Індичка з барбарисом запечена
Вам буде потрібно:
- індичка
- лимон
- сіль
- масло рослинне
- замочений ізюм
- спеції: барбарис, розмарину пару цілих гілочок, кунжут, цілий коріандр горошок, куркума, мелений сухий імбир, орегано
- ложка меду (в ідеалі "різнотрав'я" або інший світлий)
Всі прянощі і родзинки змішуємо з медом, рубаним лимоном, сіллю, маслом. Натираємо сумішшю підготовлену індичку, намагаючись часточки лимона засунути під шкіру. Гілку розмарину одну кладемо під тушку, а іншу наверх, запікаємо до готовності.
Пробуємо паличкою, розкриваємо фольгу і зарум'янюється.
рецепти зі спеціями, прянощами, приправами, індичка в духовці
Теги: барбарис , імбир , коріандр , кунжут , куркума , орегано , розмарин
Поділитись:
Связанные товары
Барбарис червоний
Червоний барбарис на відміну від чорного барбарису не містить кісточки і має більш м'яку і ніжну структуру, ягода трохи менша за розміром. Країна-виробник - Іран. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 40 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 100 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 200 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 400 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці Як лікарська рослина барбарис відомий з глибокої давнини. У медичних цілях застосовуються всі частини рослини. Застосування барбарису в кулінарії. Плоди барбарису мають терпко-кислий смак і ніжний ягідний аромат. Є прекрасною приправою до м'ясних страв, як в свіжому, так і у висушеному вигляді. Ця спеція кладеться в соуси до дичини, смаженої яловичині і телятині. Барбарис також незмінний інгредієнт східного плову і входить в улюблені багатьма східні спеції. Стовчені в порошок, ягоди барбарису прекрасно доповнять безліч східних страв - шашлик, люля-кебаб, м'ясні бульйони. Його кладуть в кондитерські вироби, компоти, киселі, супи. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити сушений червоний барбарис без кісточки, а також інші натуральні спеції, прянощі та приправи в нашому інтернет-магазині корисних продуктів по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото барбарису відповідає реальному продукту. Барбарис - терпко-кисла ягода чагарнику сімейства барбарисових. Це прекрасна приправа до багатьох східних страв - шашлику, люля-кебаб, м'ясних бульйонів, східного плову. Його кладуть в кондитерські вироби, компоти, киселі, супи, роблять з нього джеми, сиропи і різні напої. Дуже корисний для здоров'я. Підвищує апетит. Детальніше дізнатися про характеристики барбарису, про його походження, вирощування, властивості і застосування, про його велику користь для здоров'я і лікувальні якості можна в нашій статті в Енциклопедії спецій . ..
Барбарис чорний (синій)
Країна-виробник - Таджикістан Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 30 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 75 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 150 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 300 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці Про цілющість барбарису знали ще в Стародавній Індії і Вавилоні, про що свідчать написи на глиняних табличках за 650 років до н.е. Застосування барбарису в кулінарії. Плоди барбарису мають терпко-кислий смак і ніжний ягідний аромат. Є прекрасною приправою до м'ясних страв, як в свіжому, так і у висушеному вигляді. Ця спеція кладеться в соуси до дичини, смаженої яловичини і телятини. Барбарис також незмінний інгредієнт східного плову і входить в улюблені багатьма східні спеції. Стовчені в порошок, ягоди барбарису прекрасно доповнять безліч східних страв - шашлик, люля-кебаб, м'ясні бульйони. Його кладуть в кондитерські вироби, компоти, киселі, супи. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити сушений чорний барбарис, а також інші натуральні спеції, прянощі та приправи в нашому інтернет-магазині корисних продуктів по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото барбарису відповідає реальному продукту. Барбарис - терпко-кисла ягода чагарнику сімейства барбарисових. Це прекрасна приправа до багатьох східних страв - шашлику, люля-кебабу, м'ясних бульйонів, східного плову. Його кладуть в кондитерські вироби, компоти, киселі, супи, роблять з нього джеми, сиропи і різні напої. Дуже корисний для здоров'я. Підвищує апетит. Детальніше дізнатися, що таке барбарис, де і як вирощується, який у нього хімічний склад, корисні і лікувальні властивості, де використовується і як застосовується барбарис в кулінарії і медицині, а також інші цікаві факти про пряність барбарис можна в нашій статті в Енциклопедії спецій . ..
Орегано
Країна-виробник - Єгипет. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 40 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 100 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 200 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 400 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці Застосування орегано в кулінарії. Орегано володіє сильним і в той же час тонким, свіжим і ніжним пряним ароматом і гіркуватим, дещо терпким смаком. Орегано - типова пряність середземноморської (особливо італійської, грецької та іспанської) та мексиканської кухні. Всім відома італійська піца, для якої орегано - невід'ємна приправа. Кладуть орегано в пасту і спагетті, а також в томатні соуси до цих страв. Приправляють цією пряністю запіканки, сири, гриби (шампіньйони), помідори, супи (особливо томатні), страви з курки, квасолі, яєць, гарячі бутерброди, салати. Орегано - прекрасна приправа до різноманітних овочевих страв, до начинок для пирогів, наприклад, для сибірської начинки, що складається з сиру, м'яса і яєць. Використовують орегано при приготування смаженого, тушкованого, запеченого м'яса, а також соусів до нього. Входить орегано до складу приправ для паштетів, начинок з ліверу або м'яса, домашніх ковбас. Кладеться ця спеція і в рибні страви, готують з нею крабів. Випікають з орегано коржі, пряники, булочки. Чудово підходить пряність для страв з картоплі, омлетів. Застосовується орегано при консервації оливок, каперсів, для соління грибів і огірків. Орегано - обов'язковий компонент знаменитої приправи «чілі». Ароматизують орегано різні напої - лікери, настоянки, чаї, пиво, квас, а також рослинну олію і оцет. Орегано дуже добре поєднується з багатьма пряними травами і спеціями. До нього прекрасно підходить розмарин, чебрець, майоран, базилік, чабер, естрагон, кріп, петрушка, чорний, білий, духмяний, перець, паприка, фенхель, аніс, коріандр, цибуля, часник і інші. Наприклад, турецька суміш для мангала складається з перцю чілі в пластівцях, меленої паприки, зіри (кумина) і орегано. Дивно гармонійне поєднання являє собою суміш орегано зі свіжим часником. Додати сюди рослинну олію, краще оливкову - і вийде відмінний маринад для свинини, яловичини, смаженої картоплі. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити орегано, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото орегано відповідає реальному продукту. Орегано - типова пряність середземноморської та мексиканської кухні. Орегано має сильний і водночас тонкий, свіжий і ніжний пряний аромат і гіркуватий, злегка терпкий смак. Відмінна приправа для багатьох страв: овочевих, м'ясних, рибних, випічки. Детальніше дізнатися, що таке орегано, який у нього хімічний склад і характеристика, які види орегано бувають, як воно вирощується і використовується в кулінарії, якими корисними і лікувальними властивостями володіє можна в нашій статті в Енциклопедії спецій . ..
Коріандр горошок Україна
Країна-виробник - Україна. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 35 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 85 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 170 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 340 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці Під час фестивалів римляни розкидали підсолоджені зерна коріандру. Часто зерна розламувалися навпіл і сипалися дощем насіннин на натовп. Вважається, що так виникло конфеті. Застосування коріандру в кулінарії. Насіння коріандру має приємний пряний солодкуватий аромат і смак з деревними нотками. Коріандр сміливо можна назвати найуніверсальнішою і широко росповсюдженою пряністю для несолодких страв, базою і основою багатьох приправ, паличкою-рятівницею і незамінним інгредієнтом для приготування безлічі кулінарних виробів. Меленим коріандром ароматизують страви з риби і м'яса, супи, сири, ковбаси, страви з бобових, буряка, моркви і капусти, різні соуси (сацибелі, ткемалі), додають в аджику, в кисломолочні вироби. Коріандр широко використовується у вигляді добавки в кондитерській промисловості при випічці хліба і кондитерських виробів, вживається для виготовлення льодяників і мармеладу, сиропів і фруктових мусів. Зацукровані зерна коріандру є знаменитими східними солодощами. Цілі зерна коріандру додають в маринади для консервації і засолювання риби, овочів і грибів, для квашення капусти. У промисловості коріандр є обов'язковою приправою при виробництві ковбас, м'ясних і рибних консервів, сирів, солінь. Мелений коріандр входить в числені суміші прянощів, як в східні, так і в європейські, прекрасно поєднуючись з іншими спеціями і травами. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити ціле насіння коріандру, а також свіжі і якісні прянощі і приправи в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото коріандру відповідає реальному продукту. Коріандр - загальносвітова пряність, шанована в кухнях різних країн на всіх континентах. Зелень його відома як пряність під назвою кінза. Насіння коріандру має приємний солодкуватий аромат з деревними нотками. Широко застосовується як в кулінарії, так і в медицині, маючи багато властивостей, важливих для здоров'я. Детальний опис і характеристику, що це таке коріандр, де і як вирощується, який у нього хімічний склад, корисні і лікувальні властивості, де використовується, про застосування коріандру в кулінарії і медицині можна дізнатися в нашій статті в Енциклопедії спецій. ..
Розмарин
Країна-виробник - Єгипет. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 20 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 50 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 100 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 200 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці Стародавні греки і римляни вважали, що розмарин може зробити людину щасливою, позбавити від поганих снів, поліпшити пам'ять і розум, і зберегти молодість. Застосування розмарину в кулінарії. Листя розмарину має освіжаючий терпкуватий аромат з гірчинкою і смолистим камфорним запахом з відтінком евкаліпта і лимона. Це сильна пряність, що не втрачає свій запах при тривалій тепловій обробці. При цьому свіже листя має більш тонкий аромат, ніж сушене. Розмарин можна додавати цілими гілочками і листочками, прибираючи їх зі страви після її приготування, так і посипати страву подрібненою пряністю. Потрібно бути обережним з дозуванням, тому що надлишок розмарину може додати страві гіркоту. Розмарин - прекрасна приправа до м'яса і птиці, до бульйонів і маринадів, запіканок і тушкованих страв, як сам по собі, так і в суміші прянощів «прованські трави». Розтертим в порошок розмарином добре посипати домашню птицю для запікання. Він відбиває специфічний запах баранини і кролятини і робить смак цього м'яса більш пікантним. В середземноморській кухні з розмарином і часником готують рибу, і це просте поєднання робить смак рибних страв надзвичано вишуканим. Цією пряністю добре присмачувати смажені овочі, наприклад, середземноморську суміш з баклажанів, цукіні і томатів з цибулею і часником. Добре запікати картоплю з розмарином в поєднанні з перцем чілі або паприкою, поливши її також оливковою олією. Розмарином можна посипати хліб перед випічкою і класти в тісто, додавати в супи, соуси, салати, варену рибу, страви з капусти, з сиру, в гриби разом з часником, посипати макарони і піцу. Розмарином ароматизують деякі лікери, вина, пиво і горілку, додають в чай. Розмарин гармонує з ялівцем, лимонною цедрою, часником, чорним і духмяним перцем, петрушкою, майораном і чебрецем. Не дуже дружить з лавровим листом. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити сушений розмарин, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото розмарину відповідає реальному продукту. Розмарин - сильна пряність з освіжаючим терпкуватим ароматом з гірчинкою і смолистим камфорним запахом, з відтінком евкаліпта і лимона, не втрачає його при тривалій тепловій обробці. Розмарин здавна був оточений безліччю легенд, а в середні віки в Європі його вважали символом процвітання, достатку і вічності. Детальніше дізнатися про розмарин, його походження, властивості та застосування можна в нашій статті в Енциклопедії спецій . ..
Куркума мелена в/г
Країна-виробник - Індія. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 60 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 150 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 300 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 600 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці Турмерик (куркумін) – не дуже стійкий барвник. Якщо ви забруднили турмериком дошку або стіл, не засмучуйтесь і не витрачайте сили на відтирання жовтих плям - фарба швидко вицвіте під дією сонячних променів. Властивості і застосування куркуми в кулінарії. Куркума — унікальна пряність, яка одночасно виконує функцію спеції та натурального барвника. Її смак характеризується ніжною гіркотою, легкою пекучістю і теплими нотами злегка пряної пікантності. Запах куркуми є насиченим, теплим, пряним, квітковим, злегка мускусним, з нотками дерева та землі і тонами імбиру. Саме ці характеристики додають стравам глибини й неповторного аромату. Однак використовувати кукруму треба помірно і обережно, оскільки у великій кількості куркума може зробити страву гіркою. Наприклад, середня доза для плову становить 1/4 чайної ложки на 1 кг рису. Завдяки її здатності надавати продуктам яскравий золотисто-жовтий колір, куркума знайшла широке застосування в кулінарії, харчовій промисловості та навіть кондитерському виробництві як природний барвник і ароматична добавка. В домашній кулінарії куркума є незамінним інгредієнтом у таких стравах. М'ясні, рибні та овочеві страви. Її додають до рагу, до смаженого та запеченого м’яса й риби, до страв на грилі, омлетів, картоплі. Куркума чудово поєднується з бобовими, такими як сочевиця, нут та квасоля. Куркума додає яскраво-жовтий колір різним супам, бульйонам із домашньої птиці, світлим соусам та підливам. Її також використовують у маринадах для овочів разом із оцтом, приправляють куркумою овочеві салати. Рис та макарони. Куркума додає рисовим і пастовим стравам красивого золотистого кольору та легкого пряного смаку, що особливо цінується в країнах Азії та Середнього Сходу. Окрім традиційної кулінарії, куркума стає популярною в сучасній гастрономії як інгредієнт у випічці, кондитерських виробах і навіть десертах. Її теплі нотки чудово підходять для створення незвичайних ароматичних профілів у пудингах, печиві, тістечках чи мусах, а її фарбувальні властивості надають їм привабливого зовнішнього вигляду. Завдяки антиоксидантним властивостям куркума часто використовується також у смузі, чаях та напоях, таких як "золотий латте". Золотий латте – це кокосове, вівсяне або натуральне молоко з медом і такими прянощами як куркума, імбир, кориця і перець. Або наш варіант - чай для імунітету - куркума, імбир, кориця, гвоздика. Куркума гармонійно поєднується з усіма іншими спеціями, що робить її універсальною приправою. У харчовій промисловості. Куркума широко застосовується для фарбування масла, маргарину, сирів, йогуртів, солодких напоїв і лікерів. Її додають у склади гірчичних соусів, салатних заправок і сироваткових продуктів. Завдяки жиророзчинності куркуміну (фарбувального компонента куркуми) її використовують для збереження яскравих кольорів у багатьох харчових продуктах, навіть при тривалому зберіганні. Куркума також відіграє важливу роль у консервації продуктів, адже її природні антисептичні властивості сприяють тривалому зберіганню страв. Завдяки цим властивостям її використовують у виробництві соусів, консервів і маринадів. Корисні властивості куркуми. До складу куркуми входять такі корисні речовини як куркумін, глутатіон, цинеол, тумерон, холін, ефірні олії, вітаміни групи В, вітамін С, калій, кальцій, фосфор, йод, залізо. ефективна антибактеріальна дія, що особливо актуально в період сезонних застуд протизапальна властивість антипаразитарна дія запобігання появі злоякісних клітин нормалізація рівня інсуліну і цукру в крові зниження рівня холестерину, профілактика атеросклерозу антиоксидантна властивість, виводить токсини з організму антивікові властивості, поліпшення стану шкіри, уповільнення формування зморшок покращення роботи травної системи і внутрішніх органів, зокрема нирок і печінки, нормалізація обміну речовин нормалізація роботи серцево-судинної системи стимуляція роботи мозку і покращення пам’яті загальне зміцнення імунітету Куркума — це багаторічна трав'яниста рослина, яку вирощують заради ароматних кореневищ, які широко використовуються в кулінарії, медицині та косметології. Це унікальна пряність, яка одночасно виконує функцію спеції та натурального барвника. Універсальна приправа для будь-яких страв. Багата на лікувальні властивості. Детальніше дізнатися про куркуму, її походження, вирощування, властивості та застосування можна в нашій статті в Енциклопедії спецій. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити мелену куркуму вищого гатунку, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото меленої куркуми відповідає реальному продукту. ..
Кунжут чорний
Преміум якість з чудовим свіжим смаком і ароматом! Країна-виробник - Індія. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 70 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 175 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 350 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 700 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити чорний кунжут, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото чорного кунжуту відповідає реальному продукту. ..
Кунжут білий
Країна-виробник - Індія. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 60 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 150 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 300 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 600 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити білий кунжут, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото білого кунжуту відповідає реальному продукту. ..
Імбир мелений в/г
Країна-виробник - Нігерія. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 50 г. Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 125 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 250 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 500 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити мелений імбир вищого гатунку, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото меленого імбиру відповідає реальному продукту. ..