перець білий
(pepper white)
зміст
1. Ботанічний опис білого перцю.
2. Поширення прянощі білий перець.
3. Заготівля спеції білий перець.
4. Властивості і застосування білого перцю в кулінарії.
1. Ботанічний опис білого перцю.
Білий перець - це не окремий вид перцю, а плоди тієї ж деревовидної ліани, відомої нам як перець чорний (Piper nigrum L). Тільки зняті плоди в зрілому стані і звільнені від верхньої оболонки. Білий перець має кремово-білий або світло-сірий колір, більш тонкий аромат і менш гострий смак, ніж чорний перець. Кращими сортами прянощі вважаються Muntok (з острова Суматра) і Sarawak (Малайзія).
2. Поширення прянощі білий перець.
Вирощується білий перець в тих же країнах, що й чорний, - в Індії, Індонезії, Таїланді, Лаосі, Камбоджі, на Мадагаскарі, в Західній Африці і Південній Америці.
3. Заготівля спеції білий перець.
Для отримання білого перцю плоди збирають в повністю зрілому стані, коли вони стають жовто-червоними або червоними і легко відокремлюються від кисті. Зібрані горошини перцю замочують на кілька днів у воді, після чого розм'яклий околоплодник видаляється, а очищені плоди промиваються і сушаться на сонці 8-10 днів.
Хоча зараз часто виробництво цієї спеції відбувається без попереднього замочування, застосовуючи машинну очищення після 10-15 хвилинної обробки парою (декортикаційному метод).
Білий перець цінується вище чорного, а розмелюють його краще безпосередньо перед вживанням, тому що в молотом вигляді він швидше втрачає аромат. Зберігати білий перець потрібно в сухому приміщенні в щільно закритій тарі.
4. Властивості і застосування білого перцю в кулінарії.
Білий перець має практично таке ж застосування, як і чорний, проте має більш тонкий смак і запах і менш пекучий.
Як приправа білий перець кращий для виробів з м'яса і тіста, риби, південних овочів, для світлих соусів.
Наш інтернет магазин спецій SpiceryShop.com.ua запрошує Вас в розділ Спеції каталогу продукції, де Ви можете купити білий перець і інші спеції і прянощі. А детально про те, як купити спеції на вагу в Києві і в Україні Ви можете дізнатися в розділах Про магазині і Оплата і доставка.
Связанные товары
Связанные статьи
Крумпля по-закарпатски
Крумплю по-закарпатськи - це картопля, фарширований грибами, м'ясом, сиром і сметаною, приправлений насінням кропу, білим і запашним перцем і запечений.
Гарбузова запіканка
Гарбузовий ЗАПЕКАНКА - до осіннього сезону рецептів з гарбузом. Проста і корисна запіканка з гарбузом, сиром і прянощами.
Гречана каша звичайна
ГРЕЧАНА КАША звичайна - найпростіший варіант гречаної каші з овочевою засмажкою і спеціями, які роблять цю кашу привабливою навіть для тих, хто не дуже її любить.