Запечена фарширований перець
Вам буде потрібно (на 2 порції):
- 0,5 ст. неочищеного рису
- 8-10 стручків солодкого перцю
- 1 цибулина
- 1/4 ч..л. часнику сушеного меленого або щіпка асафетиди
- 3 стебла зеленої цибулі
- 3 помідори
- спеції: сіль, перець чорний, майоран, чебрець, петрушка
- бринза (або фета)
Стручки перцю вимити, зрізати верхню частину у вигляді «кришечок», видалити серцевину з насінням.
Помідори опустити на 30 секунд в киплячу воду, облити холодною водою, зняти шкірку, м'якоть нарізати. Ріпчасту цибулю нарубати.
Зелену цибулю нарізати кільцями.
Розігріти на сковороді олію і підрум'янити ріпчаста і зелена цибуля. Додати помідори, часник (асафетиду).
Відварити рис і з'єднати з цибульний-томатної масою.
Нагріти духовку до 200 градусів.
До рису з овочами додати спеції (перець чорний, майоран, чебрець, петрушку) кубики бринзи.
Перець наповнити фаршем, накрити «кришечками», налити трохи води і запікати під кришкою 30-40 хвилин.
рецепти зі спеціями, прянощами, приправами, фарширований перець
Теги: асафетида , майоран , перець чорний , петрушка , чебрець , часник
Поділитись:
Связанные товары
Асафетида 15%
Даних виробника про точне співвідношення смоли асафетиди у суміші, на жаль, немає. Приблизно це може бути від 10 до 20%, решта - рисове борошно і куркума. Тому ми умовно взяли середню цифру у 15%, що більш-менш відповідає сприйняттю суміші на запах і смак. Запах і смак цієї асафетиди гарний, характерний. В деяких інших інтернет-магазинах ви можете зустріти аналогічний продукт під маркою 100% смоли асафетиди, що не відповідає дійсності, і це видно навіть по фото. Наразі 100% смоли асафетиди, що фасується на вагу, в Україні станом на весну 2023 р. немає. Країна-виробник - Афганістан. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 80 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 200 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 400 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 800 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці Склад: смола асафетиди 15% мелена, борошно рисове, куркума. В давньоіндійській «Камасутрі» асафетида зветься корисною спецією для любовних ігор. А все тому, що ця пряність має сильну тонізуючу і навіть омолоджуючу дію на організм людини. Застосування асафетиди в кулінарії. Запах і смак асафетиди нагадують суміш часнику і цибулі, і на перший погляд аромат і смак цієї пряності можуть здатися відразливими. Смак асафетиди відчувається кілька годин і не виводиться ні водою, ні оцтовим розчином. Однак правильне застосування цієї пряності розкриває тонкощі її аромату і покращує смак їжі. Застосовувати асафетиду потрібно в невеликій кількості. Смолу асафетиди обов'язково потрібно обсмажувати в маслі. У процесі такої обробки смола набуває приємний запах, а також розчиняється в жирі і краще розподіляється в їжі. Невелика горошина смоли асафетиди - достатня кількість для ароматизації великої каструлі з їжею. Порошок асафетиди менш концентрований, з менш інтенсивним ароматом і його можна використовувати без обсмажування. Асафетида може бути прекрасною заміною цибулі і часнику. Також якщо ви хочете замінити саму асафетиду в страві, то її аналогом можуть виступити сушені мелені цибуля і часник. В індійській кухні асафетиду використовують в овочевих, рисових, бобових стравах, а також в соусах для таких страв і в супах. Готують з цією пряністю також рибу. Входить асафетида до складу індійських масал та в карі. В азіатській кухні асафетиду додають до смаженого і тушкованого м'яса, особливо до баранини. Цікавим доповненням асафетида може бути до страв з грибів, а в поєднанні із зірою, чилі і куркумою - до картопляного пюре. Гарне смакове поєднання асафетида становить з куркумою, кмином, чорною гірчицею і імбирем. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити асафетиду в нашому інтернет-магазині спецій, прянощів і приправ по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото асафетиди відповідає реальному продукту. Асафетида - висушений молочний сік кореня рослини асафетида, який має вигляд смоли і виділяє дуже різкий запах, що нагадує суміш часнику і цибулі. Асафетида продається або у вигляді смоли, або у вигляді порошку, який представляє собою мелену смолу асафетиди, змішану з рисовим або пшеничним борошном. Жовта асафетида йде з добавкою куркуми. Чорна асафетида - це чиста висушена смола рослини. Незмінна приправа індійської і азіатської кухні. Детальніше дізнатися, що таке асафетида, про її походження, про її корисні кулінарні і лікувальні властивості, де і як використовується можна в нашій статті в Енциклопедії спецій ..
Петрушка
Країна-виробник - Єгипет. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 15 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 35 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 70 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 140 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці Королева Франції Марія Медічі вживала петрушку для боротьби з депресією і занепадом сил. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити сушену зелень петрушки, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото петрушки відповідає реальному продукту. Петрушка - трав'яниста пряно-ароматична рослина з ніжним солодкуватим ароматом. Одна з найпоширеніших і вживаних прянощів, яку можна додавати практично в усі страви, крім солодких. Входить у багато приправ. Для кулінарних і медичних цілей заготовляють всі частини петрушки - коріння, стебла, листя, насіння. Детальніше дізнатися про петрушку, її походження, властивості та застосування можна в нашій статті в Енциклопедії спецій . ..
Чебрець
Країна-виробник - Єгипет. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 20 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 50 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 100 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 200 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити сушену траву чебрецю, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото чебрецю відповідає реальному продукту. ..
Перець чорний крупного помолу (подрібнений)
Перець чорний грубого помолу з цільного зерна. Найвища категорія якості серед мелених перців. Країна-виробник - В'єтнам. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 60 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 150 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 300 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 600 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці За часів Римської імперії чорний перець використовувався як інтернаціональна валюта і вважався королем спецій. Застосування чорного перцю в кулінарії. Чорний перець - сама універсальна і відома всім приправа на нашій кухні, яка додається практично в усі страви, за винятком солодких, і яка прекрасно поєднується з іншими прянощами. Він також застосовується в усіх галузях харчової промисловості, в тому числі і в кондитерському виробництві, входячи до складу «сухих парфумів». У низці країн чорний перець додається в деякі види печива або пряників, рецепти яких полюбилися вже і у нас, в шоколад, а на Сході ним приправляють чай, каву і деякі коктейлі. Чорний перець має сильний строгий пряний аромат з холодними нотками і пекучий гіркий смак. Загострює смак їжі, робить його більш шляхетним. Чорний перець горошок застосовується переважно для приготування перших страв, соусів, маринадів, алкогольних напоїв. Чорний перець, як і будь-яку пряність, краще зберігати в цілісному вигляді і змелювати безпосередньо перед вживанням. Таким чином в перці краще збережуться летючі ефірні масла, а смак і запах свіжозмеленого перцю буде більш інтенсивним. Якість меленого чорного перцю. Якщо ж Ви купуєте мелений чорний перець, тут дуже важлива його сортність і якість. Залежно від тієї сировини, з якої змелюється перець, і кількості домішок в ньому (лушпиння, гілочок, пустотілих зерен) перець підрозділяється на ряд сортів від вищого до третього сорту. Ціна перцю кожного сорту буде відповідною, як і його якість. Ми пропонуємо своїм клієнтам мелені прянощі тільки вищих сортів, найбільш багаті ефірними оліями, з вираженим смаком і ароматом. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити перець чорний мелений вищої якості на вагу, а також інші натуральні спеції, прянощі, приправи, сушені овочі та інші корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій за розумною ціною, що відповідає якості. Упаковка включена у вартість товару. Фото чорного перцю в продажу відповідає реальному продукту. Перець чорний - недостиглі висушені плоди деревовидної ліани сімейства перцевих, що володіють пекучим смаком. Сама універсальна приправа на нашій кухні. Залежно від того, на якій фазі дозрівання зібрані плоди, і якій обробці вони піддавалися, перці поділяють на чорний, білий, зелений і червоний (не плутати з рожевим). Детальніше дізнатися про чорний перець, його походження і характеристики, вирощування, хімічний склад, про різновиди і способи заготовки перцю, про його корисні і лікувальні властивості, вживання в кулінарії, медицині і косметології можна в нашій статті в Енциклопедії спецій. ..
Майоран
Країна-виробник - Єгипет. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 15 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 35 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 70 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 140 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити сушений майоран, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото майорану відповідає реальному продукту. ..
Асафетида смола 100%
Чиста подрібнена смола асафетиди. Країна-виробник - Індія. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 90 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 220 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 440 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 880 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці Різкий запах асафетиди, через який вона отримала прізвисько ферула смердюча і поганий дух, видозмінюється в процесі термообробки і стає апетитним і збуджуючим смак. Застосування асафетиди в кулінарії. Запах і смак асафетиди нагадує суміш часнику і цибулі, і на перший погляд аромат і смак цієї пряності може здатися відразливим. Смак асафетиди відчувається кілька годин і не виводиться ні водою, ні оцтовим розчином. Однак правильне застосування цієї пряності розкриває тонкощі її аромату і покращує смак їжі. Застосовувати асафетиду потрібно в невеликій кількості. Смолу асафетиди обов'язково потрібно обсмажувати в олії. У процесі такої обробки смола набуває приємний запах, а також розчиняється в жирі і краще розподіляється в їжі. Невелика горошина смоли асафетиди - достатня кількість для ароматизації великої каструлі з їжею. Порошок асафетиди менш концентрований, з менш інтенсивним ароматом і його можна використовувати без обсмажування. Асафетида може бути прекрасною заміною цибулі і часнику. Також якщо ви хочете замінити саму асафетиду в страві, то її аналогом можуть виступити сушені мелені цибуля і часник. В індійській кухні асафетиду використовують в овочевих, рисових, бобових стравах, а також в соусах для таких страв і в супах. Готують з цією пряністю також рибу. Входить асафетида до складу індійських масал та в каррі. В азіатській кухні асафетиду додають до смаженого і тушкованого м'яса, особливо до баранини. Цікавим доповненням асафетида може бути до страв з грибів, а в поєднанні із зірою, чилі і куркумою - до картопляного пюре. Гарне смакове поєднання асафетида становить з куркумою, кмином, чорною гірчицею та імбирем. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити чисту смолу асафетиди в нашому інтернет-магазині спецій, прянощів і приправ по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото асафетиди відповідає реальному продукту. Асафетида - висушений молочний сік кореня рослини асафетида, який має вигляд смоли і виділяє дуже різкий запах, що нагадує суміш часнику і цибулі. Асафетида продається або у вигляді смоли, або у вигляді порошку, який представляє собою мелену смолу асафетиди, змішану з рисовим або пшеничним борошном. Жовта асафетида йде з добавкою куркуми. Чорна асафетида - це чиста висушена смола рослини. Незмінна приправа індійської і азіатської кухні. Детальніше дізнатися, що таке асафетида, про її походження, про її корисні кулінарні та лікувальні властивості, де і як використовується можна в нашій статті в Енциклопедії спецій. ..
Часник мелений 100/120
Країна-виробник - Китай. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 70 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 175 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 350 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 700 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці У Стародавньому Єгипті з епідеміями при будівництві пірамід боролися за допомогою часнику. У перерахунку на нинішні гроші, за час будівництва на часник було витрачено близько 30 мільйонів доларів. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити мелений часник, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото меленого часнику відповідає реальному продукту. Часник - пряність, що має як велику кількість прихильників, так і не меншу кількість противників, які не переносять його своєрідний різкий запах і гострий смак. Часник не схожий ні на яку іншу пряність і володіє унікальними медичними властивостями. Детальніше дізнатися про часник, його походження, властивості та застосування можна в нашій статті в Енциклопедії спецій . ..