Суп курячий з вівсяно-сирними галушками
Вам буде потрібно (на 3 л каструлю):
- м'ясо домашньої курки - 300 г
- картопля - 2 шт.
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- морква - 1 шт.
- корінь селери - 100 г або 1 ч.л. сушеного
- любисток - 2 гілочки або 0,5 ч.л. сушеного
- запашний перець - 4 шт.
- лавровий лист - 2 шт.
- морська сіль - за смаком
- мелений чорний перець - за смаком
Для галушок:
- сир - 250 г
- яйце - 1 шт.
- сіль - щіпка
- коріандр мелений - 0,5 ч.л.
- борошно вівсяне - 3-4 ст.л.
У каструлю налити воду, поставити на вогонь. Куряче м'ясо добре промити, коли закипить вода, викласти м'ясо і варити до готовності.
Картопля, морква, цибуля помити і нарізати невеликими кубиками. Селера очистити, помити і натерти на крупній тертці, додати до бульйону.
Якщо у Вас свіжий любисток, помити, обсушити і дрібно порубати.
Поки вариться м'ясо зробити галушки із зазначених інгредієнтів. Сир викласти в миску, розчавити виделкою, додати сіль, коріандр, яйце, перемішати. Додати вівсяну муку і замісити тісто, таке, щоб з нього можна було сформувати галушки. Тісто викласти в харчову плівку і покласти в холодильник.
Після приготування м'яса додати в бульйон картоплю і моркву, дати проваритися до напівготовності картоплі.
Вийняти тісто, розділити на дві частини і сформувати ковбаски, потім порізати їх невеликими шайбочками. Додати в суп галушки, ріпчаста цибуля, лавровий лист, перець духмяний горошок і чорний мелений перець за смаком, варити хвилин 5-7. І на завершення приготування викласти любисток, дати ще покипіти хвилини 3, вимкнути вогонь, нарити кришкою і дати супу настоятися.
рецепти зі спеціями, прянощами, приправами, суп курячий з галушками
Теги: коріандр , лавровий лист , любисток , перець духмяний , перець чорний , селера корінь , сіль
Поділитись: