Індичка з барбарисом запечена
Вам буде потрібно:
- індичка
- лимон
- сіль
- масло рослинне
- замочений ізюм
- спеції: барбарис, розмарину пару цілих гілочок, кунжут, цілий коріандр горошок, куркума, мелений сухий імбир, орегано
- ложка меду (в ідеалі "різнотрав'я" або інший світлий)
Всі прянощі і родзинки змішуємо з медом, рубаним лимоном, сіллю, маслом. Натираємо сумішшю підготовлену індичку, намагаючись часточки лимона засунути під шкіру. Гілку розмарину одну кладемо під тушку, а іншу наверх, запікаємо до готовності.
Пробуємо паличкою, розкриваємо фольгу і зарум'янюється.
рецепти зі спеціями, прянощами, приправами, індичка в духовці
Теги: барбарис , імбир , коріандр , кунжут , куркума , орегано , розмарин
Поділитись:
Связанные товары
Барбарис червоний
Червоний барбарис на відміну від чорного барбарису не містить кісточки і має більш м'яку і ніжну структуру, ягода трохи менша за розміром. Країна-виробник - Іран. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 40 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 100 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 200 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 400 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці Як лікарська рослина барбарис відомий з глибокої давнини. У медичних цілях застосовуються всі частини рослини. Застосування барбарису в кулінарії. Плоди барбарису мають терпко-кислий смак і ніжний ягідний аромат. Є прекрасною приправою до м'ясних страв, як в свіжому, так і у висушеному вигляді. Ця спеція кладеться в соуси до дичини, смаженої яловичині і телятині. Барбарис також незмінний інгредієнт східного плову і входить в улюблені багатьма східні спеції. Стовчені в порошок, ягоди барбарису прекрасно доповнять безліч східних страв - шашлик, люля-кебаб, м'ясні бульйони. Його кладуть в кондитерські вироби, компоти, киселі, супи. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити сушений червоний барбарис без кісточки, а також інші натуральні спеції, прянощі та приправи в нашому інтернет-магазині корисних продуктів по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото барбарису відповідає реальному продукту. Барбарис - терпко-кисла ягода чагарнику сімейства барбарисових. Це прекрасна приправа до багатьох східних страв - шашлику, люля-кебаб, м'ясних бульйонів, східного плову. Його кладуть в кондитерські вироби, компоти, киселі, супи, роблять з нього джеми, сиропи і різні напої. Дуже корисний для здоров'я. Підвищує апетит. Детальніше дізнатися про характеристики барбарису, про його походження, вирощування, властивості і застосування, про його велику користь для здоров'я і лікувальні якості можна в нашій статті в Енциклопедії спецій . ..
Барбарис чорний (синій)
Країна-виробник - Таджикістан Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 30 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 75 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 150 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 300 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці Про цілющість барбарису знали ще в Стародавній Індії і Вавилоні, про що свідчать написи на глиняних табличках за 650 років до н.е. Застосування барбарису в кулінарії. Плоди барбарису мають терпко-кислий смак і ніжний ягідний аромат. Є прекрасною приправою до м'ясних страв, як в свіжому, так і у висушеному вигляді. Ця спеція кладеться в соуси до дичини, смаженої яловичини і телятини. Барбарис також незмінний інгредієнт східного плову і входить в улюблені багатьма східні спеції. Стовчені в порошок, ягоди барбарису прекрасно доповнять безліч східних страв - шашлик, люля-кебаб, м'ясні бульйони. Його кладуть в кондитерські вироби, компоти, киселі, супи. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити сушений чорний барбарис, а також інші натуральні спеції, прянощі та приправи в нашому інтернет-магазині корисних продуктів по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото барбарису відповідає реальному продукту. Барбарис - терпко-кисла ягода чагарнику сімейства барбарисових. Це прекрасна приправа до багатьох східних страв - шашлику, люля-кебабу, м'ясних бульйонів, східного плову. Його кладуть в кондитерські вироби, компоти, киселі, супи, роблять з нього джеми, сиропи і різні напої. Дуже корисний для здоров'я. Підвищує апетит. Детальніше дізнатися, що таке барбарис, де і як вирощується, який у нього хімічний склад, корисні і лікувальні властивості, де використовується і як застосовується барбарис в кулінарії і медицині, а також інші цікаві факти про пряність барбарис можна в нашій статті в Енциклопедії спецій . ..
Орегано
Країна-виробник - Єгипет. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 40 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 100 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 200 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 400 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці Застосування орегано в кулінарії. Орегано володіє сильним і в той же час тонким, свіжим і ніжним пряним ароматом і гіркуватим, дещо терпким смаком. Орегано - типова пряність середземноморської (особливо італійської, грецької та іспанської) та мексиканської кухні. Всім відома італійська піца, для якої орегано - невід'ємна приправа. Кладуть орегано в пасту і спагетті, а також в томатні соуси до цих страв. Приправляють цією пряністю запіканки, сири, гриби (шампіньйони), помідори, супи (особливо томатні), страви з курки, квасолі, яєць, гарячі бутерброди, салати. Орегано - прекрасна приправа до різноманітних овочевих страв, до начинок для пирогів, наприклад, для сибірської начинки, що складається з сиру, м'яса і яєць. Використовують орегано при приготування смаженого, тушкованого, запеченого м'яса, а також соусів до нього. Входить орегано до складу приправ для паштетів, начинок з ліверу або м'яса, домашніх ковбас. Кладеться ця спеція і в рибні страви, готують з нею крабів. Випікають з орегано коржі, пряники, булочки. Чудово підходить пряність для страв з картоплі, омлетів. Застосовується орегано при консервації оливок, каперсів, для соління грибів і огірків. Орегано - обов'язковий компонент знаменитої приправи «чілі». Ароматизують орегано різні напої - лікери, настоянки, чаї, пиво, квас, а також рослинну олію і оцет. Орегано дуже добре поєднується з багатьма пряними травами і спеціями. До нього прекрасно підходить розмарин, чебрець, майоран, базилік, чабер, естрагон, кріп, петрушка, чорний, білий, духмяний, перець, паприка, фенхель, аніс, коріандр, цибуля, часник і інші. Наприклад, турецька суміш для мангала складається з перцю чілі в пластівцях, меленої паприки, зіри (кумина) і орегано. Дивно гармонійне поєднання являє собою суміш орегано зі свіжим часником. Додати сюди рослинну олію, краще оливкову - і вийде відмінний маринад для свинини, яловичини, смаженої картоплі. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити орегано, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото орегано відповідає реальному продукту. Орегано - типова пряність середземноморської та мексиканської кухні. Орегано має сильний і водночас тонкий, свіжий і ніжний пряний аромат і гіркуватий, злегка терпкий смак. Відмінна приправа для багатьох страв: овочевих, м'ясних, рибних, випічки. Детальніше дізнатися, що таке орегано, який у нього хімічний склад і характеристика, які види орегано бувають, як воно вирощується і використовується в кулінарії, якими корисними і лікувальними властивостями володіє можна в нашій статті в Енциклопедії спецій . ..
Коріандр горошок Україна
Країна-виробник - Україна. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 35 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 85 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 170 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 340 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці Під час фестивалів римляни розкидали підсолоджені зерна коріандру. Часто зерна розламувалися навпіл і сипалися дощем насіннин на натовп. Вважається, що так виникло конфеті. Застосування коріандру в кулінарії. Насіння коріандру має приємний пряний солодкуватий аромат і смак з деревними нотками. Коріандр сміливо можна назвати найуніверсальнішою і широко росповсюдженою пряністю для несолодких страв, базою і основою багатьох приправ, паличкою-рятівницею і незамінним інгредієнтом для приготування безлічі кулінарних виробів. Меленим коріандром ароматизують страви з риби і м'яса, супи, сири, ковбаси, страви з бобових, буряка, моркви і капусти, різні соуси (сацибелі, ткемалі), додають в аджику, в кисломолочні вироби. Коріандр широко використовується у вигляді добавки в кондитерській промисловості при випічці хліба і кондитерських виробів, вживається для виготовлення льодяників і мармеладу, сиропів і фруктових мусів. Зацукровані зерна коріандру є знаменитими східними солодощами. Цілі зерна коріандру додають в маринади для консервації і засолювання риби, овочів і грибів, для квашення капусти. У промисловості коріандр є обов'язковою приправою при виробництві ковбас, м'ясних і рибних консервів, сирів, солінь. Мелений коріандр входить в числені суміші прянощів, як в східні, так і в європейські, прекрасно поєднуючись з іншими спеціями і травами. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити ціле насіння коріандру, а також свіжі і якісні прянощі і приправи в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото коріандру відповідає реальному продукту. Коріандр - загальносвітова пряність, шанована в кухнях різних країн на всіх континентах. Зелень його відома як пряність під назвою кінза. Насіння коріандру має приємний солодкуватий аромат з деревними нотками. Широко застосовується як в кулінарії, так і в медицині, маючи багато властивостей, важливих для здоров'я. Детальний опис і характеристику, що це таке коріандр, де і як вирощується, який у нього хімічний склад, корисні і лікувальні властивості, де використовується, про застосування коріандру в кулінарії і медицині можна дізнатися в нашій статті в Енциклопедії спецій. ..
Розмарин
Країна-виробник - Єгипет. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 20 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 50 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 100 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 200 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці Стародавні греки і римляни вважали, що розмарин може зробити людину щасливою, позбавити від поганих снів, поліпшити пам'ять і розум, і зберегти молодість. Застосування розмарину в кулінарії. Листя розмарину має освіжаючий терпкуватий аромат з гірчинкою і смолистим камфорним запахом з відтінком евкаліпта і лимона. Це сильна пряність, що не втрачає свій запах при тривалій тепловій обробці. При цьому свіже листя має більш тонкий аромат, ніж сушене. Розмарин можна додавати цілими гілочками і листочками, прибираючи їх зі страви після її приготування, так і посипати страву подрібненою пряністю. Потрібно бути обережним з дозуванням, тому що надлишок розмарину може додати страві гіркоту. Розмарин - прекрасна приправа до м'яса і птиці, до бульйонів і маринадів, запіканок і тушкованих страв, як сам по собі, так і в суміші прянощів «прованські трави». Розтертим в порошок розмарином добре посипати домашню птицю для запікання. Він відбиває специфічний запах баранини і кролятини і робить смак цього м'яса більш пікантним. В середземноморській кухні з розмарином і часником готують рибу, і це просте поєднання робить смак рибних страв надзвичано вишуканим. Цією пряністю добре присмачувати смажені овочі, наприклад, середземноморську суміш з баклажанів, цукіні і томатів з цибулею і часником. Добре запікати картоплю з розмарином в поєднанні з перцем чілі або паприкою, поливши її також оливковою олією. Розмарином можна посипати хліб перед випічкою і класти в тісто, додавати в супи, соуси, салати, варену рибу, страви з капусти, з сиру, в гриби разом з часником, посипати макарони і піцу. Розмарином ароматизують деякі лікери, вина, пиво і горілку, додають в чай. Розмарин гармонує з ялівцем, лимонною цедрою, часником, чорним і духмяним перцем, петрушкою, майораном і чебрецем. Не дуже дружить з лавровим листом. У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити сушений розмарин, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото розмарину відповідає реальному продукту. Розмарин - сильна пряність з освіжаючим терпкуватим ароматом з гірчинкою і смолистим камфорним запахом, з відтінком евкаліпта і лимона, не втрачає його при тривалій тепловій обробці. Розмарин здавна був оточений безліччю легенд, а в середні віки в Європі його вважали символом процвітання, достатку і вічності. Детальніше дізнатися про розмарин, його походження, властивості та застосування можна в нашій статті в Енциклопедії спецій . ..
Куркума мелена в/г
Країна-виробник - Індія. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 60 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 150 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 300 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 600 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити мелену куркуму вищого гатунку, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото меленої куркуми відповідає реальному продукту. ..
Кунжут чорний
Преміум якість з чудовим свіжим смаком і ароматом! Країна-виробник - Індія. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 70 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 175 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 350 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 700 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити чорний кунжут, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото чорного кунжуту відповідає реальному продукту. ..
Кунжут білий
Країна-виробник - Індія. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 60 г Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 150 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 300 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 600 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити білий кунжут, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото білого кунжуту відповідає реальному продукту. ..
Імбир мелений в/г
Країна-виробник - Нігерія. Термін зберігання в герметичній упаковці без доступу світла - 2 роки. Рекомендований термін використання (смак і запах максимальні) - 1 рік. Вага в баночці для спецій об'ємом 100 мл - 50 г. Вага в банці для сипучих об'ємом 250 мл - 125 г Вага в банці для сипучих об'ємом 500 мл - 250 г Вага в банці для сипучих об'ємом 1000 мл - 500 г Детальний опис видів фасовок можна прочитати на цій сторінці У випадаючому списку Ви можете вибрати бажану фасовку продукту і купити мелений імбир вищого гатунку, а також інші спеції, прянощі, приправи, сушені овочі, кондитерські добавки та інші натуральні корисні продукти в нашому інтернет-магазині спецій по актуальній ціні. Упаковка включена у вартість товару. Фото меленого імбиру відповідає реальному продукту. ..