Сливове варення з бадьяном

Автор: Ольга Ковмир Дата: 25.04.2012 Просмотров: 7742 Комментарии : 0

Сливовое варенье с бадьяном Вам буде потрібно:

  • 1 кг чорної сливи без кісточок, можна угорки
  • 1 кг цукру
  • 1 ч.л. яблучного пектину (конфітюрка)
  • Бадьян - 3-5 зірочок (або бадьян ламаний)

Технологію приготування варення як такого я вже описувала в рецепті черешневого варення з шафраном, тому повторюватися не буду. Варення зі сливи робиться за тим же принципом.

Коли суміш з сливи, пектину і цукру у нас вже кипить - закидаємо туди кілька зірочок бадьяна, попередньо поламаних на дольки, щоб спеція рівномірно розмістилася по всім банкам. Додавати бадьян краще поступово, принюхуючись до аромату. Бадьян зі сливою дають дуже яскраве насичене поєднання запаху, але з бадьяном головне не переборщити. Ці прянощі дуже сильна і легко може перебити всі інші аромати. Тому, як тільки відчуєте відтінок бадьяна в варення - досить. Поки варення буде стояти закрите - воно ще настоїться і запах бадьяна проявиться сильніше.

Можу обіцяти, що результат вас порадує. Слива і бадьян - набагато смачніше, ніж просто зливу ;-)


рецепти зі спеціями, прянощами, приправами, варення зі сливи

Теги: бадьян , пектин

Связанные товары

Связанные статьи

Черешневе варення з шафраном

Черешневий ВАРЕННЯ з шафраном - дуже ароматне і запашне варення зі світлої черешні з натуральним шафраном. Прекрасний десерт для ласунів з дуже вишуканим смаком, простий і швидкий в приготуванні.

Детальніше

Пектин

Пектин - харчова добавка-загущувач Е440 рослинного походження, міститься в усіх вищих рослинах. Найбільш поширений пектин яблучний і цитрусовий. Має виняткову користь для організму людини, є природним сорбентом. Види пектину відрізняються за своїми властивостями і застосування.

Детальніше