мариновані опеньки
1. Перебираємо гриби, очищаємо їх від сміття. Опеньки дуже сильно уварюються, так що навіть великі гриби можна не різати на частини.
2. Замочуємо опеньки в холодній воді на півгодини-годину, щоб з них отлип все дрібне сміття і земля. Потім добре промиваємо і викладаємо в каструлю.
3. Я не прихильник виварювання грибів в декількох водах. Якщо це хороші їстівні гриби, а не умовно їстівні, які потрібно довго вимочувати, виварювати, вистоювати і т.д., то навіщо так над ними знущатися. Отрут в них немає, а з цими першими водами весь основний смак і аромат піде. Тому я проварюю гриби в одній воді.
Заливати опеньки водою повністю не потрібно, тільки трохи на денце для початку. При нагріванні вони пустять сік, сядуть, і в каструлю можна буде довантажити ще і ще грибів, в 3 рази більше, ніж їх входить туди спочатку, і в підсумку вони будуть варитися як би у власному соку.
4. Проварюємо гриби 15-20 хвилин в киплячій воді.
5. Тепер додаємо сіль, цукор і спеції в такій пропорції:
На 2 л. грибів (вже наших варених):
- 2 ст. л солі (можна за смаком)
- 1-1,5 ст. л. цукру (за смаком)
- 0,5-1 ч.л. перцю чорного горошку (хто любить більше, хто менше)
- 10 горошин перцю запашного
- 0,5 ч.л. коріандру горошком
- 5-7 штучок гвоздики (пряність сильна, важливо не переборщити, особисто мені не хочеться перебивати аромат грибів зайвим ароматом гвоздики)
- 5 листочків лаврового листа
- 1 ч.л. кореня хрону, який додасть нашим грибам хрумкость і пружність
- 0,3 ч.л. насіння кропу
- кілька невеликих шматочків палички кориці, десь на 0,3 ч.л.
- кілька шматочків мускатного горіха (десь 1 / 4-1 / 2 його частина залежно від розміру)
- 3 зубчики часнику, порізаного великими шматками
Поєднання спецій для маринаду може бути різним, можна погратися зі смаками з різними видами грибів. У рецептах з маринованими маслятами і дощовиками буде трохи інший набір спецій.
6. Проварюємо гриби в маринаді зі спеціями ще 10 хвилин.
7. Знімаємо з вогню, виловлюємо лавровий лист, додаємо 4-5 ложок оцту (я додаю 4).
8. Розливаємо гриби по банках. Я гриби не стерилізують і не заходить. Не люблю зайвих термічних обробок, до того ж в загорнених грибах без доступу повітря є ризик розвитку ботулізму. Тому коли гриби в банках охолонуть, я наливаю поверх них трохи рослинного масла, щоб покрило, накриваю банки пергаментним папером і зав'язую мотузкою. І на холод - в холодильник або льох.
Через 4-5 днів мариновані гриби вже можна їсти.
рецепти зі спеціями, прянощами, приправами, мариновані гриби опеньки швидко без стерилізації
Теги: гвоздика , коріандр , кориця , лавровий лист , мускатний горіх , перець духмяний , перець чорний , кріп насіння , хрін корінь , сіль
Поділитись:
Связанные товары
Мускатний горіх цілий
Країна-виробник - Індонезія. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 50 г. Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 125 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 250 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 500 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити мускатний горіх цілий, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото мускатного горіха відповідає реальному продукту. ..
Кріп насіння
Країна-виробник - Індія. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 50 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 125 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 250 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 500 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити насіння кропу, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото насіння кропу відповідає реальному продукту. Кріп - одна з тих небагатьох пряних трав з яскраво вираженим ароматом, яка відома у нас кожній господині і є на кожній кухні. Пряність, застосування якої в кулінарії і медицині надзвичайно широке. Культивується в багатьох країнах по всьому світу. Детальніше дізнатися про кріп, його походження, властивості та застосування можна в нашій статті в Енциклопедії спецій . ..
Перець духмяний горошок
Країна-виробник - Мексика. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 40 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 100 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 200 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 400 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці Дерева піменти лікарської, плодами якої є духмяний перець, можуть досягати у висоту 20-ти метрів. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити перець духмяний горошок, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото запашного перцю відповідає реальному продукту. Перець духмяний - плоди вічнозеленого дерева родини миртових піменти лікарської. Це дуже сильна і яскрава пряність, що нагадує поєднання запахів чорного перцю, мускатного горіха, гвоздики і кориці, і одна з найпоширеніших. Невеликої його дещиці досить, щоб змінити смак і запах страви. Детальніше дізнатися про духмяний перець, його походження, властивості та застосування можна в нашій статті в Енциклопедії спецій . ..
Перець чорний горошок подвійного очищення
Перець чорний горошок вищого гатунку. Тільки цілі повні горошини перцю, очищені від лушпиння, гілочок, домішок і недорозвинених плодів. Країна-виробник - В'єтнам. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 50 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 125 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 250 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 500 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці За часів королеви Єлизавети кожне зерно перцю продавалося індивідуально, і охоронці в Лондонських доках тримали свої кишені зашитими, щоб ніхто не міг вкрасти жодного зерна. Застосування чорного перцю в кулінарії. Чорний перець - сама універсальна і відома всім приправа на нашій кухні, яка додається практично в усі страви, за винятком солодких, і яка прекрасно поєднується з іншими прянощами. Він також застосовується в усіх галузях харчової промисловості, в тому числі і в кондитерському виробництві, входячи до складу «сухих парфумів». У низці країн чорний перець додається в деякі види печива або пряників, рецепти яких полюбилися вже і у нас, в шоколад, а на Сході ним приправляють чай, каву і деякі коктейлі. Чорний перець має сильний строгий пряний аромат з холодними нотками і пекучий гіркий смак. Загострює смак їжі, робить його більш шляхетним. Чорний перець горошок застосовується переважно для приготування перших страв, соусів, маринадів, алкогольних напоїв. Чорний перець, як і будь-яку пряність, краще зберігати в цілісному вигляді і змелювати безпосередньо перед вживанням. Таким чином в перці краще збережуться летючі ефірні олії, а смак і запах свіжозмеленого перцю буде більш інтенсивним. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити перець чорний горошок вищої якості на вагу, а також інші натуральні спеції, прянощі, приправи, кондитерські добавки та інші корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій за розумною ціною, що відповідає якості. Упаковка включена у вартість товару. Фото чорного перцю в продажу відповідає реальному продукту. Перець чорний - недостиглі висушені плоди деревовидної ліани сімейства перцевих, що мають пекучий смак. Сама універсальна приправа на нашій кухні. Залежно від того, на якій фазі дозрівання зібрані плоди, і якій обробці вони піддавалися, перці поділяють на чорний, білий, зелений і червоний (не плутати з рожевим). Детальніше дізнатися про чорний перець, його походження і характеристики, вирощування, хімічний склад, про різновиди і способи заготовки перцю, про його корисні і лікувальні властивості, застосування в кулінарії, медицині і косметології можна в нашій статті в Енциклопедії спецій. ..
Коріандр горошок Україна
Країна-виробник - Україна. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 35 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 85 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 170 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 340 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці Під час фестивалів римляни розкидали підсолоджені зерна коріандру. Часто зерна розламувалися навпіл і сипалися дощем насіннин на натовп. Вважається, що так виникло конфеті. Застосування коріандру в кулінарії. Насіння коріандру має приємний пряний солодкуватий аромат і смак з деревними нотками. Коріандр сміливо можна назвати найуніверсальнішою і широко росповсюдженою пряністю для несолодких страв, базою і основою багатьох приправ, паличкою-рятівницею і незамінним інгредієнтом для приготування безлічі кулінарних виробів. Меленим коріандром ароматизують страви з риби і м'яса, супи, сири, ковбаси, страви з бобових, буряка, моркви і капусти, різні соуси (сацибелі, ткемалі), додають в аджику, в кисломолочні вироби. Коріандр широко використовується у вигляді добавки в кондитерській промисловості при випічці хліба і кондитерських виробів, вживається для виготовлення льодяників і мармеладу, сиропів і фруктових мусів. Зацукровані зерна коріандру є знаменитими східними солодощами. Цілі зерна коріандру додають в маринади для консервації і засолювання риби, овочів і грибів, для квашення капусти. У промисловості коріандр є обов'язковою приправою при виробництві ковбас, м'ясних і рибних консервів, сирів, солінь. Мелений коріандр входить в числені суміші прянощів, як в східні, так і в європейські, прекрасно поєднуючись з іншими спеціями і травами. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити ціле насіння коріандру, а також свіжі і якісні прянощі і приправи в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото коріандру відповідає реальному продукту. Коріандр - загальносвітова пряність, шанована в кухнях різних країн на всіх континентах. Зелень його відома як пряність під назвою кінза. Насіння коріандру має приємний солодкуватий аромат з деревними нотками. Широко застосовується як в кулінарії, так і в медицині, маючи багато властивостей, важливих для здоров'я. Детальний опис і характеристику, що це таке коріандр, де і як вирощується, який у нього хімічний склад, корисні і лікувальні властивості, де використовується, про застосування коріандру в кулінарії і медицині можна дізнатися в нашій статті в Енциклопедії спецій. ..
Сіль гімалайська рожева (середнього помолу)
Країна-виробник - Індія-Пакистан. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - необмежений. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 120 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 300 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 600 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 1200 г Помол середньої фракції 0,5-1 мм. Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці Гімалайська рожева сіль містить за різними даними від 82 до 92 мікроелементів. Зміст Застосування гімалайської рожевої солі в кулінарії. Відмінність рожевої гімалайської солі від звичайної кухонної, і чим вона краща для їжі. Як відрізнити підробку від справжньої рожевої солі. Рожева і чорна гімалайські солі. Застосування гімалайської рожевої солі в кулінарії. Рожева сіль має свій індивідуальний смак і аромат. Її насичений смак прекрасно доповнить смак самих страв, в тому числі сирих страв і салатів. Аромат рожевої солі не має специфічних відтінків, як, наприклад, у чорній солі, тому може застосовуватися в будь-яких стравах без обмежень. У складі рожевої солі, багатої мікроелементами, вміст безпосередньо хлориду натрію менше, ніж в кухонної солі. Тому рожева сіль вважається менш шкідливою, ніж кухонна сіль, але при цьому вона володіє і корисними властивостями для організму. Це робить рожеву сіль ідеальним замінником кухонної солі, особливо для любителів солоненького, які при цьому піклуються про своє здоров'я. Видобуток гімалайської солі ведеться ручним способом, вона не піддається процесам нагрівання і рафінування, тому зберігає всі необхідні для організму людини корисні речовини. А колоїдна структура солі робить їх добре засвоюваними в організмі на клітинно-мембранному рівні. Відмінність рожевої гімалайської солі від звичайної кухонної, і чим вона краща для їжі. Рожева сіль смачніше. По впливу на смакові рецептори смак рожевої солі відчувається як більш насичений, багатий, з присмаком моря. У той час як смак кухонної солі відчувається як «прісний», якщо можна так сказати про солі. Ця різниця відчувається в страві. Оскільки в порівнянні з кухонною сіллю солоність рожевої гімалайської солі здається більш насиченою, солити нею потрібно менше. Рожева сіль багата мікроелементами, до 92. Тоді як в кухонної солі їх тільки два - натрій і хлор. Рожева і кухонна солі мають різну кристалічну структуру. При цьому рожева сіль легко засвоюється організмом при вживанні в їжу, регулюючи водно-сольовий баланс і не викликаючи набряклості. Як відрізнити підробку від справжньої рожевої солі. Нам не доводилося мати справу з підробками, тому ми не можемо сказати, за якими ознаками відрізнити саме підробку. Але ми можемо сказати, які відмінні ознаки має справжня харчова гімалайська сіль. Колір і неоднорідність. Гімалайська рожева сіль неоднорідна за кольором і має ряд відтінків від персикового до рожевого різного ступеня насиченості. Це добре видно на великих шматках солі, і це також помітно на кристалах солі різного ступеня помолу. Також в солі помітні включення мінералів. Колір і розмір помолу. Чим дрібніше помол - тим в своїй масі сіль світліше. Рожева сіль дуже дрібного помолу типу екстра буде виглядати практично білою з легким пастельно-рожевим відтінком. Для пояснення причини цього відішлемо Вас до інформації про фізичні властивості заломлення світла, яку Ви можете знайти самостійно. Рожева сіль забарвлює воду. Рожева сіль забарвлює воду. Так і має бути. Ті мінерали, які надають рожевий колір солі, надають той самий колір і воді. До того ж, розчин гімалайської солі мутнуватий за рахунок тих само неорганічних природних мінеральних домішок. Якщо сольовий розчин відстояти якийсь час, ці домішки утворюють осад на дні, а верхній шар розчину солі стане прозорим. Смак і запах. Справжня гімалайська рожева сіль має ледь вловимий запах моря і насичений смак, що нагадує смак моря, але нейтральний, приємний, без відчуття присмаку якоїсь хімії. Рожева і чорна гімалайські солі. Рожева і чорна сіль мають спільну природу і історію виникнення. Обидві ці солі утворилися 250 мільйонів років тому в період формування Гімалайських гір і висихання древніх морівю Процес цей супроводжувався вулканічною активністю, поклади солі змішувалися з магмою, отримуючи свій унікальний мінеральний склад і колір. Рожева і чорна сіль видобуваються в різних родовищах Гімалаїв і мають дещо відмінний хімічний склад і властивості. Великі кристали і шматки чорної солі, яку також називають кала намак, мають буро-чорний колір. Мелена ж чорна сіль на вигляд брудно-рожевого кольору, при намоканні темніє. У той же час кристали рожевої гімалайської солі мають саме рожевий колір, а в молотому вигляді рожева сіль стає майже білою, з легким кремовим рожевим відтінком. Відмітна риса чорної солі - насиченість сірководнем, що надає їй яскраво-виражений яєчний запах. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити справжню Гімалайську рожеву сіль середнього помолу, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото гімалайської солі відповідає реальному продукту. Гімалайська рожева сіль - чиста природно-кристалічна нерафінована сіль рожевого кольору, яка не містить брудних домішок, що утворилася в глибині Гімалайських гір 250 мільйонів років тому. Рожева сіль містить за різними даними від 82 до 92 мікроелементів. Детальніше почитати опис гімалайської рожевої солі, дізнатися про її хімічний склад і властивості, про застосування в косметології і для лікування, які в неї користь і шкода, і як її правильно використовувати можна в нашій статті в Енциклопедії спецій . ..
Кориця палички некондиція
Палички з естетичними недоліками: з явними зовнішніми дефектами кори, з надломами, деякі товсті. Продаються з уцінкою. Країна-виробник - В'єтнам. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Довжина паличок кориці - 8 см. Вид кориці - в'єтнамська касія. Застосування кориці в кулінарії. Кориця має солодкий, теплий, ні з чим не зрівняний, огортаючий пряний аромат і злегка пекучий терпкий солодко-пряний смак. У західній кухні кориця - це в першу чергу пряність для кондитерських виробів і різних солодких страв і напоїв. Мелену корицю додають в тісто при випічці печива, кексів, пряників, фруктових пирогів, млинців, у фруктові салати, сирні маси, молочні каші і солодкі плови, в муси, желе і варення, морозиво. Кориця - найкраща і популярна приправа для печених яблук і яблучних пирогів. Ароматизують корицею компоти, лікери, пунші, гроги, вино і пиво. Паличка кориці прекрасно доповнить чорний чай, а щіпка меленої кориці - каву і шоколад. У східній та азіатської кухнях кориця застосовується більш широко. Використовують її при приготуванні других страв з овочів і бобових, пловів, страв з м'яса і птиці, деяких супів (наприклад, харчо). Кладуть корицю в заливну рибу, в маринади для овочів, грибів, м'яса, в соуси і кетчупи, в кефір і кисле молоко. Особливо полюбляють корицю в індійській і китайській кухнях, де її додають в страви у великій кількості, а також в числені суміші прянощів - карі, масали і інші. Входить кориця і в традиційні європейські суміші спецій, наприклад, з кориці, гвоздики, імбиру і мускатного горіха в рівних пропорціях. Додається ця суміш не тільки в кондитерські страви, а й в страви з м'яса і дичини. Кориця добре поєднується з багатьма спеціями і входить в різні традиційні приправи і суміші прянощів. Наприклад, марокканська пряна суміш, що складається з кориці, чорного перцю, імбиру, куркуми і мускатного горіха. У китайській кухні перевага надається касії - гострішому різновиду кориці, яка входить в китайську суміш «п'ять спецій» (касія, гвоздика, сичуанській перець, бодян, фенхель в рівних частинах). У харчовій промисловості корицю використовують для приготування ковбас, паштетів, пряного маринованого оселедця, консервів, соусів. Особливості застосування кориці в паличках (трубочках). Трубочки кориці дуже зручні для ароматизації чаїв, компотів, гарячого вина (глінтвейну) та інших напоїв. Мелена кориця зробить напій каламутним, киселеподібним. Однак палички попередньо краще подробити на більш дрібні частини, щоб вони краще віддавали свій смак і аромат. Аналогічним чином їх можна додавати в маринади, варення та інші страви, прозорість яких потрібно зберегти. В домашніх умовах змелювати в порошок палички кориці досить складно, тому мелену корицю рекомендуємо купувати вже готову, у нас вона чудової якості. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити трубочки кориці, а також інші види кориці та інші натуральні прянощі, приправи, кондитерські добавки, суперфуди в нашому інтернет-магазині спецій за розумною ціною, що відповідає якості. Упаковка включена у вартість товару. Фото трубочок кориці відповідає реальному продукту. Кориця - одна з найдавніших спецій. Це кора тропічного вічнозеленого дерева родини лаврових. Традиційна кондитерська пряність, що, тим не менш, широко застосовується в багатьох несолодких стравах, особливо в східних кухнях. Добре поєднується з багатьма спеціями і входить до складу національних сумішей прянощів і приправ. Детальніше дізнатися про характеристику кориці, як вона росте і використовується, які види і сорти кориці існують, про її хімічний склад, лікувальні властивості, користь і шкоду, про застосування кориці в кулінарії і медицині можна в нашій статті в Енциклопедії спецій. ..
Гвоздика ціла
Країна-виробник - Мадагаскар. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 35 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 85 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 170 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 340 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити цілу гвоздику, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото прянощі гвоздика відповідає реальному продукту. ..
Сіль гімалайська рожева шматочки
Країна-виробник - Індія-Пакистан. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - необмежений. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 120 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 300 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 600 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 1200 г Велика фракція 3-5 мм c домішкою більш дрібної. Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці Гімалайська рожева сіль легко засвоюється організмом і нормалізує його водно-сольовий баланс. Зміст Застосування гімалайської рожевої солі в кулінарії. Відмінність рожевої гімалайської солі від звичайної кухонної, і чим вона краща для їжі. Як відрізнити підробку від справжньої рожевої солі. Рожева і чорна гімалайські солі. Застосування гімалайської рожевої солі в кулінарії. Рожева сіль має свій індивідуальний смак і аромат. Її насичений смак прекрасно доповнить смак самих страв, в тому числі сирих страв і салатів. Аромат рожевої солі не має специфічних відтінків, як, наприклад, у чорної солі, тому може застосовуватися в будь-яких стравах без обмежень. У складі рожевої солі, багатої мікроелементами, вміст безпосередньо хлориду натрію менше, ніж в кухонній солі. Тому рожева сіль вважається менш шкідливою, ніж кухонна сіль, але при цьому вона володіє і корисними властивостями для організму. Це робить рожеву сіль ідеальним замінником кухонної солі, особливо для любителів солоненького, які при цьому піклуються про своє здоров'я. Видобуток гімалайської солі ведеться ручним способом, вона не піддається процесам нагрівання і рафінування, тому зберігає всі необхідні для організму людини корисні речовини. А колоїдна структура солі робить їх добре засвоюваними в організмі на клітинно-мембранному рівні. Відмінність рожевої гімалайської солі від звичайної кухонної, і чим вона краща для їжі. Рожева сіль смачніше. По впливу на смакові рецептори смак рожевої солі відчувається як більш насичений, багатий, з присмаком моря. У той час як смак кухонної солі відчувається як «прісний», якщо можна так сказати про солі. Ця різниця відчувається в страві. Оскільки в порівнянні з кухонною сіллю солоність рожевої гімалайської солі здається більш насиченою, солити нею потрібно менше. Рожева сіль багата мікроелементами, до 92. Тоді як в кухонній солі їх тільки два - натрій і хлор. Рожева і кухонна солі мають різну кристалічну структуру. При цьому рожева сіль легко засвоюється організмом при вживанні в їжу, регулюючи водно-сольовий баланс і не викликаючи набряклості. Як відрізнити підробку від справжньої рожевої солі. Нам не доводилося мати справу з підробками, тому ми не можемо сказати, за якими ознаками відрізнити саме підробку. Але ми можемо сказати, які відмінні ознаки має справжня харчова гімалайська сіль. Колір і неоднорідність. Гімалайська рожева сіль неоднорідна за кольором і має ряд відтінків від персикового до рожевого різного ступеня насиченості. Це добре видно на великих шматках солі, і це також помітно на кристалах солі різного ступеня помолу. Також в солі помітні включення мінералів. Колір і розмір помолу. Чим дрібніше помол - тим в своїй масі сіль світліше. Рожева сіль дуже дрібного помолу типу екстра буде виглядати практично білою з легким пастельно-рожевим відтінком. Для пояснення причини цього відішлемо Вас до інформації про фізичні властивості заломлення світла, яку Ви можете знайти самостійно. Рожева сіль забарвлює воду. Рожева сіль забарвлює воду. Так і має бути. Ті мінерали, які надають рожевий колір солі, надають той самий колір і воді. До того ж, розчин гімалайської солі мутнуватий за рахунок тих само неорганічних природних мінеральних домішок. Якщо сольовий розчин відстояти якийсь час, ці домішки утворюють осад на дні, а верхній шар розчину солі стане прозорим. Смак і запах. Справжня гімалайська рожева сіль має ледь вловимий запах моря і насичений смак, що нагадує смак моря, але нейтральний, приємний, без відчуття присмаку якоїсь хімії. Рожева і чорна гімалайські солі. Рожева і чорна сіль мають спільну природу і історію виникнення. Обидві ці солі утворилися 250 мільйонів років тому в період формування Гімалайських гір і висихання древніх морів Процес цей супроводжувався вулканічною активністю, поклади солі змішувалися з магмою, отримуючи свій унікальний мінеральний склад і колір. Рожева і чорна сіль видобуваються в різних родовищах Гімалаїв і мають дещо відмінний хімічний склад і властивості. Великі кристали і шматки чорної солі, яку також називають кала намак, мають буро-чорний колір. Мелена ж чорна сіль на вигляд брудно-рожевого кольору, при намоканні темніє. У той же час кристали рожевої гімалайської солі мають саме рожевий колір, а в молотом вигляді рожева сіль стає майже білою, з легким кремовим рожевим відтінком. Відмітна риса чорної солі - насиченість сірководнем, що надає їй яскраво-виражений яєчний запах. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити Гімалайську рожеву сіль шматочками, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото гімалайської солі відповідає реальному продукту. Гімалайська рожева сіль - чиста природно-кристалічна нерафінована сіль рожевого кольору, яка не містить брудних домішок, що утворилася в глибині Гімалайських гір 250 мільйонів років тому. Рожева сіль містить за різними даними від 82 до 92 мікроелементів. Детальніше почитати опис гімалайської рожевої солі, дізнатися про її хімічний склад і властивості, про застосування в косметології і для лікування, які в неї користь і шкода, і як її правильно використовувати можна в нашій статті в Енциклопедії спецій . ..
Кориця палички відібрані
Відібрані із загальної маси палички кориці без принципових зовнішніх дефектів, без лома, без дуже товстих (але між собою відрізняються по товщині). Країна-виробник - В'єтнам. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 25 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 65 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 130 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 260 г Довжина паличок кориці - 8 см. На 50 г доводиться в середньому 10 паличок кориці. Вид кориці - в'єтнамська касія. Геродот писав про великих птахів-фенікс, які збирають десь безцінні гілочки кориці і приносять їх в свої гнізда. І щоб здобути цю корицю, доводилося згодовувати птахам великі і важкі шматки м'яса, під вагою яких обрушувалися їх гнізда і дозволяли зібрати безцінну пряність. Застосування кориці в кулінарії. Кориця має солодкий, теплий, ні з чим не зрівняний, огортаючий пряний аромат і злегка пекучий терпкий солодко-пряний смак. У західній кухні кориця - це в першу чергу пряність для кондитерських виробів і різних солодких страв і напоїв. Мелену корицю додають в тісто при випічці печива, кексів, пряників, фруктових пирогів, млинців, у фруктові салати, сирні маси, молочні каші і солодкі плови, в муси, желе і варення, морозиво. Кориця - найкраща і популярна приправа для печених яблук і яблучних пирогів. Ароматизують корицею компоти, лікери, пунші, гроги, вино і пиво. Паличка кориці прекрасно доповнить чорний чай, а щіпка меленої кориці - каву і шоколад. У східній та азіатській кухнях кориця застосовується більш широко. Використовують її при приготуванні других страв з овочів і бобових, пловів, страв з м'яса і птиці, деяких супів (наприклад, харчо). Кладуть корицю в заливну рибу, в маринади для овочів, грибів, м'яса, в соуси і кетчупи, в кефір і кисле молоко. Особливо полюбляють корицю в індійській і китайській кухнях, де її додають в страви у великій кількості, а також в числені суміші прянощів - карі, масали та інші. Входить кориця і в традиційні європейські суміші спецій, наприклад, з кориці, гвоздики, імбиру і мускатного горіха в рівних пропорціях. Додається ця суміш не тільки в кондитерські страви, а й в страви з м'яса і дичини. Кориця добре поєднується з багатьма спеціями і входить в різні традиційні приправи і суміші прянощів. Наприклад, марокканська пряна суміш, що складається з кориці, чорного перцю, імбиру, куркуми і мускатного горіха. В Китайській кухні перевага надається касії - гострішому різновиду кориці, яка входить в китайську суміш «п'ять спецій» (касія, гвоздика, сичуанський перець, бодян, фенхель в рівних частинах). В харчовій промисловості корицю використовують для приготування ковбас, паштетів, пряного маринованого оселедця, консервів, соусів. Особливості застосування кориці в паличках (трубочках). Трубочки кориці дуже зручні для ароматизації чаїв, компотів, гарячого вина (глінтвейну) та інших напоїв. Мелена кориця зробить напій каламутним, киселеподібним. Однак палички попередньо краще подробити на дрібніші частини, щоб вони краще віддавали свій смак і аромат. Аналогічним чином їх можна додавати в маринади, варення та інші страви, прозорість яких потрібно зберегти. В домашніх умовах змелювати в порошок палички кориці досить складно, тому мелену корицю рекомендуємо купувати вже готову, у нас вона чудової якості. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити палички кориці, а також інші види кориці та інші натуральні прянощі, приправи, кондитерські добавки, сушені овочі в нашому інтернет-магазині спецій за розумною ціною, що відповідає якості. Упаковка включена у вартість товару. Фото паличок кориці відповідає реальному продукту. Кориця - одна з найдавніших спецій. Це кора тропічного вічнозеленого дерева родини лаврових. Традиційна кондитерська пряність, що, тим не менш, широко застосовується в багатьох несолодких стравах, особливо в східних кухнях. Добре поєднується з багатьма спеціями і входить до складу національних сумішей прянощів і приправ. Детальніше дізнатися про характеристику кориці, як вона росте і використовується, які види і сорти кориці існують, про її хімічний склад, лікувальні властивості, користь і шкоду, про застосування кориці в кулінарії і медицині можна в нашій статті в Енциклопедії спецій. ..
Хрін корінь сушений 3x5
Країна-виробник - Україна. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 30 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 75 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 150 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 300 г Дроблена фракція 3x5 мм Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити корінь хрону сушений подрібнений, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото сушеного кореня хрону відповідає реальному продукту. ..
Связанные статьи

мариновані дощовики
Мариновані дощовик - не найпоширеніший вид маринованих грибів. Але дощовики абсолютно не заслуговують частого до них зневаги. Це смачні, ароматні і поживні гриби, які можна варити, смажити і маринувати.
Детальніше

Мариновані маслюки, мариновані білі гриби
Мариновані маслюки, МАРИНОВАНІ БІЛІ ГРИБИ - маслюки і білі гриби, напевно, найцінніші і смачні з їстівних грибів. У маринованому вигляді вони теж просто смакота. Для їх заготівлі використовувався однаковий спосіб і набір прянощів, тому рецепт для них один.
Детальніше