Кориця з дуже насиченим пряним ароматом і солодким, трохи пекучим смаком. Близька по аромату і смаку до кориці цейлонської справжньої.
Виготовляється із шматочків кори, очищених від залишків деревини, і поділяється на два сорти - КАВС і КВВС в залежності від того, який шар кори використовується, і, відповідно, скільки ефірних масел містить кориця. Сорт КАВС багатший ефірними маслами в 1,5-2 рази, ніж кориця сорту КВВС.
Країна-виробник - Індонезія.
Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки.
Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік.
Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 50 г
Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 125 г
Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 250 г
Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 500 г
Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці
Геродот писав про великих птахів-фенікс, які збирають десь безцінні гілочки кориці і приносять їх в свої гнізда. І щоб здобути цю корицю, доводилося згодовувати птахам великі і важкі шматки м'яса, під вагою яких обрушувалися їх гнізда і дозволяли зібрати безцінну пряність.
Застосування кориці в кулінарії.
Кориця має солодкий, теплий, ні з чим не зрівняний, огортаючий пряний аромат і злегка пекучий терпкий солодко-пряний смак.
У західній кухні кориця - це в першу чергу пряність для кондитерських виробів і різних солодких страв і напоїв. Мелену корицю додають в тісто при випіканні печива, кексів, пряників, фруктових пирогів, млинців, у фруктові салати, сирні маси, молочні каші і солодкі плови, в муси, желе і варення, морозиво. Кориця - найкраща і популярна приправа для печених яблук і яблучних пирогів.
Ароматизують корицею компоти, лікери, пунші, гроги, вино і пиво. Паличка кориці прекрасно доповнить чорний чай, а щіпка меленої кориці - каву і шоколад.
У східній та азіатській кухнях кориця застосовується більш широко. Використовують її при приготуванні других страв з овочів і бобових, пловів, страв з м'яса і птиці, деяких супів (наприклад, харчо).
Кладуть корицю в заливну рибу, в маринади для овочів, грибів, м'яса, в соуси і кетчупи, в кефір і кисле молоко.
Особливо полюбляють корицю в індійській і китайській кухнях, де її додають в страви у великій кількості, а також в числені суміші прянощів - карі, масали та інші.
Входить кориця і в традиційні європейські суміші спецій, наприклад, з кориці, гвоздики, імбиру і мускатного горіха в рівних пропорціях. Додається ця суміш не тільки в кондитерські страви, а й страви з м'яса і дичини. Кориця добре поєднується з багатьма спеціями і включена в різні традиційні приправи і суміші прянощів. Наприклад, марокканська пряна суміш, що складається з кориці, чорного перцю, імбиру, куркуми і мускатного горіха. У Китайській кухні перевага надається касії - більш гострому різновиду кориці, яка входить в китайську суміш «п'ять спецій» (касія, гвоздика, сичуанський перець, бодян, фенхель в рівних частинах.
У харчовій промисловості корицю використовують для приготування ковбас, паштетів, пряного маринованого оселедця, консервів, соусів.
У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити мелену корицю КВВС преміум якості, а також інші натуральні прянощі, приправи, кондитерські добавки, сушені овочі, корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій за розумною ціною, що відповідає якості. Упаковка включена у вартість товару. Фото кориці преміум класу відповідає реальному продукту.
Кориця - одна з найдавніших спецій. Це кора тропічного вічнозеленого дерева родини лаврових. Традиційна кондитерська пряність, що, тим не менш, широко застосовується в багатьох несолодких стравах, особливо в східних кухнях. Добре поєднується з багатьма спеціями і входить до складу національних сумішей прянощів і приправ.
Детальніше дізнатися про характеристику кориці, як вона росте і використовується, про її хімічний склад, лікувальні властивості, користь і шкоду, про застосування в кулінарії і медицині можна в нашій статті в Енциклопедії спецій.
..