Пиріг «Пряна вишня»
Вам буде потрібно:
Дріжджове тісто:
- 250 мл молока
- 0,5 ст цукру
- 0,5 стручка м'якоті ванілі
- 0,25 упаковки сирих дріжджів
- 1 щіпка солі
- 2 ст.л. рослинного масла
- 0,5 кг борошна
начинка:
- 0,5 кг вишні без кісточок (можна замороженої)
- 2-3 ст.л. крохмалю
- 0,5 склянки цукру
- 1 ч.л. приправи "Пряник"
- 1 коробочка зеленого кардамону
- 0,5 стручка м'якоті ванілі
приготування
Нагріти молоко до температури не вище 40 град., Розчинити в ньому дріжджі, цукор, сіль і ваніль, додати масло. Потім потроху просіювати борошно, замісити тісто, накрити рушником і поставити в тепло на 30-40 хв. Для прискорення процесу я роблю так: тісто замішую в каструлі і ставлю її в іншу каструлю побільше, в яку попередньо наливаю гарячу воду.
Тим часом приготувати начинку: в сотейнику нагріти вишню до появи соку (щоб вишня швидше пустила сік, можна додати ложку води).
Додати до вишні все спеції (коробочку кардамону потрібно розколоти, вийняти зернятка і розтовкти їх). Проварити вишню 10 хвилин, додати цукор і крохмаль, розведений невеликою кількістю води. Начинка відразу загусне, залишити її на повільному вогні покипіти 1 хвилину, вимкнути і остудити.
Коли тісто збільшиться вдвічі, потрібно його обмять, відкласти шматочок розміром з кулак для прикраси, решту тіста викласти в круглу форму, сформувавши основу з бортиком. Посипати основу крохмалем і викласти начинку.
Час, що залишився тісто розкачати в тонкий пласт, нарізати смужки шириною 1 см, викласти їх плетінкою поверх пирога, потім загорнути краї бортика. Випікати 20-30 хвилин при температурі 180 градусів.
рецепти зі спеціями, прянощами, приправами, вишневий пиріг, випічка кондитерська
Теги: ваніль , імбирний пряник , кардамон
Поділитись: