Гарбузова запіканка
Вам буде потрібно:
- 0,5 кг гарбуза
- 400 гр сиру (2 пачки)
- 1 яйце
- 1 склянка цукру
- 1 склянка борошна
- спеції: кунжут (1 ч.л.), кориця (пол ч.л.), цедра апельсина (1 ч.л.), куркума, імбир сухий мелений і білий мелений перець на кінчику ножа.
Гарбуз, нарізану кубиками, пробланшуйте. Викладіть в глибоку миску, додайте сир, яйце, цукор, борошно, прянощі, сіль і соду на кінчику ножа.
Збийте все міксером і вилийте в форму, попередньо посипану дрібної кукурудзяною крупою або панірувальними сухарями. Запікайте при 200 градусах не менше 40 хвилин.
рецепти зі спеціями, прянощами, приправами, гарбузова запіканка
Теги: імбир , кориця , кунжут , куркума , перець білий , цедра апельсина
Поділитись:
Связанные товары
Цедра апельсина 2x2
Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 50 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 125 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 250 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 500 г Розмір фракції 2x2 мм. Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити сушену дробленую цедру апельсина, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото цедри апельсина дрібної фракції відповідає реальному продукту. ..
Кориця цейлонська (кориця справжня) палички С4
Країна-виробник - Шрі-Ланка (Цейлон). Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Довжина паличок - 16+ см. Кориця цейлонська. Особливості та відмінності від інших видів кориці. З усіх видів кориці саме кориця цейлонська сорту Cinnamomum zeylanicum L. вважається найкращою, справжньою, істинною корицею. Для виготовлення "кориці справжньої" використовується тільки внутрішній тонкий шар кори. Трубочки цієї кориці, з товщиною шарів не більше 1 мм, крихкі і розсипчасті, такі що нагадують згорнутий в трубочку пергамент. Аромат цейлонської справжньої кориці дуже тонкий, ніжний, вишуканий і зачаровуючий, а смак солодкий і трохи пекучий. Серед усіх видів кориці цейлонська кориця містить найнижчу кількість кумарину - потенційно небезпечної для здоров'я речовини за умови вживання кориці в надмірній кількості. У цейлонської кориці його всього 0,02 г / кг, в касії ж - 2 г / кг. Саме цейлонська кориця рекомендується при цукровому діабеті для зниження рівня цукру в крові. Ви відкриєте для себе абсолютно новий аромат кориці! Кориця справжня має дуже тонкий, ніжний запах з тією зачаровуючою ноткою, зрівнятися з якою може тільки аромат справжньої ванілі, і від вдихання якого насилу можна відірватися! Використовуйте цю корицю в молотому вигляді, щоб насолодитися кожним грамом її аромату, і не переводьте її, кидаючи паличку в чай цілком, як багато хто любить робити. Змелюйте або розтирайте корицю в ступці перед вживанням, кришиться вона легко. Ця елітна пряність гідна елітного ставлення! Застосування кориці в кулінарії. Кориця має солодкий, теплий, ні з чим не зрівняний, огортаючий пряний аромат і злегка пекучий терпкий солодко-пряний смак. В західній кухні кориця - це в першу чергу пряність для кондитерських виробів і різних солодких страв і напоїв. Мелену корицю додають в тісто при випічці печива, кексів, пряників, фруктових пирогів, млинців, у фруктові салати, сирні маси, молочні каші і солодкі плови, в муси, желе і варення, морозиво. Кориця - найкраща і популярна приправа для печених яблук і яблучних пирогів. Ароматизують корицею компоти, лікери, пунші, гроги, вино і пиво. Паличка кориці прекрасно доповнить чорний чай, а щіпка меленої кориці - каву і шоколад. У східній та азіатській кухнях кориця застосовується ширше. Використовують її при приготуванні других страв з овочів і бобових, пловів, страв з м'яса і птиці, деяких супів (наприклад, харчо). Кладуть корицю в заливну рибу, в маринади для овочів, грибів, м'яса, в соуси і кетчупи, в кефір і кисле молоко. Особливо полюбляють корицю в індійській і китайській кухнях, де її додають в страви у великій кількості, а також в числені суміші прянощів - карі, масали і інші. Входить кориця і в традиційні європейські суміші спецій, наприклад, з кориці, гвоздики, імбиру і мускатного горіха в рівних пропорціях. Додається ця суміш не тільки в кондитерські страви, а й в страви з м'яса і дичини. Кориця добре поєднується з багатьма спеціями і входить в різні традиційні приправи і суміші прянощів. Наприклад, марокканська пряна суміш, що складається з кориці, чорного перцю, імбиру, куркуми і мускатного горіха. В китайській кухні перевага надається касії- гострішому різновиду кориці, яка входить в китайську суміш «п'ять спецій» (касія, гвоздика, сичуанський перець, бодян, фенхель в рівних частинах). В харчовій промисловості корицю використовують для приготування ковбас, паштетів, пряного маринованого оселедця, консервів, соусів. Особливості застосування кориці в паличках (трубочках). Трубочки кориці дуже зручні для ароматизації чаїв, компотів, гарячого вина (глінтвейну) та інших напоїв. Мелена кориця зробить напій каламутним, киселеподібним. Однак палички попередньо краще подробити на дрібніші частини, щоб вони краще віддавали свій смак і аромат. Аналогічним чином їх можна додавати в маринади, варення та інші страви, прозорість яких потрібно зберегти. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити справжню натуральну цейлонську корицю зі Шрі Ланки в нашому інтернет-магазині спецій, прянощів, приправ і кондитерських добавок за розумною ціною, що відповідає якості. Упаковка включена у вартість товару. Фото паличок кориці цейлонської відповідає реальному продукту. Кориця - одна з найдавніших спецій. Це кора тропічного вічнозеленого дерева родини лаврових. Традиційна кондитерська пряність, що, тим не менш, широко застосовується в багатьох несолодких стравах, особливо в східних кухнях. Добре поєднується з багатьма спеціями і входить до складу національних сумішей прянощів і приправ. Детальніше дізнатися про характеристику кориці, як вона росте і використовується, які види і сорти кориці існують, про її хімічний склад, лікувальні властивості, користь і шкоду, про застосування кориці в кулінарії і медицині можна в нашій статті в Енциклопедії спецій. ..
Куркума мелена в/г
Країна-виробник - Індія. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 60 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 150 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 300 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 600 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити мелену куркуму вищого гатунку, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото меленої куркуми відповідає реальному продукту. ..
Кунжут білий
Країна-виробник - Індія. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 60 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 150 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 300 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 600 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити білий кунжут, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото білого кунжуту відповідає реальному продукту. ..
Імбир мелений в/г
Країна-виробник - Нігерія. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 50 г. Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 125 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 250 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 500 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити мелений імбир вищого гатунку, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото меленого імбиру відповідає реальному продукту. ..
Кориця мелена в/г
Країна-виробник - Індонезія. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 55 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 135 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 270 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 540 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці Араби, що привозили в давнину корицю на захід, зберігали її походження в суворій таємниці і огортали його безліччю міфів, охороняючи таким чином місця її походження, підігріваючи до кориці містичний інтерес і піднімаючи ціни на неї. Застосування кориці в кулінарії. Кориця має солодкий, теплий, ні з чим не зрівняний пряний аромат, що огортає, і злегка пекучий терпкий солодко-пряний смак. У західній кухні кориця - це в першу чергу пряність для кондитерських виробів і різних солодких страв і напоїв. Мелену корицю додають в тісто при випічці печива, кексів, пряників, фруктових пирогів, млинців, у фруктові салати, сирні маси, молочні каші і солодкі плови, в муси, желе і варення, морозиво. Кориця - найкраща і популярна приправа для печених яблук і яблучних пирогів. Ароматизують корицею компоти, лікери, пунші, гроги, вино і пиво. Паличка кориці прекрасно доповнить чорний чай, а щіпка меленої кориці - каву і шоколад. У східній та азіатській кухнях кориця застосовується ширше. Використовують її при приготуванні других страв з овочів і бобових, пловів, страв з м'яса і птиці, деяких супів (наприклад, харчо). Кладуть корицю в заливану рибу, в маринади для овочів, грибів, м'яса, в соуси і кетчупи, в кефір і кисле молоко. Особливо улюбленою є кориця в індійській і китайській кухнях, де її додають в страви у великій кількості, а також в числені суміші прянощів - карі, масали та інші. Входить кориця і в традиційні європейські суміші спецій, наприклад, суміш з кориці, гвоздики, імбиру і мускатного горіха в рівних пропорціях. Додається ця суміш не тільки в кондитерські страви, а й в страви з м'яса і дичини. Кориця добре поєднується з багатьма спеціями і входить в різні традиційні приправи і суміші прянощів. Наприклад, мароканська пряна суміш, що складається з кориці, чорного перцю, імбиру, куркуми і мускатного горіха. У китайській кухні перевага віддається касії - більш гострому різновиду кориці, яка входить в китайську суміш «п'ять спецій» (касія, гвоздика, сичуаньській перець, бодян, фенхель в рівних частинах). В харчовій промисловості корицю використовують для приготування ковбас, паштетів, пряних маринованих оселедців, консервів, соусів. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити мелену корицю вищого гатунку, а також інші натуральні прянощі, приправи і кондитерські добавки в нашому інтернет-магазині спецій за розумною ціною, що відповідає якості. Упаковка включена у вартість товару. Фото кориці відповідає реальному продукту. Кориця - одна з найдавніших спецій. Це кора тропічного вічнозеленого дерева родини лаврових. Традиційна кондитерська пряність, що водночас широко застосовується в багатьох несолодких стравах, особливо в східних кухнях. Добре поєднується з багатьма спеціями і входить до складу національних сумішей прянощів і приправ. Детальніше дізнатися про характеристику кориці, як вона росте і використовується, про її хімічний склад, лікувальні властивості, користь і шкоду, про застосування в кулінарії і медицині можна в нашій статті в Енциклопедії спецій. ..
Кориця мелена преміум КВВС
Кориця з дуже насиченим пряним ароматом і солодким, трохи пекучим смаком. Близька по аромату і смаку до кориці цейлонської справжньої. Виготовляється із шматочків кори, очищених від залишків деревини, і поділяється на два сорти - КАВС і КВВС в залежності від того, який шар кори використовується, і, відповідно, скільки ефірних масел містить кориця. Сорт КАВС багатший ефірними маслами в 1,5-2 рази, ніж кориця сорту КВВС. Країна-виробник - Індонезія. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 50 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 125 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 250 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 500 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці Геродот писав про великих птахів-фенікс, які збирають десь безцінні гілочки кориці і приносять їх в свої гнізда. І щоб здобути цю корицю, доводилося згодовувати птахам великі і важкі шматки м'яса, під вагою яких обрушувалися їх гнізда і дозволяли зібрати безцінну пряність. Застосування кориці в кулінарії. Кориця має солодкий, теплий, ні з чим не зрівняний, огортаючий пряний аромат і злегка пекучий терпкий солодко-пряний смак. У західній кухні кориця - це в першу чергу пряність для кондитерських виробів і різних солодких страв і напоїв. Мелену корицю додають в тісто при випіканні печива, кексів, пряників, фруктових пирогів, млинців, у фруктові салати, сирні маси, молочні каші і солодкі плови, в муси, желе і варення, морозиво. Кориця - найкраща і популярна приправа для печених яблук і яблучних пирогів. Ароматизують корицею компоти, лікери, пунші, гроги, вино і пиво. Паличка кориці прекрасно доповнить чорний чай, а щіпка меленої кориці - каву і шоколад. У східній та азіатській кухнях кориця застосовується більш широко. Використовують її при приготуванні других страв з овочів і бобових, пловів, страв з м'яса і птиці, деяких супів (наприклад, харчо). Кладуть корицю в заливну рибу, в маринади для овочів, грибів, м'яса, в соуси і кетчупи, в кефір і кисле молоко. Особливо полюбляють корицю в індійській і китайській кухнях, де її додають в страви у великій кількості, а також в числені суміші прянощів - карі, масали та інші. Входить кориця і в традиційні європейські суміші спецій, наприклад, з кориці, гвоздики, імбиру і мускатного горіха в рівних пропорціях. Додається ця суміш не тільки в кондитерські страви, а й страви з м'яса і дичини. Кориця добре поєднується з багатьма спеціями і включена в різні традиційні приправи і суміші прянощів. Наприклад, марокканська пряна суміш, що складається з кориці, чорного перцю, імбиру, куркуми і мускатного горіха. У Китайській кухні перевага надається касії - більш гострому різновиду кориці, яка входить в китайську суміш «п'ять спецій» (касія, гвоздика, сичуанський перець, бодян, фенхель в рівних частинах. У харчовій промисловості корицю використовують для приготування ковбас, паштетів, пряного маринованого оселедця, консервів, соусів. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити мелену корицю КВВС преміум якості, а також інші натуральні прянощі, приправи, кондитерські добавки, сушені овочі, корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій за розумною ціною, що відповідає якості. Упаковка включена у вартість товару. Фото кориці преміум класу відповідає реальному продукту. Кориця - одна з найдавніших спецій. Це кора тропічного вічнозеленого дерева родини лаврових. Традиційна кондитерська пряність, що, тим не менш, широко застосовується в багатьох несолодких стравах, особливо в східних кухнях. Добре поєднується з багатьма спеціями і входить до складу національних сумішей прянощів і приправ. Детальніше дізнатися про характеристику кориці, як вона росте і використовується, про її хімічний склад, лікувальні властивості, користь і шкоду, про застосування в кулінарії і медицині можна в нашій статті в Енциклопедії спецій. ..
Перець білий горошок
Країна-виробник - В'єтнам. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 70 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 175 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 350 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 700 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці Протягом своєї історії перець часто оцінювався як рівний або навіть дорожче золота. Застосування білого перцю в кулінарії. Білий перець багато в чому застосовується так само, як і чорний, проте має більш тонкий смак і аромат і менш пекучий, і цінується дорожче, ніж чорний перець. Що стосується саме запаху білого перцю, то він відрізняється своєрідною пікантністю, яка виключає його застосування в солодких кондитерських виробах і напоях. Важливо! З власного досвіду маємо зазначити, що ця своєрідна пікантність аромату білого перцю подобається не всім, і зустрічаються люди, які взагалі не сприймають цей запах, їм він смердить. Сприйняття запахів - дуже індивідуальна річ. Тому якщо Ви ще не стикалися з цією пряністю, радимо для початку взяти на пробу невелику кількість білого перцю. Як це буває з багатьма прянощами, змішуючись з ароматом основної страви і інших спецій, запах білого перцю набуває гармонійності і додає страві свою родзинку. У білого перцю є сфера застосування, для якої він підходить найкраще. В першу чергу він використовується для риби і морепродуктів, для виробів з м'яса і м'ясного фаршу, для соусів (особливо для соусів на основі м'ясного бульйону), для свіжих салатів. Якщо білий перець Вам не підходить і чимось потрібно замінити його в рецепті - візьміть зелений перець. Він володіє тонким ніжним ароматом і м'якою пекучістю, і набагато краще гармонує з тими ж рибними стравами і свіжими салатами, ніж чорний перець. Однак чорний перець також цілком може служити заміною білому перцю. Білий перець добре поєднується з іншими спеціями і пряними травами. Зберігати білий перець краще в цілому вигляді і змелювати перед вживанням. Суміші, до складу яких входить білий перець, також не повинні зберігатися довго. Оскільки в меленому вигляді аромат білого перцю випаровується швидше, а при довгому зберіганні видозмінюється, набуваючи неприємного відтінку. Білий перець - одна з тих прянощів, яку особливо рекоменовано використовувати свіжозмеленою. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити перець білий горошок, а також інші натуральні спеції, прянощі, приправи, кондитерські добавки, сушені овочі високої якості в нашому інтернет-магазині спецій за розумною ціною. Упаковка включена у вартість товару. Фото білого перцю в продажу відповідає реальному продукту. Білий перець - це не окремий вид перцю, а плоди тієї ж деревовидної ліани, відомої нам як перець чорний (Piper nigrum L). Тільки зібрані плоди в зрілому стані і звільнені від верхньої оболонки. Детальніше почитати опис білого перцю, про його властивості та характеристики, як він росте і як виробляється, про його користь, який у нього хімічний склад, для чого застосовується в кулінарії і чим відрізняється від чорного можна в нашій статті в Енциклопедії спецій . ..