Пиріг «Пряна вишня»

Автор: Анна Овсиенко, г. Днепропетровск Дата: 26.06.2013 Просмотров: 3546 Комментарии : 0

Пирог Пряная вишня Вам буде потрібно:

Дріжджове тісто:

  • 250 мл молока
  • 0,5 ст цукру
  • 0,5 стручка м'якоті ванілі
  • 0,25 упаковки сирих дріжджів
  • 1 щіпка солі
  • 2 ст.л. рослинного масла
  • 0,5 кг борошна

начинка:

  • 0,5 кг вишні без кісточок (можна замороженої)
  • 2-3 ст.л. крохмалю
  • 0,5 склянки цукру
  • 1 ч.л. приправи "Пряник"
  • 1 коробочка зеленого кардамону
  • 0,5 стручка м'якоті ванілі

приготування
Нагріти молоко до температури не вище 40 град., Розчинити в ньому дріжджі, цукор, сіль і ваніль, додати масло. Потім потроху просіювати борошно, замісити тісто, накрити рушником і поставити в тепло на 30-40 хв. Для прискорення процесу я роблю так: тісто замішую в каструлі і ставлю її в іншу каструлю побільше, в яку попередньо наливаю гарячу воду.

Тим часом приготувати начинку: в сотейнику нагріти вишню до появи соку (щоб вишня швидше пустила сік, можна додати ложку води).

Додати до вишні все спеції (коробочку кардамону потрібно розколоти, вийняти зернятка і розтовкти їх). Проварити вишню 10 хвилин, додати цукор і крохмаль, розведений невеликою кількістю води. Начинка відразу загусне, залишити її на повільному вогні покипіти 1 хвилину, вимкнути і остудити.

Коли тісто збільшиться вдвічі, потрібно його обмять, відкласти шматочок розміром з кулак для прикраси, решту тіста викласти в круглу форму, сформувавши основу з бортиком. Посипати основу крохмалем і викласти начинку.

Час, що залишився тісто розкачати в тонкий пласт, нарізати смужки шириною 1 см, викласти їх плетінкою поверх пирога, потім загорнути краї бортика. Випікати 20-30 хвилин при температурі 180 градусів.


рецепти зі спеціями, прянощами, приправами, вишневий пиріг, випічка кондитерська

Теги: ваніль, імбирний пряник, кардамон

Связанные товары