Неоднорідність кольору кристалів і включення мінералів помітні на солі різного ступеня помолу. Колір і розмір помолу. Чим дрібніше помол - тим в своїй масі сіль світліше. Чорна сіль дуже дрібного помолу типу екстра буде виглядати брудно-рожевою, що часто стає причиною плутанини з рожевою гімалайською сіллю. У той же час рожева сіль помолу екстра буде практично білою. Якщо чорну сіль дрібного помолу намочити - вона потемніє і стане майже чорною. Розчин чорної солі. Вода з розчиненою в ній чорною сіллю стає мутно-сірою за рахунок неорганічних природних мінеральних домішок. Якщо сольовий розчин відстояти якийсь час, ці домішки утворюють осад на дні. Смак і запах. Чорна сіль має характерний сірководневий запах і смак, або, як ще кажуть, запах і смак яєць. Рожева і чорна гімалайські солі. Рожева і чорна сіль мають спільну природу і історію виникнення. Обидві ці солі утворилися 250 мільйонів років тому в період формування Гімалайських гір і висихання древніх морів. Процес цей супроводжувався вулканічною активністю, поклади солі змішувалися з магмою, отримуючи свій унікальний мінеральний склад і колір. Рожева і чорна сіль видобуваються в різних родовищах Гімалаїв (рожева сіль - в Пакистані, чорна - в індійському родовищі Кала Намак) і мають дещо відмінний хімічний склад і властивості. Великі кристали і шматки чорної солі, яку також називають кала намак, мають буро-чорний колір. Мелена ж чорна сіль на вигляд брудно-рожевого кольору, при намоканні темніє. У той же час кристали рожевої гімалайської солі мають саме рожевий колір, а в молотому вигляді рожева сіль стає майже білою, з легким кремовим рожевим відтінком. Характерна риса чорної солі - насиченість сірководнем, що надає їй яскраво-виражений яєчний запах. Незважаючи на очевидні відмінності за смаком, кольором і запахом, чорну і рожеву сіль можуть плутати і продавати одну під виглядом іншої. Будьте уважні. Чорна сіль гімалайська і чорна сіль четвергова церковна. Плутанина і відмінності. Ще одну плутанину з гімалайською чорної сіллю викликає чорна сіль четвергова. Відразу скажемо, що це дві абсолютно різні солі. Гімалайська чорна сіль - це сіль природного походження, збагачена мінералами. Сформована ще в юрський період під час утворення гір, вулканічної активності і висихання морів. Четвергова чорна сіль - це сіль, що отримується в домашніх (або промислових) умовах шляхом випалу звичайної кухонної солі з хлібом і травами за спеціальними рецептами. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити Гімалайську індійську чорну сіль Кала Намак шматочками, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото індійської чорної солі відповідає реальному продукту. Гімалайська індійська чорна сіль - природна вулканічна кам'яна сіль, що утворилася в період формування Гімалайських гір і висихання древніх морів 250 мільйонів років тому. Чорну сіль добувають в індійських Гімалаях, в родовищі з назвою Кала Намак, і саме під цією назвою на санскриті вона і фігурує в Індії і представлена на ринку. Детальніше почитати опис гімалайської чорної солі, дізнатися про її хімічний склад і властивості, для чого вона потрібна, які у неї користь і шкода, і яке її правильне використання можна в нашій статті в Енциклопедії спецій . ..
Селера корінь
Країна-виробник - Україна. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 50 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 125 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 250 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 500 г Фракція 3*3 мм. Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити корінь селери сушений подрібнений, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото кореня селери відповідає реальному продукту. ..
Сіль гімалайська рожева (середнього помолу)
Країна-виробник - Індія-Пакистан. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - необмежений. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 120 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 300 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 600 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 1200 г Помол середньої фракції 0,5-1 мм. Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці Гімалайська рожева сіль містить за різними даними від 82 до 92 мікроелементів. Зміст Застосування гімалайської рожевої солі в кулінарії. Відмінність рожевої гімалайської солі від звичайної кухонної, і чим вона краща для їжі. Як відрізнити підробку від справжньої рожевої солі. Рожева і чорна гімалайські солі. Застосування гімалайської рожевої солі в кулінарії. Рожева сіль має свій індивідуальний смак і аромат. Її насичений смак прекрасно доповнить смак самих страв, в тому числі сирих страв і салатів. Аромат рожевої солі не має специфічних відтінків, як, наприклад, у чорній солі, тому може застосовуватися в будь-яких стравах без обмежень. У складі рожевої солі, багатої мікроелементами, вміст безпосередньо хлориду натрію менше, ніж в кухонної солі. Тому рожева сіль вважається менш шкідливою, ніж кухонна сіль, але при цьому вона володіє і корисними властивостями для організму. Це робить рожеву сіль ідеальним замінником кухонної солі, особливо для любителів солоненького, які при цьому піклуються про своє здоров'я. Видобуток гімалайської солі ведеться ручним способом, вона не піддається процесам нагрівання і рафінування, тому зберігає всі необхідні для організму людини корисні речовини. А колоїдна структура солі робить їх добре засвоюваними в організмі на клітинно-мембранному рівні. Відмінність рожевої гімалайської солі від звичайної кухонної, і чим вона краща для їжі. Рожева сіль смачніше. По впливу на смакові рецептори смак рожевої солі відчувається як більш насичений, багатий, з присмаком моря. У той час як смак кухонної солі відчувається як «прісний», якщо можна так сказати про солі. Ця різниця відчувається в страві. Оскільки в порівнянні з кухонною сіллю солоність рожевої гімалайської солі здається більш насиченою, солити нею потрібно менше. Рожева сіль багата мікроелементами, до 92. Тоді як в кухонної солі їх тільки два - натрій і хлор. Рожева і кухонна солі мають різну кристалічну структуру. При цьому рожева сіль легко засвоюється організмом при вживанні в їжу, регулюючи водно-сольовий баланс і не викликаючи набряклості. Як відрізнити підробку від справжньої рожевої солі. Нам не доводилося мати справу з підробками, тому ми не можемо сказати, за якими ознаками відрізнити саме підробку. Але ми можемо сказати, які відмінні ознаки має справжня харчова гімалайська сіль. Колір і неоднорідність. Гімалайська рожева сіль неоднорідна за кольором і має ряд відтінків від персикового до рожевого різного ступеня насиченості. Це добре видно на великих шматках солі, і це також помітно на кристалах солі різного ступеня помолу. Також в солі помітні включення мінералів. Колір і розмір помолу. Чим дрібніше помол - тим в своїй масі сіль світліше. Рожева сіль дуже дрібного помолу типу екстра буде виглядати практично білою з легким пастельно-рожевим відтінком. Для пояснення причини цього відішлемо Вас до інформації про фізичні властивості заломлення світла, яку Ви можете знайти самостійно. Рожева сіль забарвлює воду. Рожева сіль забарвлює воду. Так і має бути. Ті мінерали, які надають рожевий колір солі, надають той самий колір і воді. До того ж, розчин гімалайської солі мутнуватий за рахунок тих само неорганічних природних мінеральних домішок. Якщо сольовий розчин відстояти якийсь час, ці домішки утворюють осад на дні, а верхній шар розчину солі стане прозорим. Смак і запах. Справжня гімалайська рожева сіль має ледь вловимий запах моря і насичений смак, що нагадує смак моря, але нейтральний, приємний, без відчуття присмаку якоїсь хімії. Рожева і чорна гімалайські солі. Рожева і чорна сіль мають спільну природу і історію виникнення. Обидві ці солі утворилися 250 мільйонів років тому в період формування Гімалайських гір і висихання древніх морівю Процес цей супроводжувався вулканічною активністю, поклади солі змішувалися з магмою, отримуючи свій унікальний мінеральний склад і колір. Рожева і чорна сіль видобуваються в різних родовищах Гімалаїв і мають дещо відмінний хімічний склад і властивості. Великі кристали і шматки чорної солі, яку також називають кала намак, мають буро-чорний колір. Мелена ж чорна сіль на вигляд брудно-рожевого кольору, при намоканні темніє. У той же час кристали рожевої гімалайської солі мають саме рожевий колір, а в молотому вигляді рожева сіль стає майже білою, з легким кремовим рожевим відтінком. Відмітна риса чорної солі - насиченість сірководнем, що надає їй яскраво-виражений яєчний запах. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити справжню Гімалайську рожеву сіль середнього помолу, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото гімалайської солі відповідає реальному продукту. Гімалайська рожева сіль - чиста природно-кристалічна нерафінована сіль рожевого кольору, яка не містить брудних домішок, що утворилася в глибині Гімалайських гір 250 мільйонів років тому. Рожева сіль містить за різними даними від 82 до 92 мікроелементів. Детальніше почитати опис гімалайської рожевої солі, дізнатися про її хімічний склад і властивості, про застосування в косметології і для лікування, які в неї користь і шкода, і як її правильно використовувати можна в нашій статті в Енциклопедії спецій . ..
Перець чорний крупного помолу (подрібнений)
Перець чорний грубого помолу з цільного зерна. Найвища категорія якості серед мелених перців. Країна-виробник - В'єтнам. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 60 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 150 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 300 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 600 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці За часів Римської імперії чорний перець використовувався як інтернаціональна валюта і вважався королем спецій. Застосування чорного перцю в кулінарії. Чорний перець - сама універсальна і відома всім приправа на нашій кухні, яка додається практично в усі страви, за винятком солодких, і яка прекрасно поєднується з іншими прянощами. Він також застосовується в усіх галузях харчової промисловості, в тому числі і в кондитерському виробництві, входячи до складу «сухих парфумів». У низці країн чорний перець додається в деякі види печива або пряників, рецепти яких полюбилися вже і у нас, в шоколад, а на Сході ним приправляють чай, каву і деякі коктейлі. Чорний перець має сильний строгий пряний аромат з холодними нотками і пекучий гіркий смак. Загострює смак їжі, робить його більш шляхетним. Чорний перець горошок застосовується переважно для приготування перших страв, соусів, маринадів, алкогольних напоїв. Чорний перець, як і будь-яку пряність, краще зберігати в цілісному вигляді і змелювати безпосередньо перед вживанням. Таким чином в перці краще збережуться летючі ефірні масла, а смак і запах свіжозмеленого перцю буде більш інтенсивним. Якість меленого чорного перцю. Якщо ж Ви купуєте мелений чорний перець, тут дуже важлива його сортність і якість. Залежно від тієї сировини, з якої змелюється перець, і кількості домішок в ньому (лушпиння, гілочок, пустотілих зерен) перець підрозділяється на ряд сортів від вищого до третього сорту. Ціна перцю кожного сорту буде відповідною, як і його якість. Ми пропонуємо своїм клієнтам мелені прянощі тільки вищих сортів, найбільш багаті ефірними оліями, з вираженим смаком і ароматом. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити перець чорний мелений вищої якості на вагу, а також інші натуральні спеції, прянощі, приправи, сушені овочі та інші корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій за розумною ціною, що відповідає якості. Упаковка включена у вартість товару. Фото чорного перцю в продажу відповідає реальному продукту. Перець чорний - недостиглі висушені плоди деревовидної ліани сімейства перцевих, що володіють пекучим смаком. Сама універсальна приправа на нашій кухні. Залежно від того, на якій фазі дозрівання зібрані плоди, і якій обробці вони піддавалися, перці поділяють на чорний, білий, зелений і червоний (не плутати з рожевим). Детальніше дізнатися про чорний перець, його походження і характеристики, вирощування, хімічний склад, про різновиди і способи заготовки перцю, про його корисні і лікувальні властивості, вживання в кулінарії, медицині і косметології можна в нашій статті в Енциклопедії спецій. ..