Пряний кекс на топленому маслі
Закриємо очі, відкусимо шматочок - і ось ми вже не вдома, на улюбленій затишній кухні, а на жвавій базарній вулиці середньовічної Бухари ... Цей соковитий і пишний кекс з тонким східним ароматом оцінять і завзяті ласуни, і любителі прянощів, і просто романтики!
Але для початку приготуємо інгредієнти:
- 300 гр борошна грубого помелу
- 100 гр топленого масла
- 1/2 л нежирного кефіру
- 300 гр цукру
- 1/2 склянки родзинок
- 1 ч.л. апельсинової цедри
- 1/2 ч.л. імбиру
- 1 ч.л. ванільного цукру
- 1/2 ч.л. кориці
- 1/3 ч.л. меленої гвоздики
- 1/4 ч.л. мускатного горіха
- 1,5 ч.л. соди
І для глазурі:
- 6 ст.л. цукрової пудри
- 50 мл молока
Для початку перемішаємо кефір з содою і відставити в сторону хвилин на 15. Розтопимо топлене масло, залишимо остигати, а тим часом змішаємо цукор зі спеціями. Найкраще змолоти спеції безпосередньо перед приготуванням (в ступці, електричної кавомолці або ручної млинку - в чому завгодно), а імбир і апельсинову цедру можна взяти свіжі і натерти на дрібній тертці. Остигнуло масло розтираємо з сумішшю цукру і спецій, додаємо ізюм, борошно, гарненько перемішуємо - і нарешті, вливаємо кефір з содою. Має вийти досить густе тісто.
Заливаємо тісто в форму приблизно на половину висоти форми і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку.Чтоби кекс добре піднявся перші півгодини духовку краще не відкривати, а десь через годину можна вже перевірити, проткнув зверху сірником. Якщо тесту на сірнику не залишається - кекс готовий!
Остиглий кекс поливаємо гарячим молоком з розчиненою в ньому цукровою пудрою, і коли глазур захолоне - ось тоді вже можна виймати з форми. Прикрашайте корицею, горіхами, м'ятою - на Ваш смак! Смачного!
рецепти зі спеціями, прянощами, приправами, кекс на кефірі
Теги: ваніль , гвоздика , імбир , кориця , мускатний горіх , цедра апельсина
Поділитись:
Связанные товары
Цедра апельсина 2x2
Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 50 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 125 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 250 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 500 г Розмір фракції 2x2 мм. Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити сушену дробленую цедру апельсина, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото цедри апельсина дрібної фракції відповідає реальному продукту. ..
Ваніль натуральна стручок Мадагаскар
Країна-виробник - Мадагаскар. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Сорт - Бурбон. Ваніль у двох розмірах. 1 - довжина 12 см, середня вага - 2 г; 2 - довжина 12 см, середня вага - 1.68 г. Свіжі м'які ароматні жирні стручки. Збалансована вологість, насичений аромат. Але маленькі за розміром, зверніть на це увагу. Ваніль високої якості. Упаковка - фольга + пакет-струна РЕ. Відповідно до старовинної історії тотонаків, Ксанат, молода донька мексиканської богині достатку, була закохана в юнака з племені тотонаків. Але через свою божественну природу вона не могла вийти за нього заміж, тому вона перетворилася в рослину, що приносить задоволення і щастя - вона стала ванільною орхідеєю. Так вона могла навіки віддати себе своїй любові до земної людини і його народу. Аж до наших днів місцеві народи святкують Фестиваль Ванілі з танцями і банкетами наприкінці збору врожаю. Застосування ванілі в кулінарії. Головне застосування ванілі в кулінарії - для кондитерських виробів. Вона незрівнянна в якості ароматизації кремів, морозива, бісквітів, печива, тортів, тістечок і різної випічки, пудингів, кави, какао і шоколаду, солодких соусів, цукерок, лікерів, молочних супів, сирних виробів, фруктових салатів, молочних коктейлів. Можна додавати ваніль в компоти і киселі, у варення. Ваніль додається в тісто перед початком випікання з розрахунку приблизно 1/4 палички на 1 кг продукту. Можна просочувати ванільним сиропом готове тісто. В креми, морозиво та інші холодні продукти, які не потребують теплової обробки, додається ванільний екстракт. Якщо екстракту немає, можна його замінити і на ванільний цукор. Ванільний екстракт нескладно приготувати самостійно. Стручки ванілі подрібнюють і заливають горілкою з розрахунку 4 стручка (які потрібно розщепити) на 100 г горілки. Витримують в прохолодному місці протягом місяця. Виходить коричнева прозора рідина з сильним ванільним ароматом. Можна додавати у вироби молоко, прокип'ячене з ваніллю. Стручок для цього потрібно розкрити, бо найбільший аромат міститься в насінні і рідини, що знаходяться всередині, і прокип'ятити його в молоці. Один з найбільш зручних і швидких способів використання ванілі - це застосування її у вигляді ванільного цукру. Для цього стручок ванілі потрібно порізати на шматочки і змолоти в кавомолці разом з цукром до отримання ванільної цукрової пудри. Кількість цукру на 1 стручок - не принципово (від 0,5 склянки до 0,5 кг). Просто залежно від концентрації ванілі у цукрі додавати його буде потрібно або більше, або менше. Зберігати ванільний цукор необхідно в герметичній ємності в темному місці. Не можна забувати про те, що надмірна кількість ванілі додасть страві гіркоту, хоча так і тягне покласти її якомога більше. Однак натуральна ваніль не така гірка, як синтетичний ванілін, і в принципі зіпсувати страву ваніллю практично неможливо, навіть при великій її концентрації. Норма застосування ванілі - відносна, за смаком. У нашому інтернет-магазині спецій Ви можете купити натуральну мадагаскарську ваніль, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото ванілі відповідає реальному продукту. Ваніль - неперевершений природний ароматизатор. Це плоди багаторічної ліани сімейства орхідейних, що мають форму стручка. Дорога пряність, дуже складна і трудомістка у вирощуванні і заготівлі, але без якої вже важко уявити безліч кондитерських виробів. Детальніше дізнатися про ваніль, її походження, властивості та застосування можна в нашій статті в Енциклопедії спецій . ..
Кориця цейлонська (кориця справжня) палички С4
Країна-виробник - Шрі-Ланка (Цейлон). Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Довжина паличок - 16+ см. Кориця цейлонська. Особливості та відмінності від інших видів кориці. З усіх видів кориці саме кориця цейлонська сорту Cinnamomum zeylanicum L. вважається найкращою, справжньою, істинною корицею. Для виготовлення "кориці справжньої" використовується тільки внутрішній тонкий шар кори. Трубочки цієї кориці, з товщиною шарів не більше 1 мм, крихкі і розсипчасті, такі що нагадують згорнутий в трубочку пергамент. Аромат цейлонської справжньої кориці дуже тонкий, ніжний, вишуканий і зачаровуючий, а смак солодкий і трохи пекучий. Серед усіх видів кориці цейлонська кориця містить найнижчу кількість кумарину - потенційно небезпечної для здоров'я речовини за умови вживання кориці в надмірній кількості. У цейлонської кориці його всього 0,02 г / кг, в касії ж - 2 г / кг. Саме цейлонська кориця рекомендується при цукровому діабеті для зниження рівня цукру в крові. Ви відкриєте для себе абсолютно новий аромат кориці! Кориця справжня має дуже тонкий, ніжний запах з тією зачаровуючою ноткою, зрівнятися з якою може тільки аромат справжньої ванілі, і від вдихання якого насилу можна відірватися! Використовуйте цю корицю в молотому вигляді, щоб насолодитися кожним грамом її аромату, і не переводьте її, кидаючи паличку в чай цілком, як багато хто любить робити. Змелюйте або розтирайте корицю в ступці перед вживанням, кришиться вона легко. Ця елітна пряність гідна елітного ставлення! Застосування кориці в кулінарії. Кориця має солодкий, теплий, ні з чим не зрівняний, огортаючий пряний аромат і злегка пекучий терпкий солодко-пряний смак. В західній кухні кориця - це в першу чергу пряність для кондитерських виробів і різних солодких страв і напоїв. Мелену корицю додають в тісто при випічці печива, кексів, пряників, фруктових пирогів, млинців, у фруктові салати, сирні маси, молочні каші і солодкі плови, в муси, желе і варення, морозиво. Кориця - найкраща і популярна приправа для печених яблук і яблучних пирогів. Ароматизують корицею компоти, лікери, пунші, гроги, вино і пиво. Паличка кориці прекрасно доповнить чорний чай, а щіпка меленої кориці - каву і шоколад. У східній та азіатській кухнях кориця застосовується ширше. Використовують її при приготуванні других страв з овочів і бобових, пловів, страв з м'яса і птиці, деяких супів (наприклад, харчо). Кладуть корицю в заливну рибу, в маринади для овочів, грибів, м'яса, в соуси і кетчупи, в кефір і кисле молоко. Особливо полюбляють корицю в індійській і китайській кухнях, де її додають в страви у великій кількості, а також в числені суміші прянощів - карі, масали і інші. Входить кориця і в традиційні європейські суміші спецій, наприклад, з кориці, гвоздики, імбиру і мускатного горіха в рівних пропорціях. Додається ця суміш не тільки в кондитерські страви, а й в страви з м'яса і дичини. Кориця добре поєднується з багатьма спеціями і входить в різні традиційні приправи і суміші прянощів. Наприклад, марокканська пряна суміш, що складається з кориці, чорного перцю, імбиру, куркуми і мускатного горіха. В китайській кухні перевага надається касії- гострішому різновиду кориці, яка входить в китайську суміш «п'ять спецій» (касія, гвоздика, сичуанський перець, бодян, фенхель в рівних частинах). В харчовій промисловості корицю використовують для приготування ковбас, паштетів, пряного маринованого оселедця, консервів, соусів. Особливості застосування кориці в паличках (трубочках). Трубочки кориці дуже зручні для ароматизації чаїв, компотів, гарячого вина (глінтвейну) та інших напоїв. Мелена кориця зробить напій каламутним, киселеподібним. Однак палички попередньо краще подробити на дрібніші частини, щоб вони краще віддавали свій смак і аромат. Аналогічним чином їх можна додавати в маринади, варення та інші страви, прозорість яких потрібно зберегти. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити справжню натуральну цейлонську корицю зі Шрі Ланки в нашому інтернет-магазині спецій, прянощів, приправ і кондитерських добавок за розумною ціною, що відповідає якості. Упаковка включена у вартість товару. Фото паличок кориці цейлонської відповідає реальному продукту. Кориця - одна з найдавніших спецій. Це кора тропічного вічнозеленого дерева родини лаврових. Традиційна кондитерська пряність, що, тим не менш, широко застосовується в багатьох несолодких стравах, особливо в східних кухнях. Добре поєднується з багатьма спеціями і входить до складу національних сумішей прянощів і приправ. Детальніше дізнатися про характеристику кориці, як вона росте і використовується, які види і сорти кориці існують, про її хімічний склад, лікувальні властивості, користь і шкоду, про застосування кориці в кулінарії і медицині можна в нашій статті в Енциклопедії спецій. ..
Гвоздика мелена в/г
Країна-виробник - Шрі-Ланка. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 55 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 135 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 270 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 540 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити мелену гвоздику вищого сорту, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото гвоздики відповідає реальному продукту. ..
Мускатний горіх мелений Преміум
Країна-виробник - Індонезія. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 60 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 150 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 300 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 600 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити мускатний горіх мелений вищого гатунку, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото мускатного горіха відповідає реальному продукту. ..
Імбир мелений в/г
Країна-виробник - Нігерія. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 50 г. Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 125 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 250 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 500 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити мелений імбир вищого гатунку, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото меленого імбиру відповідає реальному продукту. ..
Кориця мелена в/г
Країна-виробник - Індонезія. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 55 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 135 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 270 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 540 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці Араби, що привозили в давнину корицю на захід, зберігали її походження в суворій таємниці і огортали його безліччю міфів, охороняючи таким чином місця її походження, підігріваючи до кориці містичний інтерес і піднімаючи ціни на неї. Застосування кориці в кулінарії. Кориця має солодкий, теплий, ні з чим не зрівняний пряний аромат, що огортає, і злегка пекучий терпкий солодко-пряний смак. У західній кухні кориця - це в першу чергу пряність для кондитерських виробів і різних солодких страв і напоїв. Мелену корицю додають в тісто при випічці печива, кексів, пряників, фруктових пирогів, млинців, у фруктові салати, сирні маси, молочні каші і солодкі плови, в муси, желе і варення, морозиво. Кориця - найкраща і популярна приправа для печених яблук і яблучних пирогів. Ароматизують корицею компоти, лікери, пунші, гроги, вино і пиво. Паличка кориці прекрасно доповнить чорний чай, а щіпка меленої кориці - каву і шоколад. У східній та азіатській кухнях кориця застосовується ширше. Використовують її при приготуванні других страв з овочів і бобових, пловів, страв з м'яса і птиці, деяких супів (наприклад, харчо). Кладуть корицю в заливану рибу, в маринади для овочів, грибів, м'яса, в соуси і кетчупи, в кефір і кисле молоко. Особливо улюбленою є кориця в індійській і китайській кухнях, де її додають в страви у великій кількості, а також в числені суміші прянощів - карі, масали та інші. Входить кориця і в традиційні європейські суміші спецій, наприклад, суміш з кориці, гвоздики, імбиру і мускатного горіха в рівних пропорціях. Додається ця суміш не тільки в кондитерські страви, а й в страви з м'яса і дичини. Кориця добре поєднується з багатьма спеціями і входить в різні традиційні приправи і суміші прянощів. Наприклад, мароканська пряна суміш, що складається з кориці, чорного перцю, імбиру, куркуми і мускатного горіха. У китайській кухні перевага віддається касії - більш гострому різновиду кориці, яка входить в китайську суміш «п'ять спецій» (касія, гвоздика, сичуаньській перець, бодян, фенхель в рівних частинах). В харчовій промисловості корицю використовують для приготування ковбас, паштетів, пряних маринованих оселедців, консервів, соусів. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити мелену корицю вищого гатунку, а також інші натуральні прянощі, приправи і кондитерські добавки в нашому інтернет-магазині спецій за розумною ціною, що відповідає якості. Упаковка включена у вартість товару. Фото кориці відповідає реальному продукту. Кориця - одна з найдавніших спецій. Це кора тропічного вічнозеленого дерева родини лаврових. Традиційна кондитерська пряність, що водночас широко застосовується в багатьох несолодких стравах, особливо в східних кухнях. Добре поєднується з багатьма спеціями і входить до складу національних сумішей прянощів і приправ. Детальніше дізнатися про характеристику кориці, як вона росте і використовується, про її хімічний склад, лікувальні властивості, користь і шкоду, про застосування в кулінарії і медицині можна в нашій статті в Енциклопедії спецій. ..
Кориця мелена преміум КВВС
Кориця з дуже насиченим пряним ароматом і солодким, трохи пекучим смаком. Близька по аромату і смаку до кориці цейлонської справжньої. Виготовляється із шматочків кори, очищених від залишків деревини, і поділяється на два сорти - КАВС і КВВС в залежності від того, який шар кори використовується, і, відповідно, скільки ефірних масел містить кориця. Сорт КАВС багатший ефірними маслами в 1,5-2 рази, ніж кориця сорту КВВС. Країна-виробник - Індонезія. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 50 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 125 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 250 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 500 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці Геродот писав про великих птахів-фенікс, які збирають десь безцінні гілочки кориці і приносять їх в свої гнізда. І щоб здобути цю корицю, доводилося згодовувати птахам великі і важкі шматки м'яса, під вагою яких обрушувалися їх гнізда і дозволяли зібрати безцінну пряність. Застосування кориці в кулінарії. Кориця має солодкий, теплий, ні з чим не зрівняний, огортаючий пряний аромат і злегка пекучий терпкий солодко-пряний смак. У західній кухні кориця - це в першу чергу пряність для кондитерських виробів і різних солодких страв і напоїв. Мелену корицю додають в тісто при випіканні печива, кексів, пряників, фруктових пирогів, млинців, у фруктові салати, сирні маси, молочні каші і солодкі плови, в муси, желе і варення, морозиво. Кориця - найкраща і популярна приправа для печених яблук і яблучних пирогів. Ароматизують корицею компоти, лікери, пунші, гроги, вино і пиво. Паличка кориці прекрасно доповнить чорний чай, а щіпка меленої кориці - каву і шоколад. У східній та азіатській кухнях кориця застосовується більш широко. Використовують її при приготуванні других страв з овочів і бобових, пловів, страв з м'яса і птиці, деяких супів (наприклад, харчо). Кладуть корицю в заливну рибу, в маринади для овочів, грибів, м'яса, в соуси і кетчупи, в кефір і кисле молоко. Особливо полюбляють корицю в індійській і китайській кухнях, де її додають в страви у великій кількості, а також в числені суміші прянощів - карі, масали та інші. Входить кориця і в традиційні європейські суміші спецій, наприклад, з кориці, гвоздики, імбиру і мускатного горіха в рівних пропорціях. Додається ця суміш не тільки в кондитерські страви, а й страви з м'яса і дичини. Кориця добре поєднується з багатьма спеціями і включена в різні традиційні приправи і суміші прянощів. Наприклад, марокканська пряна суміш, що складається з кориці, чорного перцю, імбиру, куркуми і мускатного горіха. У Китайській кухні перевага надається касії - більш гострому різновиду кориці, яка входить в китайську суміш «п'ять спецій» (касія, гвоздика, сичуанський перець, бодян, фенхель в рівних частинах. У харчовій промисловості корицю використовують для приготування ковбас, паштетів, пряного маринованого оселедця, консервів, соусів. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити мелену корицю КВВС преміум якості, а також інші натуральні прянощі, приправи, кондитерські добавки, сушені овочі, корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій за розумною ціною, що відповідає якості. Упаковка включена у вартість товару. Фото кориці преміум класу відповідає реальному продукту. Кориця - одна з найдавніших спецій. Це кора тропічного вічнозеленого дерева родини лаврових. Традиційна кондитерська пряність, що, тим не менш, широко застосовується в багатьох несолодких стравах, особливо в східних кухнях. Добре поєднується з багатьма спеціями і входить до складу національних сумішей прянощів і приправ. Детальніше дізнатися про характеристику кориці, як вона росте і використовується, про її хімічний склад, лікувальні властивості, користь і шкоду, про застосування в кулінарії і медицині можна в нашій статті в Енциклопедії спецій. ..