Папрікаш з курки
Вам буде потрібно:
- куряче філе, можна грудки - 500-700 г
- 1 великий червоний болгарський перець (паприка)
- 1 велика цибулина
- кілька зубчиків часнику
- півчашки сметани
- борошно 1 ст. л.
- сіль
- рослинне масло для смаження
- спеції: паприка мелена, лист лавровий мелений, перець чилі мелений, майоран
Курячий папрікаш - класичне блюдо угорської кухні. Дуже ситне і смачне до неподобства.
Я паприкаш готую відразу в двох сковорідках, щоб швидше. Причому смажити все треба під закритими кришками, щоб не випарювалася волога, вона нам потрібна. В одну ставимо гаситися порізане невеликими шматочками і підсолене куряче філе, і забуваємо про нього на деякий час, нехай гаситься до готовності.
Над другою сковорідкою починаємо шаманів. Спочатку обсмажуємо до золотистого кольору цибулю, потім висипаємо туди порізану крупною соломкою свіжу паприку і тушкуємо її практично до готовності. Волога не випаровуємо. Коли паприка практично готова, відвалів туди кілька зубчиків часнику, за смаком. Пересипаю в цю ж сковорідку куряче філе, перемішую. Залишаю гаситься все разом на пару хвилин і в цей час готував спеції.
Меленої паприки нам потрібно багато, як мінімум столова ложка з гіркою. Трохи меленого лаврового листа, за смаком гострого перцю чилі і майоран. З трав рекомендую саме майоран, інших трав додавати не потрібно. Майоран додасть страві приємну ароматну солодкість, яка в цій композиції продуктів буде дуже доречна. Тільки з ним головне не перестаратися, майоран - травичка сильна, може перебити аромат всього іншого.
Отже, додаю в блюдо всі перераховані вище спеції, перемішую і знову залишаю під кришкою. З сухої меленою паприкою потрібно звертатися обережно. Її не можна смажити на гарячому маслі, тому що вона дуже швидко почне підгоряти. Тому блюдо все ще має гаситися в сковорідці, а не смажитися. Якщо волога випарується, долийте трохи гарячої кип'яченої води.
І тепер в самому кінці висипаємо 1 столову ложку борошна в чашку зі сметаною, перемішуємо і викладаємо цю суміш в сковорідку до всього іншого. Все перемішуємо, якщо необхідно - доливаємо води до стану густого соусу, досолюємо до потрібного смаку і тушкуємо все разом ще кілька хвилин.
Подавати паприкаш найсмачніше з макаронними виробами або просто з хлібом. Каші, картопля та інші гарніри навряд чи будуть з ним поєднуватися.
рецепти зі спеціями, прянощами, приправами, курячий папрікаш