Дорада на грилі з часником і розмарином
Вам буде потрібно:
- риба (дорада, або інша біла морська риба, або річкова форель)
- рослинна олія
- часник свіжий
- розмарин свіжий або сушений
- перець чорний або зелений
Я люблю дораду. Тому вважаю за краще в такому вигляді готувати її. Хоча все це можна проробляти і з іншою рибою, наприклад, з річковою фореллю, або іншої білої.
Чистимо рибу і висушуємо її паперовими рушниками, солимо.
Наливаємо в глибоке блюдечко рослинне масло (оливкова або рафінована соняшникова), видавлюємо туди кілька зубчиків часнику і дрібно-дрібно кришимо свіжий розмарин. Додаємо змелений чорний або зелений перець, хоча можна і без перцю взагалі. Якщо розмарин сушений - його потрібно попередньо змолоти, можна разом з горошинами перцю.
Цією заправкою гарненько змащуємо рибу і залишаємо на 1-2 години.
Смажимо рибу на електричному грилі або на мангалі, змочуючи цим же маслом. І знову трохи поливаємо рибу маслом з часником і розмарином перед подачею. Мммммм ...... Гості гули від удовольсвіем.
рецепти зі спеціями, прянощами, приправами, риба дорада на грилі
Теги: перець зелений , перець чорний , розмарин
Поділитись: