Виробник - магазин спецій і приправ SpiceryShop.
Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки.
Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік.
Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 50 г
Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 125 г
Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 250 г
Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 500 г
Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці
Склад приправи каррі (всі спеції мелені):
куркума
коріандр
фенугрек (пажитник, шамбала)
перець чилі
зіра (кумін)
кардамон зелений
імбир
гвоздика
фенхель
чорний перець
перець духмяний
кориця
мускатний горіх
гірчиця
паприка
часник
асафетида
чорна сіль (Кала Намак)
Застосування приправи каррі в кулінарії.
Каррі - одна з найвідоміших і популярних сумішей прянощів індійської і східної кухні, що полюбилася широко по всьому світу. Строгого рецепта приправи не існує. Склад каррі відрізняється в залежності від регіону, наявних спецій, кулінарних уподобань кухаря і сімейних традицій. Рецептів приправи можна зустріти безліч. Каррі може бути гострим, ніжним, світлим, темним і ін., І включати в себе від 7 до понад 20 компонентів. Єдино необхідною базовою основою для каррі є 4 спеції - куркума, фенугрек (пажитник, шамбала), коріандр і перець чилі. Залежно від складу і пропорції спецій колір каррі може бути жовтим, коричневим, бордовим, з зеленими і червоними відтінками.
Смак і аромат приправи каррі складний, багатий, виражено пряний, зігріваючий, гострий. Надає страві характерний смак і домінує в ній. Додавайте приправу потроху, орієнтуючись на свій смак, щоб отримати бажану ступінь гостроти та прянощі їжі.
Наша приправа має в своєму складі 19 спецій і прянощів і складена згідно саме індійським класичних традицій і рецептур. Приправу ми готуємо в невеликих кількостях безпосередньо під замовлення.
Застосування карі універсальне. Ця приправа використовується для широкого розмаїття страв: для м'яса (яловичини, телятини, свинини, баранини), птиці (курки, качки, індички), риби (особливо смачне рибне карі з рисом), овочевих і рисових страв (найпоширеніше для рису з овочами) , для картоплі, бобових. Карі додають в супи, пиріжки та тісто для випічки, з ним роблять спеціальні карі соуси і підливи.
Приправа карі стимулює і покращує травлення, тонізує і зміцнює організм. Завдяки своєму багатому складу ця суміш прянощів має безліч корисних властивостей, включно з антибактеріальною, в першу чергу завдяки куркумі (саме куркуму індійські господині намагаються додавати в усі страви, щоб вбити хвороботворні бактерії і таким чином виключити можливість отруєння їжею в спекотному кліматі). Однак карі має й протипоказання. Не рекомендується карі тим, у кого є непереносимість будь-якого з його компонентів, тим, хто не може вживати гостру їжу в зв'язку з хворобами шлунка, а також вагітним і маленьким дітям.
Мелена приправа карі додається в страву за кілька хвилин до кінця приготування. М'ясо або риба для запікання натирається сумішшю прянощів до початку приготування. Карі також можна додавати в холодні страви, змішувати з маслом, майонезом, приправляти салати.
У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити приправу карі в нашому інтернет-магазині спецій SpiceryShop. Ціна актуальна. Упаковка включена у вартість товару. Фото суміші спецій і прянощів карі відповідає реальному продукту.
Детальніше дізнатися про пряну суміш карі, її властивості, застосування і різноманітні рецепти приготування із зазначенням складу і пропорцій спецій можна в нашій статті в Енциклопедії спецій .
..