мариновані опеньки
1. Перебираємо гриби, очищаємо їх від сміття. Опеньки дуже сильно уварюються, так що навіть великі гриби можна не різати на частини.
2. Замочуємо опеньки в холодній воді на півгодини-годину, щоб з них отлип все дрібне сміття і земля. Потім добре промиваємо і викладаємо в каструлю.
3. Я не прихильник виварювання грибів в декількох водах. Якщо це хороші їстівні гриби, а не умовно їстівні, які потрібно довго вимочувати, виварювати, вистоювати і т.д., то навіщо так над ними знущатися. Отрут в них немає, а з цими першими водами весь основний смак і аромат піде. Тому я проварюю гриби в одній воді.
Заливати опеньки водою повністю не потрібно, тільки трохи на денце для початку. При нагріванні вони пустять сік, сядуть, і в каструлю можна буде довантажити ще і ще грибів, в 3 рази більше, ніж їх входить туди спочатку, і в підсумку вони будуть варитися як би у власному соку.
4. Проварюємо гриби 15-20 хвилин в киплячій воді.
5. Тепер додаємо сіль, цукор і спеції в такій пропорції:
На 2 л. грибів (вже наших варених):
- 2 ст. л солі (можна за смаком)
- 1-1,5 ст. л. цукру (за смаком)
- 0,5-1 ч.л. перцю чорного горошку (хто любить більше, хто менше)
- 10 горошин перцю запашного
- 0,5 ч.л. коріандру горошком
- 5-7 штучок гвоздики (пряність сильна, важливо не переборщити, особисто мені не хочеться перебивати аромат грибів зайвим ароматом гвоздики)
- 5 листочків лаврового листа
- 1 ч.л. кореня хрону, який додасть нашим грибам хрумкость і пружність
- 0,3 ч.л. насіння кропу
- кілька невеликих шматочків палички кориці, десь на 0,3 ч.л.
- кілька шматочків мускатного горіха (десь 1 / 4-1 / 2 його частина залежно від розміру)
- 3 зубчики часнику, порізаного великими шматками
Поєднання спецій для маринаду може бути різним, можна погратися зі смаками з різними видами грибів. У рецептах з маринованими маслятами і дощовиками буде трохи інший набір спецій.
6. Проварюємо гриби в маринаді зі спеціями ще 10 хвилин.
7. Знімаємо з вогню, виловлюємо лавровий лист, додаємо 4-5 ложок оцту (я додаю 4).
8. Розливаємо гриби по банках. Я гриби не стерилізують і не заходить. Не люблю зайвих термічних обробок, до того ж в загорнених грибах без доступу повітря є ризик розвитку ботулізму. Тому коли гриби в банках охолонуть, я наливаю поверх них трохи рослинного масла, щоб покрило, накриваю банки пергаментним папером і зав'язую мотузкою. І на холод - в холодильник або льох.
Через 4-5 днів мариновані гриби вже можна їсти.
рецепти зі спеціями, прянощами, приправами, мариновані гриби опеньки швидко без стерилізації
Теги: гвоздика , коріандр , кориця , лавровий лист , мускатний горіх , перець духмяний , перець чорний , кріп насіння , хрін корінь , сіль
Поділитись:
Связанные товары
Связанные статьи
мариновані дощовики
Мариновані дощовик - не найпоширеніший вид маринованих грибів. Але дощовики абсолютно не заслуговують частого до них зневаги. Це смачні, ароматні і поживні гриби, які можна варити, смажити і маринувати.
Детальніше
Мариновані маслюки, мариновані білі гриби
Мариновані маслюки, МАРИНОВАНІ БІЛІ ГРИБИ - маслюки і білі гриби, напевно, найцінніші і смачні з їстівних грибів. У маринованому вигляді вони теж просто смакота. Для їх заготівлі використовувався однаковий спосіб і набір прянощів, тому рецепт для них один.
Детальніше