Пряний кекс на топленому маслі

Автор: Елена Орлова, г. Киев Дата: 09.05.2014 Просмотров: 3544 Комментарии : 0

Пряный кекс на топленом масле Закриємо очі, відкусимо шматочок - і ось ми вже не вдома, на улюбленій затишній кухні, а на жвавій базарній вулиці середньовічної Бухари ... Цей соковитий і пишний кекс з тонким східним ароматом оцінять і завзяті ласуни, і любителі прянощів, і просто романтики!

Але для початку приготуємо інгредієнти:

  • 300 гр борошна грубого помелу
  • 100 гр топленого масла
  • 1/2 л нежирного кефіру
  • 300 гр цукру
  • 1/2 склянки родзинок
  • 1 ч.л. апельсинової цедри
  • 1/2 ч.л. імбиру
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • 1/2 ч.л. кориці
  • 1/3 ч.л. меленої гвоздики
  • 1/4 ч.л. мускатного горіха
  • 1,5 ч.л. соди

І для глазурі:

  • 6 ст.л. цукрової пудри
  • 50 мл молока

Для початку перемішаємо кефір з содою і відставити в сторону хвилин на 15. Розтопимо топлене масло, залишимо остигати, а тим часом змішаємо цукор зі спеціями. Найкраще змолоти спеції безпосередньо перед приготуванням (в ступці, електричної кавомолці або ручної млинку - в чому завгодно), а імбир і апельсинову цедру можна взяти свіжі і натерти на дрібній тертці. Остигнуло масло розтираємо з сумішшю цукру і спецій, додаємо ізюм, борошно, гарненько перемішуємо - і нарешті, вливаємо кефір з содою. Має вийти досить густе тісто.

Заливаємо тісто в форму приблизно на половину висоти форми і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку.Чтоби кекс добре піднявся перші півгодини духовку краще не відкривати, а десь через годину можна вже перевірити, проткнув зверху сірником. Якщо тесту на сірнику не залишається - кекс готовий!

Остиглий кекс поливаємо гарячим молоком з розчиненою в ньому цукровою пудрою, і коли глазур захолоне - ось тоді вже можна виймати з форми. Прикрашайте корицею, горіхами, м'ятою - на Ваш смак! Смачного!


рецепти зі спеціями, прянощами, приправами, кекс на кефірі

Теги: ваніль, гвоздика, імбир, кориця, мускатний горіх, цедра апельсина

Связанные товары