Гречана каша зі спаржею, паприкою, в'яленими томатами і адигейським сиром
Вам буде потрібно:
- гречка
- спаржа
- болгарський перець свіжий (паприка)
- цибуля ріпчаста
- сир адигейський
- в'ялені помідори
- сіль
- рослинна олія
- спеції: приправа італійські трави, гірчиця біла зерно, часник сушений гранули, корінь пастернаку, корінь петрушки, лавровий лист мелений, перець чорний
Чергова мішанина в сковорідці, швидка і смачна, з моїх повсякденних страв. Тепер уже гречка з овочами, овочів в якій повинно бути багато.
Насамперед ставимо варитися гречану кашу, просто на воді з сіллю, і потім займаємося овочами.
Ріжемо цибулю і обсмажуємо його на рослинному маслі. Потім засипаємо туди свіжоморожену спаржу (якщо спаржа свіжа - її потрібно буде попередньо відварити) і порізаний соломкою свіжий болгарський перець, солимо і тушкуємо до напівготовності.
Потім додаємо туди в'ялені томати (або ж томати сушені різані) і адигейський сир. Сир повинен бути такого типу, яка не плавиться при термообробці, а обсмажується. Ідеальний варіант - індійський пайнір, з яким в Індії готується безліч гарячих страв. У нас же його найбільше нагадує адигейський сир.
І в цей же час засипаємо частина спецій, яким потрібна більш тривала термічна обробка, щоб стати м'якими: часник сушений гранули, корінь пастернаку, корінь петрушки і гірчиця біла зерно. Всього цього на велику сковорідку можна класти по чайній ложці. Для цієї страви краще всього використовувати саме сушений часник, який не має такого різкого запаху, як свіжий, але робить смак їжі більш насиченим. І особливу пристрасть в таких «мішанина» я маю до зерен білої гірчиці, які стають м'якими, гіркувато-солодкими, і якось особливо смачно розкушуються при поїданні.
Протушкувати овочі з сиром і частиною спецій практично до готовності, додаємо до них інші спеції: приправу італійські трави (приблизно чайну ложку без гірки, але краще дивитися за смаком), трохи меленого лаврового листа і за смаком чорного перцю. Любителі гостроти можуть додати сюди і перець чилі. І пересипаємо сюди ж гречану кашу, яка краще щоб була трохи недоварена.
І тушкуємо все разом ще хвилин п'ять, доводячи до готовності і час від часу перемішуючи. Після цього блюда краще «відпочити» під кришкою ще хвилин 5-10, щоб всі аромати краще проявилися і перемішалися між собою.
рецепти зі спеціями, прянощами, приправами, гречка з овочами і сиром