Товстолобик запечений з травами, часником і гірчицею
Автор: Лариса Полищук, г. Киев Дата: 04.02.2014 Просмотров: 8853 Комментарии : 0
Вам буде потрібно (на 2 порції):
- товстолобик (1 кг або більше)
- свіжа цибуля
- лимон
- сіль
- трави і прянощі: розмарин, естрагон, сухий часник, гірчиця
Багато даремно обходять стороною річкову рибу. При вмілому підході товстолобик може бути неймовірно смачним.
Не перетворюйте приготування риби на тортури - купіть очищену рибу, нарізану на стейки (наприклад, в Сільпо).
Це не набагато дорожче риби цілої (22 грн. За кг очищеної риби).
Дві обов'язкові умови:
1. Рукав для запікання
2. Рибу потрібно купити заздалегідь, щоб замаринувати.
приготування:
1. Рибу помити і обсушити. Посолити, змастити гірчицею і посипати сухим часником, естрагоном і розмарином.
2. У черево риби покласти кільця цибулі і гуртки лимона.
3. Залишити рибу в холодильнику на ніч.
4. Потім рибу покласти в рукав для запікання (рекомендую від ТМ «Дрібниці життя») і готувати близько години в духовці.
5. За 5 хвилин до готовності рукав розрізати і запікати в такому вигляді, щоб риба стала золотистою.
Білосніжна м'якоть товстолобика, апетитний вигляд риби і хвилюючий аромат, що доноситься з кухні - ваші рідні не встоять перед спокусою спробувати таку рибу.
рецепти зі спеціями, прянощами, приправами, травами, риба товстолобик в духовці