Халава

Автор: Анна Овсиенко, г. Днепропетровск Дата: 17.06.2013 Просмотров: 3624 Комментарии : 0

Халава Вам буде потрібно:

  • 650 мл молока (або молока наполовину розведеного водою)
  • 300 г цукру
  • 10 жилок шафрану
  • 0,5 ч.л. мускатного горіха
  • м'якоть 1 стручка ванілі
  • 50 г родзинок
  • 50 г волоських горіхів
  • 200 г сл.масла
  • 230 г манної крупи


Довести молоко до кипіння, покласти в нього цукор, шафран, мускатний горіх і ваніль, додати родзинки і залишити варитися, поки готуються інші інгредієнти.

Злегка обсмажити горіхи і відкласти в сторону.

У розтоплене вершкове масло всипати манку і обсмажувати, інтенсивно помішуючи, до золотого кольору. Це займе 10-15 хв. Влити в манку сироп і всипати горіхи, перемішати і залишити під кришкою на 2 хвилини. Коли крупа вбере весь сироп, ще раз перемішати і скачати кульки діаметром приблизно 4-5 см.


рецепти зі спеціями, прянощами, приправами, халава манна, індійські солодощі

Теги: ваніль, мускатний горіх, шафран

Связанные товары