Країна-виробник - Мадагаскар.
Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки.
Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік.
Сорт - Бурбон. Ваніль у трьох розмірах. Найбільший розмір - довжина 17 см, середнья вага 4,4 г; середнього розміру стручки довжиною 17 см і середньою вагою 3,5 г; і маленьки стручки довжиною 14-15 см і середньою вагою 2.8 г.
Свіжі м'які ароматні жирні стручки. Збалансована вологість, насичений аромат. Ваніль високої якості. Упаковка - фольга + пакет-струна РЕ.
Відповідно до старовинної історії тотонаків, Ксанат, молода донька мексиканської богині достатку, була закохана в юнака з племені тотонаків. Але через свою божественну природу вона не могла вийти за нього заміж, тому вона перетворилася в рослину, що приносить задоволення і щастя - вона стала ванільною орхідеєю. Так вона могла навіки віддати себе своїй любові до земної людини і його народу. Аж до наших днів місцеві народи святкують Фестиваль Ванілі з танцями і банкетами наприкінці збору врожаю.
Застосування ванілі в кулінарії.
Головне застосування ванілі в кулінарії - для кондитерських виробів. Вона незрівнянна в якості ароматизації кремів, морозива, бісквітів, печива, тортів, тістечок і різної випічки, пудингів, кави, какао і шоколаду, солодких соусів, цукерок, лікерів, молочних супів, сирних виробів, фруктових салатів, молочних коктейлів. Можна додавати ваніль в компоти і киселі, у варення.
Ваніль додається в тісто перед початком випікання з розрахунку приблизно 1/4 палички на 1 кг продукту. Можна просочувати ванільним сиропом готове тісто. В креми, морозиво та інші холодні продукти, які не потребують теплової обробки, додається ванільний екстракт. Якщо екстракту немає, можна його замінити і на ванільний цукор.
Ванільний екстракт нескладно приготувати самостійно. Стручки ванілі подрібнюють і заливають горілкою з розрахунку 4 стручка (які потрібно розщепити) на 100 г горілки. Витримують в прохолодному місці протягом місяця. Виходить коричнева прозора рідина з сильним ванільним ароматом.
Можна додавати у вироби молоко, прокип'ячене з ваніллю. Стручок для цього потрібно розкрити, бо найбільший аромат міститься в насінні і рідини, що знаходяться всередині, і прокип'ятити його в молоці.
Один з найбільш зручних і швидких способів використання ванілі - це застосування її у вигляді ванільного цукру. Для цього стручок ванілі потрібно порізати на шматочки і змолоти в кавомолці разом з цукром до отримання ванільної цукрової пудри. Кількість цукру на 1 стручок - не принципово (від 0,5 склянки до 0,5 кг). Просто залежно від концентрації ванілі у цукрі додавати його буде потрібно або більше, або менше. Зберігати ванільний цукор необхідно в герметичній ємності в темному місці.
Не можна забувати про те, що надмірна кількість ванілі додасть страві гіркоту, хоча так і тягне покласти її якомога більше. Однак натуральна ваніль не така гірка, як синтетичний ванілін, і в принципі зіпсувати страву ваніллю практично неможливо, навіть при великій її концентрації. Норма застосування ванілі - відносна, за смаком.
У нашому інтернет-магазині спецій Ви можете купити натуральну мадагаскарську ваніль, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото ванілі відповідає реальному продукту.
Ваніль - неперевершений природний ароматизатор. Це плоди багаторічної ліани сімейства орхідейних, що мають форму стручка. Дорога пряність, дуже складна і трудомістка у вирощуванні і заготівлі, але без якої вже важко уявити безліч кондитерських виробів.
Детальніше дізнатися про ваніль, її походження, властивості та застосування можна в нашій статті в Енциклопедії спецій .
..