Країна-виробник - Індія.
Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки.
Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік.
Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 35 г
Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 85 г
Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 170 г
Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 340 г
Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці
В культурі бедуїнів кардамон викладають на чільне місце до приходу гостя. Якщо насіннини на вигляд повні і без вад - це означає велику повагу до того, хто прийшов.
Застосування кардамону в кулінарії.
Кардамон має гостропряний, солодкуватий пронизливий свіжий аромат, з відтінком лимона, евкаліпта і камфори. Це давня приправа, дуже популярна на Сході і менш відома у нас, хоча кардамон цілком можна назвати універсальною пряністю.
Кардамон чудово доповнює випічку і кондитерські вироби: печива, пряники, кекси, пироги, калачі та булки, тістечка і торти, марципани, страви з фруктів, креми та вершки, східну пахлаву, молочні пудинги і фруктові салати, зефір і шоколад.
Його додають в м'ясні вироби і ковбаси, присмаковують рибу, птицю, кладуть в овочеву консервацію і суміші для маринування риби.
Кардамон чудово доповнює смак овочевих страв і рагу, супів, підлив і соусів. Східні плови і страви з рису готуються неодмінно з кардамоном. В індійський традиційний рис biriyani кардамон кладуть як правило цілими коробочками, попередньо обсмажуючи його з іншими спеціями.
Кардамон - прекрасна приправа до будь-яких молочних страв і гарячого молока. Молочна каша буде з ним набагато смачнішою.
З кардамоном готується кава по-арабськи. Свіжозмелене насіння прянощі кладеться в кавник разом із свіжозмеленою кавою. Прекрасний і чай з кардамоном, як чорний, так і зелений. В зелений чай з цієїю спецією можна додавати ще й лимон, а в чорний - вершки. Ароматизують кардамоном також і інші напої: компоти, киселі, муси, лассі. Какао і гарячий шоколад з кардамоном робляться особливо смачними і ароматними.
Разом з бодяном і корицею кардамон можна додавати в варення з груш, слив, айви, волоських горіхів. Ним ароматизують вищі сорти лікерів, деякі вина, настоянки і наливки, пунші, гроги та глінтвейни, пиво.
Як використовувати кардамон.
Кардамон - дуже сильна пряність і додавати її потрібно зовсім потроху незадовго до кінця приготування страви, за винятком тіста, куди він кладеться під час замішування, і деяких інших страв, де спеції додаються до початку теплової обробки.
Кардамон чудово поєднується з іншими спеціями і входить до складу безлічі східних приправ. У порівнянні з білим і чорним кардамоном зелений кардамон є більш універсальною пряністю, його смак і запах краще гармонують з великим розмаїттям страв та інших спецій. Чудові тандеми для напоїв і кондитерських виробів являють собою кардамон і мускатний горіх, кардамон і бодян, кардамон і кориця.
Зберігання кардамону.
В молотому вигляді кардамон дуже швидко втрачає ефірні олії і відповідно свій аромат, швидше, ніж багато інших прянощів. Тому кардамон краще зберігати у вигляді цілих коробочок в темному і сухому місці в герметичній ємності і змелювати потроху для подальшого використання. Або ж просто розчавити кілька коробочок кардамону перед тим, як додати їх у страву.
У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити зелений кардамон, а також інші види кардамону в нашому інтернет-магазині спецій, прянощів і приправ по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото зеленого кардамону відповідає реальному продук.
Кардамон - одна з найдорожчих, складних у вирощуванні і збиранні, і вишуканих пряностей з освіжаючим пекучим камфорним запахом і смаком. Це універсальна спеція, що надає особливий аромат всіляким стравам і напоям. Особливо неповторні чай і кава з кардамоном.
Детальніше дізнатися про характеристики кардамону і його різновиди, де росте і використовується, які корисні речовини містить, про його кулінарні і лікувальні властивості і застосування можна в нашій статті в Енциклопедії спецій.
..