Кава з бадьяном, корицею і каффір лаймом
Вам буде потрібно:
- 4 ст.л. зерен кави
- 1 ч.л. мелених листя каффір лайма
- 3 зірочки бадьяна
- 1 паличка кориці
Подрібнити зерна кави, бадьян і корицю в кавомолці. Додати мелені листя лайма (або подрібнити цілі разом із зернами кави).
Виходить ароматна кава з яскравою цитрусової нотою і пряної солодкістю бадьяна, кориці. Таку суміш можна подарувати любителям кави в молотом або цілому вигляді.
рецепти зі спеціями, прянощами, приправами
Теги: бадьян , кафірний лайм , кориця
Поділитись:
Связанные товары
Кориця цейлонська (кориця справжня) палички С4
Країна-виробник - Шрі-Ланка (Цейлон). Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Довжина паличок - 16+ см. Кориця цейлонська. Особливості та відмінності від інших видів кориці. З усіх видів кориці саме кориця цейлонська сорту Cinnamomum zeylanicum L. вважається найкращою, справжньою, істинною корицею. Для виготовлення "кориці справжньої" використовується тільки внутрішній тонкий шар кори. Трубочки цієї кориці, з товщиною шарів не більше 1 мм, крихкі і розсипчасті, такі що нагадують згорнутий в трубочку пергамент. Аромат цейлонської справжньої кориці дуже тонкий, ніжний, вишуканий і зачаровуючий, а смак солодкий і трохи пекучий. Серед усіх видів кориці цейлонська кориця містить найнижчу кількість кумарину - потенційно небезпечної для здоров'я речовини за умови вживання кориці в надмірній кількості. У цейлонської кориці його всього 0,02 г / кг, в касії ж - 2 г / кг. Саме цейлонська кориця рекомендується при цукровому діабеті для зниження рівня цукру в крові. Ви відкриєте для себе абсолютно новий аромат кориці! Кориця справжня має дуже тонкий, ніжний запах з тією зачаровуючою ноткою, зрівнятися з якою може тільки аромат справжньої ванілі, і від вдихання якого насилу можна відірватися! Використовуйте цю корицю в молотому вигляді, щоб насолодитися кожним грамом її аромату, і не переводьте її, кидаючи паличку в чай цілком, як багато хто любить робити. Змелюйте або розтирайте корицю в ступці перед вживанням, кришиться вона легко. Ця елітна пряність гідна елітного ставлення! Застосування кориці в кулінарії. Кориця має солодкий, теплий, ні з чим не зрівняний, огортаючий пряний аромат і злегка пекучий терпкий солодко-пряний смак. В західній кухні кориця - це в першу чергу пряність для кондитерських виробів і різних солодких страв і напоїв. Мелену корицю додають в тісто при випічці печива, кексів, пряників, фруктових пирогів, млинців, у фруктові салати, сирні маси, молочні каші і солодкі плови, в муси, желе і варення, морозиво. Кориця - найкраща і популярна приправа для печених яблук і яблучних пирогів. Ароматизують корицею компоти, лікери, пунші, гроги, вино і пиво. Паличка кориці прекрасно доповнить чорний чай, а щіпка меленої кориці - каву і шоколад. У східній та азіатській кухнях кориця застосовується ширше. Використовують її при приготуванні других страв з овочів і бобових, пловів, страв з м'яса і птиці, деяких супів (наприклад, харчо). Кладуть корицю в заливну рибу, в маринади для овочів, грибів, м'яса, в соуси і кетчупи, в кефір і кисле молоко. Особливо полюбляють корицю в індійській і китайській кухнях, де її додають в страви у великій кількості, а також в числені суміші прянощів - карі, масали і інші. Входить кориця і в традиційні європейські суміші спецій, наприклад, з кориці, гвоздики, імбиру і мускатного горіха в рівних пропорціях. Додається ця суміш не тільки в кондитерські страви, а й в страви з м'яса і дичини. Кориця добре поєднується з багатьма спеціями і входить в різні традиційні приправи і суміші прянощів. Наприклад, марокканська пряна суміш, що складається з кориці, чорного перцю, імбиру, куркуми і мускатного горіха. В китайській кухні перевага надається касії- гострішому різновиду кориці, яка входить в китайську суміш «п'ять спецій» (касія, гвоздика, сичуанський перець, бодян, фенхель в рівних частинах). В харчовій промисловості корицю використовують для приготування ковбас, паштетів, пряного маринованого оселедця, консервів, соусів. Особливості застосування кориці в паличках (трубочках). Трубочки кориці дуже зручні для ароматизації чаїв, компотів, гарячого вина (глінтвейну) та інших напоїв. Мелена кориця зробить напій каламутним, киселеподібним. Однак палички попередньо краще подробити на дрібніші частини, щоб вони краще віддавали свій смак і аромат. Аналогічним чином їх можна додавати в маринади, варення та інші страви, прозорість яких потрібно зберегти. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити справжню натуральну цейлонську корицю зі Шрі Ланки в нашому інтернет-магазині спецій, прянощів, приправ і кондитерських добавок за розумною ціною, що відповідає якості. Упаковка включена у вартість товару. Фото паличок кориці цейлонської відповідає реальному продукту. Кориця - одна з найдавніших спецій. Це кора тропічного вічнозеленого дерева родини лаврових. Традиційна кондитерська пряність, що, тим не менш, широко застосовується в багатьох несолодких стравах, особливо в східних кухнях. Добре поєднується з багатьма спеціями і входить до складу національних сумішей прянощів і приправ. Детальніше дізнатися про характеристику кориці, як вона росте і використовується, які види і сорти кориці існують, про її хімічний склад, лікувальні властивості, користь і шкоду, про застосування кориці в кулінарії і медицині можна в нашій статті в Енциклопедії спецій. ..
Бодян (бадьян) цілий добірний
Цілі відібрані вручну зірочки бодяну. Добірний бодян високої якості з дозрілими правильними зірочками здорового коричневого кольору. Країна-виробник - Китай. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 20 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 50 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 100 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 200 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці В багатьох культурах вірять, що бодян збільшує фізичну силу. Застосування бодяну (зірчастого анісу) в кулінарії. Аромат бодяну нагадує анісовий, солодкувато-гіркуватий, але без нудотності. В процесі теплової обробки аромат цієї пряності розкривається ще більше і залишається в готовій страві. В європейській культурі - це класична кондитерська пряність. Бодян додають в тісто при випічці печива, пирогів, кексів, де він прекрасно поєднується з корицею, імбиром, мускатним горіхом, гвоздикою і кардамоном. Кладуть зірчастий аніс у фруктові блюда зі слив і аличі, яблук, груш і айви, вишні, в пудинги. Також бодян додають в варення, завдяки чому воно довше зберігається і не зацукровується. Ароматизують бодяном різні напої: компоти, киселі, пунші, лікери, наливки та настоянки, гроги і глінтвейни. Особливою славою за свій неповторний аромат користується чорний чай з бодяном. На Сході, а особливо в Китаї, бодян - одна з найпопулярніших прянощів. Він входить до складу відомої китайської суміші п'яти спецій: бодян, кориця, гвоздика, фенхель і сичуаньський перець в рівних частках. З нею готують маринади для м'яса, знамениті китайські «чайні яйця», посипають при смаженні м'ясо і овочі. У Китаї зірчастим анісом приправляють м'ясні страви зі свинини, качки, курки. У поєднанні з цибулею, часником і перцем використовують бодян в підливах і соусах до овочевих і рисових блюд, в м'ясних і курячих бульйонах. Ця пряність використовується в харчовій і консервній промисловості при виробництві маринадів і солінь. Не гармонує бодян з рибою і може зіпсувати смак і аромат рибних страв. При цьому стравам з морепродуктів бодян надає особливу пікантність, однак застосовувати його потрібно обережно і помірно, з огляду на його інтенсивний аромат. Норма використання бодяну. Бодян - дуже ароматна пряність, тому використовувати його потрібно в малих дозах: з розрахунку 1 пелюстка зірочки на 1 л рідини, або 1 г меленої спеції на 1 порцію для м'ясних страв. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити цілі відібрані зірочки бодяну в нашому інтернет-магазині спецій і прянощів по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото зірчастого анісу відповідає реальному продукту. Бодян - плоди дерев сімейства Бодянові, що представляють собою красиву 8-променеву зірку. Це класична кондитерська пряність у нас і в Європі, і найпопулярніша зі спецій Китаю. Дуже ароматна пряність із запахом, схожим на анісовий. Детальний опис, що таке бодян, де і як вирощується, який у нього хімічний склад, корисні і лікувальні властивості, де використовується і як застосовується бодян в кулінарії і медицині, а також інші цікаві факти про пряність бодян - в нашій статті в Енциклопедії спецій . ..
Каффір лайм листя ціле
Країна-виробник - Таїланд. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага у фірмовій упаковці виробника - 10 г У нашому інтернет-магазині спецій Ви можете купити листя каффір лайма ціле (Kaffir Lime), а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото листя каффір лайма відповідає реальному продукту. ..
Каффір лайм листя мелене
Країна-виробник - Таїланд. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці - 40 г У нашому інтернет-магазині спецій Ви можете купити листя каффір лайма мелене (Kaffir Lime), а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото каффір лайма відповідає реальному продукту. ..
Кориця палички некондиція
Палички з естетичними недоліками: з явними зовнішніми дефектами кори, з надломами, деякі товсті. Продаються з уцінкою. Країна-виробник - В'єтнам. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Довжина паличок кориці - 8 см. Вид кориці - в'єтнамська касія. Застосування кориці в кулінарії. Кориця має солодкий, теплий, ні з чим не зрівняний, огортаючий пряний аромат і злегка пекучий терпкий солодко-пряний смак. У західній кухні кориця - це в першу чергу пряність для кондитерських виробів і різних солодких страв і напоїв. Мелену корицю додають в тісто при випічці печива, кексів, пряників, фруктових пирогів, млинців, у фруктові салати, сирні маси, молочні каші і солодкі плови, в муси, желе і варення, морозиво. Кориця - найкраща і популярна приправа для печених яблук і яблучних пирогів. Ароматизують корицею компоти, лікери, пунші, гроги, вино і пиво. Паличка кориці прекрасно доповнить чорний чай, а щіпка меленої кориці - каву і шоколад. У східній та азіатської кухнях кориця застосовується більш широко. Використовують її при приготуванні других страв з овочів і бобових, пловів, страв з м'яса і птиці, деяких супів (наприклад, харчо). Кладуть корицю в заливну рибу, в маринади для овочів, грибів, м'яса, в соуси і кетчупи, в кефір і кисле молоко. Особливо полюбляють корицю в індійській і китайській кухнях, де її додають в страви у великій кількості, а також в числені суміші прянощів - карі, масали і інші. Входить кориця і в традиційні європейські суміші спецій, наприклад, з кориці, гвоздики, імбиру і мускатного горіха в рівних пропорціях. Додається ця суміш не тільки в кондитерські страви, а й в страви з м'яса і дичини. Кориця добре поєднується з багатьма спеціями і входить в різні традиційні приправи і суміші прянощів. Наприклад, марокканська пряна суміш, що складається з кориці, чорного перцю, імбиру, куркуми і мускатного горіха. У китайській кухні перевага надається касії - гострішому різновиду кориці, яка входить в китайську суміш «п'ять спецій» (касія, гвоздика, сичуанській перець, бодян, фенхель в рівних частинах). У харчовій промисловості корицю використовують для приготування ковбас, паштетів, пряного маринованого оселедця, консервів, соусів. Особливості застосування кориці в паличках (трубочках). Трубочки кориці дуже зручні для ароматизації чаїв, компотів, гарячого вина (глінтвейну) та інших напоїв. Мелена кориця зробить напій каламутним, киселеподібним. Однак палички попередньо краще подробити на більш дрібні частини, щоб вони краще віддавали свій смак і аромат. Аналогічним чином їх можна додавати в маринади, варення та інші страви, прозорість яких потрібно зберегти. В домашніх умовах змелювати в порошок палички кориці досить складно, тому мелену корицю рекомендуємо купувати вже готову, у нас вона чудової якості. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити трубочки кориці, а також інші види кориці та інші натуральні прянощі, приправи, кондитерські добавки, суперфуди в нашому інтернет-магазині спецій за розумною ціною, що відповідає якості. Упаковка включена у вартість товару. Фото трубочок кориці відповідає реальному продукту. Кориця - одна з найдавніших спецій. Це кора тропічного вічнозеленого дерева родини лаврових. Традиційна кондитерська пряність, що, тим не менш, широко застосовується в багатьох несолодких стравах, особливо в східних кухнях. Добре поєднується з багатьма спеціями і входить до складу національних сумішей прянощів і приправ. Детальніше дізнатися про характеристику кориці, як вона росте і використовується, які види і сорти кориці існують, про її хімічний склад, лікувальні властивості, користь і шкоду, про застосування кориці в кулінарії і медицині можна в нашій статті в Енциклопедії спецій. ..
Бодян (бадьян) ламаний
Дрібний лом бодяну, окремі пелюстки, насіння, що залишилися після сортування для добірного бодяну. Країна-виробник - Китай. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 30 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 75 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 150 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 300 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці Бодян використовують вже не одну тисячу років. Рецепти з ним зустрічаються в стародавніх трактатах аюрведи. Застосування бодяну (зірчастого анісу) в кулінарії. Аромат бодяну нагадує анісовий, солодкувато-гіркуватий, але без нудотності. У процесі теплової обробки аромат цієї пряності розкривається ще більше і залишається в готовій страві. В європейській культурі - це класична кондитерська пряність. Бодян додають в тісто при випічці печива, пирогів, кексів, де він прекрасно поєднується з корицею, імбиром, мускатним горіхом, гвоздикою і кардамоном. Кладуть зірчастий аніс у фруктові блюда зі слив і аличі, яблук, груш і айви, вишні, в пудинги. Також бодян додають в варення, завдяки чому воно довше зберігається і не зацукровується. Ароматизують бодяном різні напої: компоти, киселі, пунші, лікери, наливки та настоянки, гроги і глінтвейни. Особливою славою за свій неповторний аромат користується чорний чай з бодяном. На Сході, а особливо в Китаї, бодян - одна з найпопулярніших прянощів. Він входить до складу відомої китайської суміші п'яти спецій: бодян, кориця, гвоздика, фенхель і сичуаньський перець в рівних частках. З нею готують маринади для м'яса, знамениті китайські «чайні яйця», посипають при смаженні м'ясо і овочі. У Китаї зірчастим анісом приправляють м'ясні страви зі свинини, качки, курки. У поєднанні з цибулею, часником і перцем використовують бодян в підливах і соусах до овочевих і рисових блюд, в м'ясних і курячих бульйонах. Ця пряність використовується в харчовій і консервній промисловості при виробництві маринадів і солінь. Не гармонує бодян з рибою і може зіпсувати смак і аромат рибних страв. При цьому стравам з морепродуктів бодян надає особливу пікантність, однак застосовувати його потрібно обережно і помірно, з огляду на його інтенсивний аромат. Норма використання бодяну. Бодян - дуже ароматна пряність, тому використовувати його потрібно в малих дозах: з розрахунку 1 пелюстка зірочки на 1 л рідини, або 1 г меленої спеції на 1 порцію для м'ясних страв. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити бодян, а також інші натуральні спеції, прянощі, приправи, пряні солі, кондитерські добавки, сушені овочі, суперфуди і інші корисні продукти без хімічних добавок в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото бодяну відповідає реальному продукту. Бодян - плоди дерев сімейства Бодянові, що представляють собою красиву 8-променеву зірку. Це класична кондитерська пряність у нас і в Європі, і найпопулярніша зі спецій Китаю. Дуже ароматна пряність із запахом, схожим на анісовий. Детальний опис, що таке бодян, де і як вирощується, який у нього хімічний склад, корисні і лікувальні властивості, де використовується і як застосовується бодян в кулінарії і медицині, а також інші цікаві факти про пряність бадьян - в нашій статті в Енциклопедії спецій . ..
Кориця палички відібрані
Відібрані із загальної маси палички кориці без принципових зовнішніх дефектів, без лома, без дуже товстих (але між собою відрізняються по товщині). Країна-виробник - В'єтнам. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 25 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 65 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 130 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 260 г Довжина паличок кориці - 8 см. На 50 г доводиться в середньому 10 паличок кориці. Вид кориці - в'єтнамська касія. Геродот писав про великих птахів-фенікс, які збирають десь безцінні гілочки кориці і приносять їх в свої гнізда. І щоб здобути цю корицю, доводилося згодовувати птахам великі і важкі шматки м'яса, під вагою яких обрушувалися їх гнізда і дозволяли зібрати безцінну пряність. Застосування кориці в кулінарії. Кориця має солодкий, теплий, ні з чим не зрівняний, огортаючий пряний аромат і злегка пекучий терпкий солодко-пряний смак. У західній кухні кориця - це в першу чергу пряність для кондитерських виробів і різних солодких страв і напоїв. Мелену корицю додають в тісто при випічці печива, кексів, пряників, фруктових пирогів, млинців, у фруктові салати, сирні маси, молочні каші і солодкі плови, в муси, желе і варення, морозиво. Кориця - найкраща і популярна приправа для печених яблук і яблучних пирогів. Ароматизують корицею компоти, лікери, пунші, гроги, вино і пиво. Паличка кориці прекрасно доповнить чорний чай, а щіпка меленої кориці - каву і шоколад. У східній та азіатській кухнях кориця застосовується більш широко. Використовують її при приготуванні других страв з овочів і бобових, пловів, страв з м'яса і птиці, деяких супів (наприклад, харчо). Кладуть корицю в заливну рибу, в маринади для овочів, грибів, м'яса, в соуси і кетчупи, в кефір і кисле молоко. Особливо полюбляють корицю в індійській і китайській кухнях, де її додають в страви у великій кількості, а також в числені суміші прянощів - карі, масали та інші. Входить кориця і в традиційні європейські суміші спецій, наприклад, з кориці, гвоздики, імбиру і мускатного горіха в рівних пропорціях. Додається ця суміш не тільки в кондитерські страви, а й в страви з м'яса і дичини. Кориця добре поєднується з багатьма спеціями і входить в різні традиційні приправи і суміші прянощів. Наприклад, марокканська пряна суміш, що складається з кориці, чорного перцю, імбиру, куркуми і мускатного горіха. В Китайській кухні перевага надається касії - гострішому різновиду кориці, яка входить в китайську суміш «п'ять спецій» (касія, гвоздика, сичуанський перець, бодян, фенхель в рівних частинах). В харчовій промисловості корицю використовують для приготування ковбас, паштетів, пряного маринованого оселедця, консервів, соусів. Особливості застосування кориці в паличках (трубочках). Трубочки кориці дуже зручні для ароматизації чаїв, компотів, гарячого вина (глінтвейну) та інших напоїв. Мелена кориця зробить напій каламутним, киселеподібним. Однак палички попередньо краще подробити на дрібніші частини, щоб вони краще віддавали свій смак і аромат. Аналогічним чином їх можна додавати в маринади, варення та інші страви, прозорість яких потрібно зберегти. В домашніх умовах змелювати в порошок палички кориці досить складно, тому мелену корицю рекомендуємо купувати вже готову, у нас вона чудової якості. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити палички кориці, а також інші види кориці та інші натуральні прянощі, приправи, кондитерські добавки, сушені овочі в нашому інтернет-магазині спецій за розумною ціною, що відповідає якості. Упаковка включена у вартість товару. Фото паличок кориці відповідає реальному продукту. Кориця - одна з найдавніших спецій. Це кора тропічного вічнозеленого дерева родини лаврових. Традиційна кондитерська пряність, що, тим не менш, широко застосовується в багатьох несолодких стравах, особливо в східних кухнях. Добре поєднується з багатьма спеціями і входить до складу національних сумішей прянощів і приправ. Детальніше дізнатися про характеристику кориці, як вона росте і використовується, які види і сорти кориці існують, про її хімічний склад, лікувальні властивості, користь і шкоду, про застосування кориці в кулінарії і медицині можна в нашій статті в Енциклопедії спецій. ..