Домашня аджика
Вам буде потрібно:
- 2 кг помідорів
- 4-5 штук великого болгарського перцю (можна і більше)
- величезний ялтинська цибуля (а то і два)
- зелень і часник не шкодуємо
- сіль за смаком
- спеції: куркума, перець чилі, коріандр, орегано - по 1 чайній ложці з великою гіркою
- спеції: імбир, насіння кропу, кумін (зіра), розмари н - по 1 чайній ложці без гірки
Все змішуємо. Проварюємо. Процес може і не тривати по 3-6 годин, соусік НЕ уварюємо, а проціджуємо окремо.
В результаті проціджування отримуємо продукт, який мало чим відрізняється від табаско. Рідкий соус зливаємо в пляшки, саму аджику складаємо в баночки.
рецепти зі спеціями, прянощами, приправами, аджика домашня
Теги: зіра , імбир , коріандр , куркума , орегано , перець чилі , розмарин , кріп насіння
Поділитись:
Связанные товары
Кріп насіння
Країна-виробник - Індія. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 50 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 125 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 250 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 500 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці Стародавні єгиптяни, греки та римляни широко використовували кріп як пряність і як лікарський засіб. Застосування насіння кропу в кулінарії. Насіння кропу можна використовувати в багатьох стравах як аналог зелені кропу, як цілим так і меленим. Але треба враховувати, що насіння кропу має набагато інтенсивніший аромат за рахунок вликої кількості ефірної олії. Насіння кропу можна додавати в перші і другі страви, до м'яса, овочів, картоплі. Насіння кропу використовують при випічці, додають в маринади, а також при тушкувані риби. Насінням ароматизують оцет, його застосовують для приготування кропної олії, що вживається при кондитерському виробництві і в домашній кулінарії. Насіння кропу традиційно використовується як приправа при консервації і засолюванні овочів. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити насіння кропу, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото насіння кропу відповідає реальному продукту. Кріп - одна з тих небагатьох пряних трав з яскраво вираженим ароматом, яка відома у нас кожній господині і є на кожній кухні. Пряність, застосування якої в кулінарії і медицині надзвичайно широке. Культивується в багатьох країнах по всьому світу. Детальніше дізнатися про кріп, його походження, властивості та застосування можна в нашій статті в Енциклопедії спецій . ..
Коріандр мелений
Країна-виробник - Україна. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 50 г. Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 125 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 250 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 500 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці Коріандр - загальносвітова пряність, шанована в кухнях різних країн на всіх континентах. Застосування коріандру в кулінарії. Насіння коріандру має приємний пряний солодкуватий аромат і смак з деревними нотками. Коріандр сміливо можна назвати найуніверсальнішою і широко розповсюдженою пряністю для несолодких страв, базою і основою багатьох приправ, паличкою-рятівницею і незамінним інгредієнтом для приготування безлічі кулінарних виробів. Меленим коріандром ароматизують страви з риби і м'яса, супи, сири, ковбаси, страви з бобових, буряка, моркви і капусти, різні соуси (сацібелі, ткемалі), додають в аджику, в кисломолочні вироби. Коріандр широко використовується у вигляді добавки в кондитерській промисловості при випічці хліба і кондитерських виробів, вживається для виготовлення льодяників і мармеладу, сиропів і фруктових мусів. Зацукровані зерна коріандру є знаменитими східними солодощами. Цілі зерна коріандру додають в маринади для консервації і засолювання риби, овочів і грибів, для квашення капусти. У промисловості коріандр є обов'язковою приправою при виробництві ковбас, м'ясних і рибних консервів, сирів, солінь. Мелений коріандр входить в числені суміші прянощів, як в східні, так і в європейські, прекрасно поєднуючись з іншими спеціями і травами. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити мелене насіння коріандру, а також свіжі і якісні прянощі і приправи в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото коріандру відповідає реальному продукту. Коріандр - загальносвітова пряність, шанована в кухнях різних країн на всіх континентах. Зелень його відома як пряність під назвою кінза. Насіння коріандру має приємний солодкуватий аромат з деревними нотками. Широко застосовується як в кулінарії, так і в медицині, маючи багато властивостей, важливих для здоров'я. Детальний опис і характеристику, що це таке коріандр, де і як вирощується, який у нього хімічний склад, корисні і лікувальні властивості, де використовується, про застосування коріандру в кулінарії і медицині можна дізнатися в нашій статті в Енциклопедії спецій. ..
Зіра (кумин) насіння
Свіжа партія 2024 року, дуже ароматна, але насіння не досить добре просіяне, є домішок стеблинок. Країна-виробник - Індія. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 50 г. Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 125 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 250 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 500 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити насіння зіри, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото цілого кумина відповідає реальному продукту. ..
Орегано
Країна-виробник - Єгипет. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 40 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 100 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 200 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 400 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці Застосування орегано в кулінарії. Орегано володіє сильним і в той же час тонким, свіжим і ніжним пряним ароматом і гіркуватим, дещо терпким смаком. Орегано - типова пряність середземноморської (особливо італійської, грецької та іспанської) та мексиканської кухні. Всім відома італійська піца, для якої орегано - невід'ємна приправа. Кладуть орегано в пасту і спагетті, а також в томатні соуси до цих страв. Приправляють цією пряністю запіканки, сири, гриби (шампіньйони), помідори, супи (особливо томатні), страви з курки, квасолі, яєць, гарячі бутерброди, салати. Орегано - прекрасна приправа до різноманітних овочевих страв, до начинок для пирогів, наприклад, для сибірської начинки, що складається з сиру, м'яса і яєць. Використовують орегано при приготування смаженого, тушкованого, запеченого м'яса, а також соусів до нього. Входить орегано до складу приправ для паштетів, начинок з ліверу або м'яса, домашніх ковбас. Кладеться ця спеція і в рибні страви, готують з нею крабів. Випікають з орегано коржі, пряники, булочки. Чудово підходить пряність для страв з картоплі, омлетів. Застосовується орегано при консервації оливок, каперсів, для соління грибів і огірків. Орегано - обов'язковий компонент знаменитої приправи «чілі». Ароматизують орегано різні напої - лікери, настоянки, чаї, пиво, квас, а також рослинну олію і оцет. Орегано дуже добре поєднується з багатьма пряними травами і спеціями. До нього прекрасно підходить розмарин, чебрець, майоран, базилік, чабер, естрагон, кріп, петрушка, чорний, білий, духмяний, перець, паприка, фенхель, аніс, коріандр, цибуля, часник і інші. Наприклад, турецька суміш для мангала складається з перцю чілі в пластівцях, меленої паприки, зіри (кумина) і орегано. Дивно гармонійне поєднання являє собою суміш орегано зі свіжим часником. Додати сюди рослинну олію, краще оливкову - і вийде відмінний маринад для свинини, яловичини, смаженої картоплі. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити орегано, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото орегано відповідає реальному продукту. Орегано - типова пряність середземноморської та мексиканської кухні. Орегано має сильний і водночас тонкий, свіжий і ніжний пряний аромат і гіркуватий, злегка терпкий смак. Відмінна приправа для багатьох страв: овочевих, м'ясних, рибних, випічки. Детальніше дізнатися, що таке орегано, який у нього хімічний склад і характеристика, які види орегано бувають, як воно вирощується і використовується в кулінарії, якими корисними і лікувальними властивостями володіє можна в нашій статті в Енциклопедії спецій . ..
Коріандр горошок Україна
Країна-виробник - Україна. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 35 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 85 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 170 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 340 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці Під час фестивалів римляни розкидали підсолоджені зерна коріандру. Часто зерна розламувалися навпіл і сипалися дощем насіннин на натовп. Вважається, що так виникло конфеті. Застосування коріандру в кулінарії. Насіння коріандру має приємний пряний солодкуватий аромат і смак з деревними нотками. Коріандр сміливо можна назвати найуніверсальнішою і широко росповсюдженою пряністю для несолодких страв, базою і основою багатьох приправ, паличкою-рятівницею і незамінним інгредієнтом для приготування безлічі кулінарних виробів. Меленим коріандром ароматизують страви з риби і м'яса, супи, сири, ковбаси, страви з бобових, буряка, моркви і капусти, різні соуси (сацибелі, ткемалі), додають в аджику, в кисломолочні вироби. Коріандр широко використовується у вигляді добавки в кондитерській промисловості при випічці хліба і кондитерських виробів, вживається для виготовлення льодяників і мармеладу, сиропів і фруктових мусів. Зацукровані зерна коріандру є знаменитими східними солодощами. Цілі зерна коріандру додають в маринади для консервації і засолювання риби, овочів і грибів, для квашення капусти. У промисловості коріандр є обов'язковою приправою при виробництві ковбас, м'ясних і рибних консервів, сирів, солінь. Мелений коріандр входить в числені суміші прянощів, як в східні, так і в європейські, прекрасно поєднуючись з іншими спеціями і травами. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити ціле насіння коріандру, а також свіжі і якісні прянощі і приправи в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото коріандру відповідає реальному продукту. Коріандр - загальносвітова пряність, шанована в кухнях різних країн на всіх континентах. Зелень його відома як пряність під назвою кінза. Насіння коріандру має приємний солодкуватий аромат з деревними нотками. Широко застосовується як в кулінарії, так і в медицині, маючи багато властивостей, важливих для здоров'я. Детальний опис і характеристику, що це таке коріандр, де і як вирощується, який у нього хімічний склад, корисні і лікувальні властивості, де використовується, про застосування коріандру в кулінарії і медицині можна дізнатися в нашій статті в Енциклопедії спецій. ..
Розмарин
Країна-виробник - Єгипет. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 20 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 50 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 100 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 200 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці Стародавні греки і римляни вважали, що розмарин може зробити людину щасливою, позбавити від поганих снів, поліпшити пам'ять і розум, і зберегти молодість. Застосування розмарину в кулінарії. Листя розмарину має освіжаючий терпкуватий аромат з гірчинкою і смолистим камфорним запахом з відтінком евкаліпта і лимона. Це сильна пряність, що не втрачає свій запах при тривалій тепловій обробці. При цьому свіже листя має більш тонкий аромат, ніж сушене. Розмарин можна додавати цілими гілочками і листочками, прибираючи їх зі страви після її приготування, так і посипати страву подрібненою пряністю. Потрібно бути обережним з дозуванням, тому що надлишок розмарину може додати страві гіркоту. Розмарин - прекрасна приправа до м'яса і птиці, до бульйонів і маринадів, запіканок і тушкованих страв, як сам по собі, так і в суміші прянощів «прованські трави». Розтертим в порошок розмарином добре посипати домашню птицю для запікання. Він відбиває специфічний запах баранини і кролятини і робить смак цього м'яса більш пікантним. В середземноморській кухні з розмарином і часником готують рибу, і це просте поєднання робить смак рибних страв надзвичано вишуканим. Цією пряністю добре присмачувати смажені овочі, наприклад, середземноморську суміш з баклажанів, цукіні і томатів з цибулею і часником. Добре запікати картоплю з розмарином в поєднанні з перцем чілі або паприкою, поливши її також оливковою олією. Розмарином можна посипати хліб перед випічкою і класти в тісто, додавати в супи, соуси, салати, варену рибу, страви з капусти, з сиру, в гриби разом з часником, посипати макарони і піцу. Розмарином ароматизують деякі лікери, вина, пиво і горілку, додають в чай. Розмарин гармонує з ялівцем, лимонною цедрою, часником, чорним і духмяним перцем, петрушкою, майораном і чебрецем. Не дуже дружить з лавровим листом. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити сушений розмарин, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото розмарину відповідає реальному продукту. Розмарин - сильна пряність з освіжаючим терпкуватим ароматом з гірчинкою і смолистим камфорним запахом, з відтінком евкаліпта і лимона, не втрачає його при тривалій тепловій обробці. Розмарин здавна був оточений безліччю легенд, а в середні віки в Європі його вважали символом процвітання, достатку і вічності. Детальніше дізнатися про розмарин, його походження, властивості та застосування можна в нашій статті в Енциклопедії спецій . ..
Куркума мелена в/г
Країна-виробник - Індія. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 60 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 150 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 300 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 600 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці Турмерик (куркумін) – не дуже стійкий барвник. Якщо ви забруднили турмериком дошку або стіл, не засмучуйтесь і не витрачайте сили на відтирання жовтих плям - фарба швидко вицвіте під дією сонячних променів. Властивості і застосування куркуми в кулінарії. Куркума — унікальна пряність, яка одночасно виконує функцію спеції та натурального барвника. Її смак характеризується ніжною гіркотою, легкою пекучістю і теплими нотами злегка пряної пікантності. Запах куркуми є насиченим, теплим, пряним, квітковим, злегка мускусним, з нотками дерева та землі і тонами імбиру. Саме ці характеристики додають стравам глибини й неповторного аромату. Однак використовувати кукруму треба помірно і обережно, оскільки у великій кількості куркума може зробити страву гіркою. Наприклад, середня доза для плову становить 1/4 чайної ложки на 1 кг рису. Завдяки її здатності надавати продуктам яскравий золотисто-жовтий колір, куркума знайшла широке застосування в кулінарії, харчовій промисловості та навіть кондитерському виробництві як природний барвник і ароматична добавка. В домашній кулінарії куркума є незамінним інгредієнтом у таких стравах. М'ясні, рибні та овочеві страви. Її додають до рагу, до смаженого та запеченого м’яса й риби, до страв на грилі, омлетів, картоплі. Куркума чудово поєднується з бобовими, такими як сочевиця, нут та квасоля. Куркума додає яскраво-жовтий колір різним супам, бульйонам із домашньої птиці, світлим соусам та підливам. Її також використовують у маринадах для овочів разом із оцтом, приправляють куркумою овочеві салати. Рис та макарони. Куркума додає рисовим і пастовим стравам красивого золотистого кольору та легкого пряного смаку, що особливо цінується в країнах Азії та Середнього Сходу. Окрім традиційної кулінарії, куркума стає популярною в сучасній гастрономії як інгредієнт у випічці, кондитерських виробах і навіть десертах. Її теплі нотки чудово підходять для створення незвичайних ароматичних профілів у пудингах, печиві, тістечках чи мусах, а її фарбувальні властивості надають їм привабливого зовнішнього вигляду. Завдяки антиоксидантним властивостям куркума часто використовується також у смузі, чаях та напоях, таких як "золотий латте". Золотий латте – це кокосове, вівсяне або натуральне молоко з медом і такими прянощами як куркума, імбир, кориця і перець. Або наш варіант - чай для імунітету - куркума, імбир, кориця, гвоздика. Куркума гармонійно поєднується з усіма іншими спеціями, що робить її універсальною приправою. У харчовій промисловості. Куркума широко застосовується для фарбування масла, маргарину, сирів, йогуртів, солодких напоїв і лікерів. Її додають у склади гірчичних соусів, салатних заправок і сироваткових продуктів. Завдяки жиророзчинності куркуміну (фарбувального компонента куркуми) її використовують для збереження яскравих кольорів у багатьох харчових продуктах, навіть при тривалому зберіганні. Куркума також відіграє важливу роль у консервації продуктів, адже її природні антисептичні властивості сприяють тривалому зберіганню страв. Завдяки цим властивостям її використовують у виробництві соусів, консервів і маринадів. Корисні властивості куркуми. До складу куркуми входять такі корисні речовини як куркумін, глутатіон, цинеол, тумерон, холін, ефірні олії, вітаміни групи В, вітамін С, калій, кальцій, фосфор, йод, залізо. ефективна антибактеріальна дія, що особливо актуально в період сезонних застуд протизапальна властивість антипаразитарна дія запобігання появі злоякісних клітин нормалізація рівня інсуліну і цукру в крові зниження рівня холестерину, профілактика атеросклерозу антиоксидантна властивість, виводить токсини з організму антивікові властивості, поліпшення стану шкіри, уповільнення формування зморшок покращення роботи травної системи і внутрішніх органів, зокрема нирок і печінки, нормалізація обміну речовин нормалізація роботи серцево-судинної системи стимуляція роботи мозку і покращення пам’яті загальне зміцнення імунітету Куркума — це багаторічна трав'яниста рослина, яку вирощують заради ароматних кореневищ, які широко використовуються в кулінарії, медицині та косметології. Це унікальна пряність, яка одночасно виконує функцію спеції та натурального барвника. Універсальна приправа для будь-яких страв. Багата на лікувальні властивості. Детальніше дізнатися про куркуму, її походження, вирощування, властивості та застосування можна в нашій статті в Енциклопедії спецій. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити мелену куркуму вищого гатунку, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото меленої куркуми відповідає реальному продукту. ..
Перець кайєнський мелений
Країна-виробник - Мексика. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 50 г Вага в банцідля сипучих об'ємом 250 мл - 125 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 250 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 500 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці Кайєнський перець в 2 рази гостріше червоного меленого перцю чілі вищого гатунку і має показник до 50 тисяч одиниць за шкалою Сковілля. Застосування кайєнського перцю в кулінарії Кайєнський перець – один з різновидів перця чілі. Він відрізняється значною гостротою, зазвичай більшою, ніж звичайний чілі. Гострота кайєнського перцю від 30,000 до 50,000 одиниць за шкалою Сковілла. Втім смак його не просто гостро пекучий, а зігріваючий, такий, що приємно розтікається теплотою. Також крім гостроти смак кайєнського перцю має легкі фруктові та цитрусові нотки, які додають особливої вишуканості і складності його смаку. Аромат кайєнського перцю пікантний, пряний, вишуканий, з нотками диму, виразний і глибокий. Використовувати кайєнський перець можна для будь-яких страв. Для свинини, яловичини, курки і інших різновидів м'яса і птиці, для рибних страв і морепродуктів, для супів і борщів, для овочевих страв і бобових, для грибів, картоплі і сиру, для соусів і заправок. Прекрасно гармонує кайєнський перець також з напоями і кондитерською випічкою. Його можна додавати в гарячий шоколад, какао або каву, в тісто для печива і пряників. Добре поєднується кайєнський перець і з іншими спеціями, прянощами і травами. Від таких як часник, зіра, лавровий лист і коріандр до таких як кориця і кардамон. З кайєнським перцем варто експериментувати і створювати з ним ваші власні смакові букети. Корисні властивості кайєнського перцю Основний компонент кайєнського перцю – капсаїцин, що надає йому його гострий смак. Також до складу кайєнського перцю входять вітаміни А, С, Е, вітаміни групи В, мінерали калій, марганець, магній, залізо, антиоксиданти і ефірні олії. Завдяки більшому вмісту капсаїцину та інших активних компонентів кайєнський перець є більш ефективним по своїм корисним якостями, ніж звичайний перець чілі. сильна протизапальна властивість, зокрема зменшення болю і запалення в суглобах і м'язах знеболювальна властивість поліпшує метаболізм і стимулює обмін речовин підвищує термогенез, тобто вироблення тепла в організмі, це сприяє збільшенню витрат калорій і може допомогти у втраті ваги підтримка здоров'я серцево-судинної системи, поліпшення кровообігу і зниження ризику атеросклерозу судин і утворення тромбів зниження рівня поганого холестерину, що зменшує ризики серцево-судинних захворювань, таких як інфаркт та інсульт покращення травлення, стимулює вироблення шлункового соку і ферментів, покращує роботу печінки протимікробна властивість, що допомагає боротися з бактеріальними та грибковими інфекціями антиоксидантна властивість, захищає клітини від пошкодження вільними радикалами і токсичними речовинами, це сприяє зменшенню ризику хронічних захворювань та старіння клітин покращує стан шкіри і сприяє регенерації клітин попереджає розвиток доброякісних і злоякісних пухлин, допомагає в боротьбі з ними нормалізує активність нервових тканин головного мозку і допомагає впоратися з безсонням сприяє виробленню ендорфінів, які активізують імунну систему і знижують стрес У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити кайєнський перець, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото кайєнського перцю відповідає реальному продукту. Чілі (і його різновид кайєнський перець) - гострий стручковий перець, що відрізняється різноманіттям форм, сортів і ступенем пекучості. Кухні багатьох країн, особливо південних і східних, немислимі без цього перцю. Незамінна приправа для тих, хто любить гостру їжу. Володіє широким спектром важливих корисних властивостей. Детальніше дізнатися про перець чілі, його походження, властивості та застосування можна в нашій статті в Енциклопедії спецій. ..
Зіра (кумин) мелена
Країна-виробник - Індія. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 50 г. Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 125 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 250 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 500 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити мелений кумін, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото зіри меленої відповідає реальному продукту. ..
Перець чілі мелений в/г
Країна-виробник - Індія. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 50 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 125 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 250 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 500 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці Перець Чілі - найвживаніша спеція в усьому світі. Застосування перцю чілі в кулінарії Перець чілі використовується в кулінарії як в сирому, так і в сушеному вигляді, як цілком, так і розмеленим. Його вживають майже у всіх країнах, але найактивніше в південних. А кухні деяких країн взагалі немислимі без перцю чілі - мексиканська, індійська, тайська, корейська, італійська, карибська, японська, китайська. Сушений мелений перець додають в м'ясні і ковбасні вироби, в фарші, в гуляш, в рибні страви і страви з морепродуктів, в мариновані оселедці, консерви в томатному соусі, пряну хамсу. Ним приправляють салати, кефіри, яєчні, овочеві, картопляні і рисові страви, страви з бобових. Необхідно пам'ятати, що чілі боїться киплячої олії, в якій він підгорає і стає прогірклим. Чілі є основою відомого чілійського соусу, входить до складу томатного кетчупу, лечо, аджик, а також деяких пряних сумішей, як наприклад «каррі». Цей перець додають також в супи і борщі, як правило, цілим стручком. Використовують чілі в консервації, в лікеро-горілчаній промисловості для виробництва перцевих горілок і настоянок. Свіжий, дрібно порізаний перець, прекрасно доповнює салати, овочеві страви і страви з макаронів. Перець чілі добре поєднується з іншими спеціями і пянощами. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити перець чілі мелений вищого сорту, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото перцю чілі відповідає реальному продукту. Чілі - гострий стручковий перець, що відрізняється різноманіттям форм, сортів і ступеней пекучості. Кухні багатьох країн, особливо південних і східних, немислимі без цього перцю. Незамінна приправа для тих, хто любить гостру їжу. Має широкий спектр важливих медичних якостей. Детальніше дізнатися про перець чілі, його походження, властивості та використання можна в нашій статті в Енциклопедії спецій . ..
Імбир мелений в/г
Країна-виробник - Нігерія. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 50 г. Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 125 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 250 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 500 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити мелений імбир вищого гатунку, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото меленого імбиру відповідає реальному продукту. ..