Варення з ірги з кардамоном

Автор: Ольга Ковмир Дата: 08.07.2014 Просмотров: 6586 Комментарии : 0

Варенье из ирги с кардамоном Вам буде потрібно:

  • ірга 1,5 кг
  • цукор 1,5 кг
  • 1 ч.л. яблучного пектину без гірки
  • щіпка кардамону

Мало хто знає таку ягоду як ірга. У продажу її зазвичай не буває. Деякі її вирощують у себе в садах, а десь вона росте просто вздовж доріг, кимось колись посаджена. Ось як в нашому селищі. Ну і мало хто іргу збирає, теж через незнання. І почасти тому, що ірга дещо програє за смаком безлічі інших ягід, які достигають у цей же час. У всякому разі, на мій смак. Однак ірга містить велику кількість корисних речовин, і не менш цінна, ніж інші ягоди.

За смаком і ароматом ірга дуже схожа на чорноплідна горобина, але абсолютно без терпкості. І навіть без кислинки. Солодка, м'ясиста, трохи сухувата. І ось саме тому з неї виходить шикарне варення - густе, ароматне і яскравого насиченого кольору.

Варення з ірги я роблю за принципом швидкого варення - з яблучним пектином (або конфітюркой). Рецепт зазвичай на самому пакетику і написаний. Але рекомендую брати конфітюркі менше, ніж зазначено на пакетику. Якщо він розрахований на 1 кг ягід і 1 кг цукру, то я беру по 1,5 кг того і іншого. Інакше виходить занадто кисло. Однак варення з ірги ця кислинка навіть покращує.

У самому кінці, перед розливом в банки, додати в варення дрібку меленого кардамону. Він прекрасно гармонує з ароматом ірги і робить смак і аромат варення більш тонким і вишуканим.

Ось побачите, варення з ірги з кардамоном не пройде непоміченим, а може навіть стане одним з фаворитів у колекції домашнього варення.


рецепти зі спеціями, прянощами, приправами, варення

Теги: кардамон , пектин

Связанные товары

Связанные статьи

Черешневе варення з шафраном

Черешневий ВАРЕННЯ з шафраном - дуже ароматне і запашне варення зі світлої черешні з натуральним шафраном. Прекрасний десерт для ласунів з дуже вишуканим смаком, простий і швидкий в приготуванні.

Детальніше

Пектин

Пектин - харчова добавка-загущувач Е440 рослинного походження, міститься в усіх вищих рослинах. Найбільш поширений пектин яблучний і цитрусовий. Має виняткову користь для організму людини, є природним сорбентом. Види пектину відрізняються за своїми властивостями і застосування.

Детальніше